Jump to content

Dol fijn

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Dol fijn

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

106 profile views
 1. Ph waarde is 6.1 ec waarde weet ik niet. Ik controleer de dames elke dag. De eerste dag zag ik wat gelige wolkjes op het blad, de tweede dag blaasjes, de derde dag veel geel blad, de vierde dag was het eigenlijk al zo. Het is sowiso geen overvoeding. Ik ben geminderd met voeden en toch zet het in een rap tempo door. Wat begon bij 1 dame trekt nu door naar de rest. Ik voed ze bac pk, en bac bio dus kan haast geen kalium zijn dan toch? Ik heb mijn grond hergebruikt en volgens mij is het hier gruwelijk mis gegaan. Grond is volgens mij uitgeput. Ik ga door tot het eind want ik moet wat te roken hebben, maar ik merk nu dat de toppen niet dikker worden. Gebrek aan goed functionerend blad zorgt voor minder fotosynthese en dus mindere buds, dus het gaat niet veel beter meer worden denk ik. Ik heb er bitterzout bij gedaan en het lijkt niet erger meer te worden bij 1 van de dames. De rest lijkt niet te reageren. Het doet me pijn de dames zo te zien, maar ja... Ik heb iets over het hoofd gezien denk ik. Volgende ronde beter en op nieuwe grond.
 2. Ik ben nu al enige tijd minder voeding aan het geven en het lijkt goed te gaan. Het wordt niet erger. Het moet haast wel een soort blokkade in mijn bodem zijn geweest want ik zat amper op 2ml voeding om de dag. Naar mijn mening niet extreem in deze fase. Over de onderste 2 fotos ben ik nog niet uit. Ziet er toch anders uit dan overvoeding naar mijn mening.
 3. Bloei dag 51 Vanaf een aantal dagen gaat het wat minder met de dames. Ik denk te weten wat er aan de hand is maar zeker weten doe ik het niet. Deze dame gaf rond dag 45 bloei de eerste signalen af. Vervolgens ging het erg snel. Het leek op overvoeding dus ik ben gekapt met het voeden van deze dame. Helaas worden de onderste bladeren nu steeds lichter van kleur, dus zijn voeding heeft ie nog wel nodig. Misschien het voedingsmengsel niet goed geroerd? Dit doet me pijn om te zien. Ik heb dit nog niet eerder mee gemaakt. Een keer een verbrand puntje ok, maar dit lijkt me wel heel extreem. Er is nog een dame die een metamorfose heeft ondergaan. In 3 dagen tijd is zij aanzienlijk lelijker geworden. Ze is VERMINKT! Dit is geen overvoeding lijkt me. Het blad is misvormt, kurkdroog en bij aanraking breekt het gelijk. Opvallend is dat het bij deze dame niet om de bovenste bladeren maar de middelste gaat, wat naar mijn mening overvoeding uitsluit. Close up van het blad. Het lijkt mij op een magnesium probleem, maar zeker weten doe ik het niet. Tips and tricks zijn natuurlijk welkom.
 4. Dol fijn

  4x Kolossus

  DR90 400W topgear VSA Bio / Sannie SCROG
 5. Maar weer eens een nieuwe "Spiketrap" update. Bloei dag 44 Helaas een beetje wazige foto. Ik was een aantal dagen eerder begonnen met het verhogen van de voeding naar 2ml per liter. Dit geef ik om de dag. Na de derde voedingsbeurt krijgen ze altijd alleen water. De dames reageerden goed. Geen vuiltje aan de lucht dacht ik.
 6. Hey medegrowers, bij deze even een update. Het fimmen is helaas niet helemaal goed gegaan. Ik heb te hoog geknipt en dat werkt niet. Verder staan de dames er redelijk gezond bij denk ik. Geen rare kleur en ook geen rare signalen op de bladeren. Misschien doe ik er verstandig aan deze om te knakken. Deze is zon 20 a 25cm langer dan de rest. Wel erg lastig die verschillende hoogtes. Grtz.
 7. Mooi Topic Kaak, dat mainlining spreekt mij ook wel aan. Alleen wel balen van de toprot maar desondanks blijft er nog goed veel over om te smoken.
 8. Mijn gedachte was dat de dames dan minder energie stoppen in de groei van takken waar toch niet echt wat aan komt. Bij 1 van mijn dames ben in te fanatiek geweest helaas. Maar dit is mijn eerste experiment met dit. had ik pas moeten dieven bij een vollere tent?
 9. Ik ga de lamp wat naar beneden plaatsen. Denk zo rond de 70 cm van de plant. Bij de killingfields had ik de lamp op aanraden van de gs op maximale hoogte. Ik had niet overdreven veel strek. Ik heb wat fotos bekeken van mijn eerste keer kolossus en deze waren veel struikeriger. Zal dan toch met de lamphoogte te maken hebben idd.
 10. Bloei dag 6 Ik ben vannacht met fimmen en dieven bezig geweest. Hieronder de foto's van de resultaten. Bij Stinkerd (l.v.) ben ik denk ik iets te fanatiek geweest en te veel weggehaald. Bij Pardoes (l.a.) heb ik helemaal niets gedaan. Niets gekipt of gefimt om verschillen in groei, bloei en opbrengst te meten. Opmerkingen of (opbouwende) kritiek? Ik hoor het graag, zodat ik er weer iets van kan leren
 11. Klopt, lamp hangt hoog. Dit is een bewuste keuze. Met mijn eerste runs had ik veel last van krullend blad (zijkantjes). Toen hoorde ik bij de GS dat met mijn maat tent je de lamp gewoon hoog kan hangen omdat het te beschijnen oppervlak klein is. Dit heb ik getest bij mijn KillingFields run en dit ging eigenlijk best goed. Maar? Te veel strek?
 12. Aha, dat stuk heb ik helaas gemist. Ik heb de Kolossus nu bijna 2 weken groei gegeven. Ik weet dat ze met 2 weken groei echt groot worden. Knakken vind ik dood eng maar dat is nog wel een optie. Fimmen gaat nog wel toch?
×
×
 • Create New...