Jump to content

Yves6

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Yves6

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Aah, ze meten dus het water ipv de aarde. Had ik geen idee van. Thx voor alle hulp ivm de meter te ijken/gebruiken. Als iemand nog enige tips heeft, laat maar weten !
  2. Hoi iedereen, Zou me een ph meter willen aanschaffen en heb er al verschillende dingen over opgezocht. Dien van bluelab lijkt me wel heel handig en krijgt overal wel goede reviews. Wat ik me nu toch wel afvraag, kan ik met dat spul ook de ph waarde van m'n voedingswater meten ? Dit lijkt me ook toch belangrijk ? Ook al is de ph waarde van m'n aarde goed, als de waardes van m'n water niet goed is, verpest dit toch alles ? Verder heb ik ook gelezen dat de meter moet geijkt worden. Dit gebeurt dan in "gedemineraliseerd" water ? Maar wat is dan het verschil tussen gedestileerd water en gedemineraliseerd water ? Alvast bedankt voor alle hulp !
  3. Zal me misschien toch maar een tensio aanschaffen. Lostchild, wat zei je daar ? 3 maal zo groot, das toch een vergissing ? Wat betreft die tensio; moet ik meten net nadat ik giet of enkele uren wachten ? Het resultaat zal wel veranderen naarmate ik langer wacht om te meten dusjah ...
  4. Die "morgen" is enkele dagen uitgelopen, maar hier zijn ze uiteindelijk: --> Diet zijn de drie potten van 18 liter --> 6 potten van 11/12 liter --> 2 Smartpotten van 14 liter en dan nog enkele andere potten die ik staan had van 11 liter ongeveer ? --> En hier nog enkele sfeerfoto's Wat vinden jullie er al van ? Die 3 dames in potten van 18 liter hebben al een hoog struik-gehalte. Zoals ik vorige keer al zei, ik geef ze nu om de dag 200ML, maar hoeveel moet ik ze ongeveer geven als ze in de bloei komen te staan ? Alle planten zijn zaadjes, buiten 1tje dan. Alvast bedankt !
  5. Excuses, was me er niet van bewust dat het zo belangrijk was. Dus: heb toch wel enkele plantjes staan. Heb 3 grote bakken staan van ongeveer 18l. Nog 6 van 11/12 liter en dan nog 2 smartpotten van 14l (puur voor eens te testen). Alle planten staan al ongeveer 6 weken in groei buiten de 6 bakken van 11/12l. Deze nig maar een week of 2. Elke plant krijgt nu om de dag 200ml voeding. Vind persoonlijk wel dat de planten er echt goed uitzien. Hier en daar wel een droog blaadje onderaan, maar dit is wel normaal zeker ? Van zodra ik morgen kan, post ik foto's !
  6. Beste kwekers, Ben al een tijdje bezig met mijn eerste kweek. Deze zit er trouwens bijna op en zat toch nog met enkele vragen. Ik zal meteen met de deur in huis vallen: Hoeveel voeding/water heeft een plant nodig onder een lamp van 600W ? De plantjes die er nu onder staan, hebben tamelijk veel bladeren verloren en ik denk dat dit puur kwam door een gebrek aan water/voeding. Zou dit toch liefst vermijden met m'n volgende kweek. Iemand die hier enkele goeie richtlijnen voor heeft ? Ik gebruik trouwens het voedingsschema van Hesi. Ik zou foto's trekken, maar er staan niet al te veel bladeren meer op de plant Toppen zijn wel nog in goeie staat. Alvast bedankt !
  7. Onder bloeiverschijnselen versta ik dan de kleine witte haartjes ? Die kwamen er al door na 1 week op 12/12. Ga er in het vervolg wat meer op letten. Thx !
  8. Ik ging uit van 2 weken. Zal ik toch effe mijn schema aanpassen. Heb nog wat verslagjes liggen bekijken op de site en ik merkte dat sommige mensen nog groeivoeding geven terwijl ze de plant op 12/12 zetten. Is dit normaal ? Van zodra ik de mijne op 12/12 zette, gaf ik ze bloeivoeding
  9. Ghoh, maar ben zeker en vast gemotiveerd om alles te leren hoor. Dus als ik alles op een rijtje zet, hangt de hoeveelheid voedsel dat een plant nodig heeft af van temperatuur ? Maar hangt dit ook niet af van de grootte van de pot enz ... ? Laatste vraagje, heeft iemand hier al ervaring met de grond die ik gebruik (Plagron lightmix met perliet) ? Hoelang kan ik deze gebruiken zonder voeding te geven ? Alvast bedankt voor alle hulp !
  10. Is niet dat ik er geen moeite voor wil doen hoor. Ben er dagelijks mee bezig en geniet daar ook van. Maar als ik iets doe, wil ik het goed doen, vind het spijtig dat ze dan geel uitslaan
  11. Hoe kan men dan een plant perfect onderhouden ? Dat gaat toch bijna niet dan ..
  12. Hoe weet ik dan welke dosis en op welk moment ? Hoe beslis jij dat dan ?
  13. Ben hiernet nog s gaan kijken. Planten stonden redelijk droog. Is 400ml elke 2 dagen wel gepast ? Lichten gaan morgenavond om 19.00 weer aan. Zodra ze aanslaan, post ik nieuwe foto's.
  14. Zit idd een raampje in. Staat momenteel voor 3/4 open. Alles lijkt idd geel, hierdoor zie je het niet goed, maar de blaadjes slagen hier en daar wel geel uit. Qua groei voeding gebruik ik de voeding van Hesi. Tijdens de groei periode stonden ze wel in voorbemestte plagron lichtmix met perliet. Dus ik heb ze de eerste 2 weken niks anders gegeven dan schoon water. Nadien heb ik ze nog 2 weken met voeding laten groeien en dan de bloei in. Wat ik nu wel merk is dat in mijn kuip waarin de voeding staat, algen tevoorschijn komen. Ik heb er dan een pompje ingezet, zodat er toch wat circulatie is, maar tevergeefs. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben ? Dit is de eerste keer dat ik zelf kweek, dus zal wss al enkele dingen over het hoofd hebben gezien.
×
×
  • Create New...