Jump to content

Cornerstra

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Cornerstra

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ze groeien mooi door, maar helaas heb ik bladluis erin gekregen. Heb nu spul erin gespoten dat volgens de eigenaar van tuincentrum het beste was voor mijn plantjes.. Ben benieuwd.. Heb er ook een aantal Pure AK tussen gezet zodat het mooi vol staat! Wat betreft het doorlaten van licht: Ik kan op zonnige momenten duidelijk zien dat er in de kas minder zonlicht is dan erbuiten. Zodra het een beetje redelijk weer blijft zal ik de kas daarom ook weghalen zodat ze meer licht krijgen.
  2. Zelfs met de lage temperaturen van de laatste twee dagen (10-12 graden) blijft het in de kas zo rond de 20 graden. Ze groeien lekker verder! Ik vind persoonlijk dat er veel condens aan de binnenkant van de kas zit (heb ik geen foto van gemaakt). De druppels vallen van het dak naar beneden als je er tegenaan komt. Is dat op dit moment erg? Zo nee, is er een moment (voordat de bloei begint) dat het wel erg is? Op deze koude dagen zet ik de deur uiteraard niet open, maar als het warmer is is de condens alleen 's nachts/'s ochtends aanwezig...
  3. Cornerstra

    Eerste kweek

    Hier de foto's van mijn eerste kweek
  4. Top! Ben beginnend, maar hier een heleboel van geleerd!
  5. Ik heb nu de kas iets aangepast, de zijkant omhoog vastgetaped zodat het lekker kan doorwaaien.
  6. Ik had inderdaad al gelezen dat 26 graden een soort van richtpunt moet zijn. Heb de deur open, maar er zit maar aan een kant een deur. Beetje jammer. Ik ben aan het kijken of ik aan de andere kant ook een opening kan maken, als ik de weersvoorspellingen bekijk heb ik daar nog een aantal dagen de tijd voor. De planten staan in de volle grond en zijn zo'n tien cm hoog. Deze doet het niet zo goed, de tweede blaadjes zijn verschrompeld, de nieuwe komen nu weer door. Dit plantje is een week ouder dan de anderen, maar toch kleiner. Heeft eerst binnen gestaan, maar begon te strekken. De bladeren die verschrompeld zijn, zijn pas buiten gekomen (dus komt naar mijn inzicht niet door de felle zon) Alvast bedankt voor de hulp
  7. Hallo, Ik ben begonnen met een aantal plantjes in een simpele kas. Het eerste plantje gaat niet helemaal lekker, maar twee andere gaan wel goed. Heb er niet zo veel (lees: weinig tot geen, zie mijn post waarin ik me voorstel) verstand van, dus hoop hier af en toe wat advies te krijgen. Hier nog wat info: Plant: Citral uit zaad (denk ik, heb de zaadjes gekocht bij een wietolie expert) Gekiemd in potgrond Staat nu in de volle grond Temperatuur in kas: op dit moment 30 graden (buiten is 26 Heb geen lv meter oid Vraag: Hoe vaak moet je plantjes die in de kas staan water geven? (het heeft al een aantal dagen niet geregend). Ik ben bang dat ze te weinig krijgen.. Foto's komen binnenkort!
  8. Hallo allemaal, Ik ben dus Cornerstra woonachtig in Drenthe. Ik ben net begonnen met kweken buiten in een kasje, maar ben zelf geen gebruiker (mag ook niet i.v.m. mijn topsport). De enige reden dat ik kweek is voor een familielid met kanker die baat heeft bij wietolie. Ik vind het wel leuk om te doen, maar ik heb al enige uren op dit forum doorgebracht en er komt veel meer bij kijken dat ik in eerste instantie had verwacht. Naast tips en tricks ben ik ook nog op zoek naar knipafval en blad om de olie van te maken, dus als iemand weet waar ik dat kan halen hoor ik het graag! Groetjes!
  9. Hallo, ik zie dat ik niet de eerste ben, dus misschien is dit de manier om te kunnen posten? Zou je mij ook kunnen valideren, ben geen bot *promise! Alvast bedankt ;)

×
×
  • Create New...