Jump to content

ElDuderino

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About ElDuderino

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. @Helvetica @Thomson Bedankt voor de tips, en voor het schema! Het is mijn eerste kweek, en eigenlijk wilde ik nog geen voeding gebruiken, zo voor de eerste keer. Ik had alleen een plant in een te kleine pot gedaan, en merkte op dat de onderste bladeren begonnen te vergelen/vlekken begonnen te krijgen. Ik dacht dat in zo'n klein potje zij wel wat extra's kon gebruikten. Bovendien wil ik bij de volgende kweek beginnen met de meegekregen supplementen, om te kijken of ik het voor elkaar kan krijgen en om te zien hoe ze er op reageren. Leuk!
  2. Hallo, Ik heb bij mijn tent een groeiset meegekregen, de Aptus Tent Set Pro. Er zit een boekje bij waar een aantal schema's in staan, en ik kan er redelijk wegwijs uit. Het enige wat ik niet vat, is dat er in de ATSPro flesjes zitten die niet in het schema staan. In de ATSPro zitten: Regulator, Startbooster, Topbooster, P-Boost, K-Boost, CaMg-Boost. Tevens heb ik een gigantische fles All-In-One Liquid erbij gekregen. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik het allemaal gebruiken moet, heeft iemand hier wellicht ervaring mee? Een bijkomend probleem is dat ik een kleine hobbykweker ben, terwijl de aangegeven hoeveelheden vaak per 100 liter water gaan., teruggerekend naar een liter gaat het om zulke kleine waardes, die staan niet eens op de pipet aangegeven. Hoop dat iemand helpen kan!
  3. @Kees A Dat zou kunnen. Ik heb nog wel een doos liggen. @Aquar Echte Noob-opmerking: Het is zeker niet de bedoeling om de uitlaat van de isobox te gebruiken als inblaas? Krijg je waarschijnlijk dat de temperatuur blijft stijgen... @lostchild Dank voor de tips. Tot nu toe had ik geen panty gebruikt, gewoon de passieve inlaat opengezet. Wat bedoel je met "beide kanten door het gat?"
  4. Het is een 1 kg brandblusser met een bevestigingsframe. Gaatjes in de muur boren en ophangen dat ding. De evsa die ik heb heeft in het frame zelf ook gaatjes voor het bevestigen aan de muur. Dus als ik ze boven elkaar monteer, dan moet dat goed zijn.
  5. Dank voor je antwoord! Wat voor soort buis stel je voor, en hoe lang zou die moeten zijn? De buis die ik met de tentset mee heb gekregen was een buis, zwart van buiten, en folie van binnen. Niet echt geschikt dus omdat de folie reflecterend werkt.
  6. Aloha, Bij mijn tentset heb ik een automatische brandblusser meegekregen. Nu meende ik op sommige foto's te zien dat de brandblusser boven de evsa geplaatst was. Moet dit, of kan het ook boven de tent (lijkt mij dat de hete lamp het meest brandgevaarlijk is).
  7. Aloha, Ik heb een silent fan, aangesloten op een metalen isobox 550 M3. Mijn tent is 80x80x160. De silent fan heeft een knop met temperaturen, ik heb die van mij op 24 graden celsius gezet. Nu merk ik dat hij behoorlijk krachtig afzuigt, de tent bolt in, onderdruk. Om de bolling niet te erg te laten worden, heb ik de passieve inlaat onder in de tent opengezet. Maar door de passieve inlaat komt wel een boel licht. Dit is niet goed als het compleet donker moet zijn voor de planten. Ik heb al een stuk flexibel buis door het gat gedaan, maar er komt nog steeds licht door. Heeft iemand tips om dit te corrigeren?
  8. Het valt echt mee! Het lastigste was om zaden te laten ontkiemen. Eerst deed ik er een paar, maar er gebeurde weinig. Natte doekjesmethode in een donkere trommel op een warme plek geprobeerd, en daarna gewoon in een bakje met water gedaan. Ik denk dat het inderdaad niet al te beste kwaliteit was want, laten we zeggen, 1 op 10 deed het. Uiteindelijk heb ik maar een handvol zaad in een bak met water gemikt, ik had toch genoeg. Daaruit heb ik twee vrouwtjes weten te bemachtigen. Ik hoop natuurlijk dat je ongelijk gaat krijgen over de toppen ;-) De twee dames zien er goed uit, tot nu toe zoals het hoort! Nu het allemaal wat meer begint te lopen en ik wat meer moed, interesse, en tijd er aan besteed, ben ik zeker op zoek naar wat het volgende is wat ik zal gaan groeien en bloeien, wellicht iets makkelijkers dan de sativa, een indicasoort. De overstap naar een mooie plant via een online zaadwinkel zal niet lang op zich laten wachten :-)
  9. Hallo allemaal, mijn naam is ElDuderino (if your not into that whole brevity thing - The Big Lebowski). Wie ik ben: Een vader wonend in een rijtjeshuis baan in de IT ik draag polo's Tenenkrommend burgelijk! Hoe ik begonnen ben: Ben er eigenlijk soort van ingerold. Na het zien van een documentaire over wiet dacht ik "dat is grappig, mischien moet ik het ook maar eens proberen". Maar het was meer een ver van mijn bedshow, want ik had geen idee hoe ik aan zaden moest komen, en de energie die ik daarin moest steken was eigenlijk ook teveel gevraagd. Ik vertelde over de documentaire bij een vriend van mij, die verassend genoeg aan kwam zetten met een emmer wietzaadjes. Die had 'ie gekocht bij de natuurwinkel, voor 7 eurozloti! Geen idee dat dat mogelijk was! De drempel was daarmee natuurlijk meteen verlaagd. Ik had wat van het zaad meegekregen, en ben het gewoon eens gaan proberen. Proberen te ontkiemen, in de grond doen, kijken hoe het gaat. Gaandeweg werd steeds meer duidelijk, maar natuurlijk had ik ook vragen. Ik ben al meerdere keren hier op het forum geweest, maar heb besloten om mij aan te sluiten, o.a. voor vragen die ik nog niet heb kunnen vinden. Groet, ElDuderino
×
×
  • Create New...