Jump to content

Blowmonkey

Full member
 • Content count

  3,080
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Blowmonkey

 1. Blowmonkey

  Critical 2 Herma's

  15 liter per dag voor 35 11 liters is wel wat zuinig voor de bloeiperiode, daar zou ik wat meer tegenaan gooien. Als je een tensiometer hebt zou je dat wat beter kunnen bepalen, maar klinkt als erg droog. Criticals zie je trouwens wel vaker onverklaarbaar ballen vormen in de oksels, zit ook wel een beetje in het soortje, je zit meestal wel goed als je alle lagere fluffy zooi (geleidelijk) wegdieft. Fimmen of toppen is trouwens ook een vorm van stress, vooral als je onder een bepaald aantal nodes topt (3-5 oid). Gewoon zoveel mogelijk stress proberen te voorkomen, maar misschien ook wel handig als je weet welke wel en welke niet mannelijke bloemen gaan vertonen onder stress als je bijv een selectie wilt maken.
 2. Lijkt me vrij duidelijk dat die water nodig hebben. Je zegt ph en ec zijn goed omdat de grond nieuw is, maar wat is de ec van die grond? Is het light-mix of pro/all-mix? Zijn kleine plantjes, als je die in de all-mix zet met een ec van >2 en dan zo weinig water geeft gaan ze overvoedings verschijnselen vertonen. Onderste bladeren op die 2e foto zou ik trouwens nog even nakijken, zie wat spikkels, misschien spint?
 3. Je hebt toch gewoon een ec meter en geen tds/ppm meter, het is μS wat microsiemens betekent (dit is de EC aanduiding), niet US voor united states, geen conversiefactor nodig. Dat gebruik je als je ppm naar ec wilt omrekenen (of vice versa), dat is 0.5 voor de us(a), 0.64 voor de eu en 0.71 voor aus(tralie), maar dit is toch echt een ec/ph combimeter, geen ppm aanduiding, is ook niet nodig dus.
×