Jump to content

Blowmonkey

Full member
 • Content count

  4,996
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Blowmonkey

 1. Blowmonkey

  Halfje Cannarie

  Schrijver van dat artikel heeft er echt een hele hoop onzin in gezet, ploidy (di-, tri-, tetra-, poly-, etc.) kan je niet met het blote oog zien. Ook nog even een plaatje van een plantje met 3 blaadjes, lekker even trifoliate en triploid door elkaar halen, blijkt het whorled phyllotaxy te zijn, woeps. :p Die top heeft last van fasciatie, komt wel vaker voor, reden kan vanalles zijn, virus, bacterien, genetisch, hormonaal, vind het zelf wel grappig om te zien (op andermans toppen). Rot inderdaad snel weg, vaak meer haren dan trichomes en het is kut om te knippen, verder niks mis mee.
 2. Blowmonkey

  Pc kweek led 92 watt

  Niet dus. Net nog even op de site gekeken van lival en daar stond deze oa nog: https://www.lival.com/product/respect-double-2/?pdf=2778 Die asymmetric diffuser (plastic kappie) ervoor zou 96% lichtopbrengst geven voor 126 l/w, dus je zit met deze drivers rond de 131-132 lumen per watt. Had ik al veel eerder achter kunnen komen als ik 3542 door 27 had gedeeld, want dan kom je niet op 154 uit, met 23 wel, maargoed, rekenen, lol. Misschien is upgraden naar een betere driver toch niet zo gek als je er wat meer wilt ophangen. 154 x 086 = 132, maar x 0.93 voor de gemiddelde meanwell en je zit al rond de 143 l/w. Plantje vind het wel lekker iig, zou haar alleen ff een keer een goede plens water geven. Vorige foto lijkt het ook alsof het meeste water in de bovenlaag is gaan zitten, gewoon om de paar dagen plons water en dan droog laten trekken, heel veel kleine beetjes vinden ze pas lekker als ze die pot hebben gevuld met wortels.
 3. Blowmonkey

  logicks say's Hi

  Leuk, had datzelfde topic (en een paar anderen) paar dagen geleden ook nog doorgelezen. Net pin 13 laten blinken, lmao, verder kom ik voorlopig niet.
 4. Sponsored by carl's jr. Maar dit werkt alleen echt. Kokosmelk poeder is een stuk langer te bewaren, net stekpoeder, wel geinig spul.
 5. Blowmonkey

  Pc kweek led 92 watt

  Op ebay. Basiskennis macerror. :p Die drivers staan standaard op 500 ma of 25 watt dus. Ik weet ook niet helemaal hoe je die lumenopbrengst moet zien, 3542 op 23 watt staat er in die ebay advertentie, dan denk je 450 ma dus. Dan heb je alleen ook nog driververlies omdat ze maar 86% efficient zijn, dus leveren ze op 500ma ongeveer 23 watt aan de strips en trekken ze ~27 watt, denk ik. Ik weet alleen niet of je dat dan ook nog moet door verrekenen in de lumenopbrengst of dat ze dat al hebben gedaan in de tests, waarschijnlijk wel. Een gozer op rollitup had trouwens een killawatt aangesloten op zo'n ding en volgens hem trokken ze op de hoogste stand ~26watt: http://www.rollitup.org/t/boring-ol-230w-154lm-w-led-strip-build.943311/page-9#post-14088188 datasheet driver: https://win.tcisaronno.com/downloads/?IDnode=4407&field=docs specs voor led module (deze driver en strip samen in een armatuur): http://www.leuchtstark.de/out/media/LIVAL_PDF/SCOPE_SPECIFICATION.pdf pagina 10 (Respect Double): http://www.mtsi.si/assets/pdf/katalogi/lival/Lival-katalog-2017.pdf voor de gein ook nog ff hoeveel 1 zo'n armatuurtje kost: https://www.railspot.nl/lival-respect-double-27-watt.html Toch een aardige deal hoor, 5 strips voor 45 Ik zou gewoon allebei die dipswitches omlaag zetten, dat is de laagste stand. Allebei omhoog is de hoogste stand, makkelijk te onthouden.
 6. Blowmonkey

  Led Strips

  Die gozer heeft nu ook deze liggen, of hij had ze al, geen idee: https://www.ebay.nl/itm/5x-Philips-Fortimo-LED-Line-9-9W-3000K-1100lm-156lm-W-CRI80-Driver-included/222999297110?hash=item33ebcb3c56:g:xzgAAOSwVK9bD5kn Specs die aangegeven worden in de advertentie kloppen alleen niet helemaal volgens mij als je naar de datasheet kijkt: http://www.docs.lighting.philips.com/en_gb/oem/download/Led-line-systems/Fortimo-LED-Line-1ft-1100lm-1R-HV3-A06.pdf Viel me trouwens ook al op bij de TCI strips, 154lm/w voor beide kleurcodes met dezelfde drivers, kan toch niet? Waarschijnlijk iets te rooskleurig aangeprezen allemaal, maar leuke deals.
 7. Blowmonkey

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Oh, dan is die paypal koerswisseling nog geeneens zo gek voor de tci strips, 70 euro vat erbovenop vind ik toch iets te gortig. Is digikey echt de enige plek waar je die strips per stuk vandaan kan halen? Had je die pasta over het gehele printplaatje verspreid? Met cobs ben je zo klaar, maar als je een stel strips volledig wilt bekliederen heb je wel aardig wat pasta nodig lijkt me, of valt dat wel mee?
 8. Blowmonkey

  van aarde overpotten naar kokos

  Het kan, maar echt zonder problemen? Kokos moet je nat houden, aarde laat je liever wat opdrogen tussen waterbeurten door. Blijf je uiteindelijk zo'n natte plek houden waar die 4 liter aarde zit, kan misschien wat probleempjes veroorzaken. Maarja, het is 4 liter aarde op 100 liter kokos, als het nou een 7-18 liter pot had ik het niet aangeraden, maar 100 liter lijkt me niet echt zo'n gigantisch probleem.. Volgens mij heb je ze allang overgepot ook, beetje late reacties, hehe.
 9. Blowmonkey

  Critical 2 Herma's

  15 liter per dag voor 35 11 liters is wel wat zuinig voor de bloeiperiode, daar zou ik wat meer tegenaan gooien. Als je een tensiometer hebt zou je dat wat beter kunnen bepalen, maar klinkt als erg droog. Criticals zie je trouwens wel vaker onverklaarbaar ballen vormen in de oksels, zit ook wel een beetje in het soortje, je zit meestal wel goed als je alle lagere fluffy zooi (geleidelijk) wegdieft. Fimmen of toppen is trouwens ook een vorm van stress, vooral als je onder een bepaald aantal nodes topt (3-5 oid). Gewoon zoveel mogelijk stress proberen te voorkomen, maar misschien ook wel handig als je weet welke wel en welke niet mannelijke bloemen gaan vertonen onder stress als je bijv een selectie wilt maken.
 10. Lijkt me vrij duidelijk dat die water nodig hebben. Je zegt ph en ec zijn goed omdat de grond nieuw is, maar wat is de ec van die grond? Is het light-mix of pro/all-mix? Zijn kleine plantjes, als je die in de all-mix zet met een ec van >2 en dan zo weinig water geeft gaan ze overvoedings verschijnselen vertonen. Onderste bladeren op die 2e foto zou ik trouwens nog even nakijken, zie wat spikkels, misschien spint?
 11. Je hebt toch gewoon een ec meter en geen tds/ppm meter, het is μS wat microsiemens betekent (dit is de EC aanduiding), niet US voor united states, geen conversiefactor nodig. Dat gebruik je als je ppm naar ec wilt omrekenen (of vice versa), dat is 0.5 voor de us(a), 0.64 voor de eu en 0.71 voor aus(tralie), maar dit is toch echt een ec/ph combimeter, geen ppm aanduiding, is ook niet nodig dus.
 12. Blowmonkey

  Hebben Je Het Ook Zo Gemist?

  Als je een tijdje wegblijft heb je tenminste weer wat te lezen. Laatste maand veel drama, ook leuk.
 13. Meer qua bouw van de plant, topopbouw vind ik 5 of 4 er dichter tegenaan zitten. Waar is die #4 trouwens gebleven?
 14. Blowmonkey

  Gemixte Kweek

  Breed blad is heel normaal voor een indica dominante plant, je northern lights vraag snap ik niet helemaal? Veel groter worden ze niet meer als ze al een week of 2 bloeien. Die nl ziet er eigenlijk ook perfect uit hoor, hoef je qua voeding niet zoveel meer aan te doen als je haar net nog hebt verpot naar 25 liter, op het einde misschien weer wat erbij gooien. Die bovenste calyxes van je paarse bagseed zou ik een beetje in de gaten houden, lijkt toch bestoven en wat zaad aan te maken, of misschien komen er straks weer wat banana's uit tevoorschijn. Kan ook aan het soortje of de rare bloei liggen, lijkt een beetje te twijfelen tussen groei en bloei. Wel een leuk kleurtje.
 15. Dark king duck klinkt toch ook wel geinig? Darkwing duck bestaat blijkbaar ook al, zit geeneens duckfoot in, stelletje nepperds. http://en.seedfinder...e_Seed_Company/ Ze zijn wel snel uit de duckblaadjes gegroeid, toch jammer dat ze dat grotendeels verliezen in de bloei, wel een gigantisch leuk plantje.
 16. Blowmonkey

  Budget Guerrilla Kweek 2017

  Was die skunk van sensi nou een autoflower? Ehh. Heeft iig nog niet weg kunnen rotten de afgelopen weken, beetje hopen op een nazomer nog, met dit weer kan je niks. Was vandaag nog aardig, maar het lijkt ook niet meer lekker op te warmen, is echt al snel koud dit jaar.
 17. Toch een mooie ronde, 12/12 zie je niet zo vaak, vooral niet onder leds. Jammer dat de stekken niet willen alleen, misschien een optie om ze te enten zoals foth doet, dat constant teruggaan in de bloei zie je wel vaker bij de wat vroegbloeiende (buiten)soortjes als ze rootbound zijn. Gewoon een stel op een amnesia onderstammetje zetten, die heeft over het algemeen niet zo'n probleem met een te klein potje of een 18/6 lichtregime, misschien dat het wat helpt (geen idee eigenlijk, in theorie wel). In ieder geval alle bloei er zoveel mogelijk uithalen. In je eerste post hadden ze al wat uitgroei, dan haal je liever al die misvormde toppies eronder eraf. Calyxes ook zoveel mogelijk wegpulken, zitten allemaal bloeihormonen in nog, werkt het reveggen allemaal tegen. Elke week een grotere pot geven tot je kan stekken en dan hopen dat ze snel wortelen, anders staan ze weer te bloeien voor ze wortel schieten namelijk. Wat het beste werkt, buiten zetten in de volle grond, gaat nu een beetje lastig alleen.
 18. Ik vind veel van die paarse planten ook erg veel op de Blueberry lijken hoor, de echt roze planten meer op een The One kruising, maar kan ook net zo goed van de BB kant afkomen, jackberry f1 lijkt er ook erg veel op namelijk, heeft een net wat lichtere kleur dan een pure BB. Deze is bijna zeker weten BBi, qua kleur en topopbouw, uit guesswho z'n guerilla topic: BBi die ik in de tuin had staan: Jackberry uit de tuin: Deze uit Tourtje z'n topic lijkt een stuk meer op The One: Ben er bijna wel zeker van dat de NDB is bestoven door beide, maar wat paars uit de originele NDB kan je eigenlijk niet helemaal uitsluiten met zo'n gevarieerde achtergrond.
 19. Probeer dit de volgende keer eens. Knip stekken, verwijder alle takkies/blaadjes op die bovenste paar na, knip ze wat bij om te veel verdamping te voorkomen (zien er redelijk goed uit op je foto’s, sommige misschien nét iets te veel blad overgelaten, maar dat is persoonlijke voorkeur). Zet ze daarna eerst een paar uur (tot een dag zelfs) in een glas water met een klein bodempje water (met evt wat wortelstimulator en/of bacto’s), zoveel dat de onderste nodes die je in het stekblokje wilt steken onder water staan. Zo helen de snijwonden tenminste enigszins voor je ze in die vochtige omgeving plaatst, ook verhoutte stekkies week je zo eerst wat voor waardoor ze makkelijker pakken. Als je beestjes hebt op je moederplanten kan je ze mooi meteen in een bestrijdingsmiddel naar keus dompelen, hebben ze erna de tijd om op te drogen. Als je steenwol gebruikt, zuur dan af. Steenwolblokkies week je eerst een paar uur tot een halve dag voor ongeveer. In het begin water je ze liever in met een ph van 5.1-5.6, als je erna weer in gaat wateren voldoet ph 5.5-6.0. Je kraanwater heeft waarschijnlijk een ph van ~8, steenwol ook. Nou gaat het wortelen opzich wel als je moederplant gezond is, maar het duurt gegarandeerd langer en ze gaan er waarschijnlijk lelijk uitzien, ook funest voor minder mooie stekkies, die gaan allemaal reserves aanspreken die ze al niet hadden. Als je niet wilt afzuren, gebruik dan pitpots of aarde, hoef je alleen maar in te wateren met wat bacto. Als je dat hebt gedaan snij je de stekkies, het liefst met een scalpeltje, maar een goede schaar wil ook wel werken. Beetje schuin afsnijden, niet te puntig maken, geen fliebertjes (of iig zo weinig mogelijk) laten zitten, dan in de stekpoeder/clonex/wortelstimulator of gewoon recht in de stekblokkies. Kap erop en die eerste dag mooi erop houden met de schuifjes open. Als het bakkie een beetje vol staat na een dag de kap eraf en de zijkanten waar het condens zit afvegen met een doekie. 2e dag kan de kap er even af, kwartiertje tot half uurtje ongeveer, weer even condens weghalen. 3e dag kan het wel iets langer eraf, half uur tot een uur, zet de kap erna weer op het lekbakkie, maar dit keer met een potlood ertussen ofzo, zorg voor wat meer luchtverversing. 4e dag kan je de kap al bijna weglaten, maar laat hem er toch nog maar iig een gedeelte van de dag zitten, dagen erna gewoon geen kap meer erop . Perliet kan je er evt bij gooien als de kap eraf is, daarvoor wil je geen nat perliet in je bakkie hebben. Warmtematjes moet je ook mee uitkijken, nu echt nog niet nodig, pas diep in de winter als je hok niet warm genoeg is. Kap ook langer laten zitten dan, de ingewaterde blokkies en plantjes verdampen een stuk meer namelijk als ze constant worden bijverwarmd van onderen.
 20. Dat is colloïdaal zilver, kan ook, maar dat moet je elke dag spuiten vanaf schakelen tot en met ballen, dus dat word erg duur stuifmeel. 15 ppm is trouwens te weinig, je moet meer aan minimaal 50 denken. Grammetje zilvernitraat en een paar gram thiosulfaat heb je voor nog geen 40$ van ebay of iets dergelijks, of je koopt dat lesbian dream, of je maakt zelf colloïdaal zilver, je komt iig altijd goedkoper uit.
 21. Blowmonkey

  Witte Soortjes?

  Grotendeels wel ja, maakte ook wel een beetje een strekking, maar een santa maria, afghaan, pp een nlx, zijn dat witte soortjes? Op een gegeven moment zijn ze het in de volksmond wel geworden namelijk. Zit geen white widow in, net zoals veel soorten die “white” in hun naam hebben. Alle goede wiet in engeland is skunk, of cheese, of psychosis, is het natuurlijk niet allemaal, zijn gewoon namen die synoniem zijn voor goede wiet, zoals je alleen maar diesel in NY kan krijgen, alleen maar kush in cali, etc. Net zoals dat elk paars wietje purple haze wordt genoemd door de leken. Verkoopt beter als iets naamsbekendheid heeft.
 22. En, ruikt het nog steeds naar uien? Die van paradise zien er een stuk witter uit idd, jammer dat die laatste dutch passion ook banana's gaf, had toch iets meer de structuur van dat stekkie wat ik ooit had staan. Die dp zag er iets meer sativa uit misschien, maar heeft tenminste vertakkingen, paradise vrijwel niet, te veel indica dominant. #5 lijkt er daarna visueel nog het meeste op, alleen heeft die wat meer en breder blad. Geur en smaak weet ik eigenlijk niet echt goed meer, beetje neutrale hashsmaak? Echt geen idee meer. Ik weet nog wel dat ik een ppp heb gehad die als snoep/skittles wegrookte, wat blijkbaar weer een kruising is van pp x ww (volgens de huidige beschrijving tenminste), terwijl de ppp over het algemeen erg piney zou moeten zijn. Ik zou voor #4 of #5 gaan, als het een beetje uitwerking heeft tenminste.
 23. Blowmonkey

  Witte Soortjes?

  Dat is ook weer vaag, volgens de 1 zijn het alleen maar afstammelingen van de white widow, anderen vinden elk wietje met een beetje trichomes een wit wietje. Die benaming kwam toen de white widow uitkwam, alles was na verloop van tijd ineens een wit soortje. Beetje zoals nu met de (og) kushes, zit er afghaan in of heeft iets een wat hashige smaak, wordt het al snel een kush genoemd. Mensen proberen gewoon te kapitaliseren op een naam, gebeurd met alles wat een beetje goed is, ww, haze, skunk, diesel, kush, cookies, whatever.
 24. Blowmonkey

  8 X Shackzilla 400 Watt

  Mooi groen allemaal, die ene in het midden achteraan heeft een mooie bouw, mooi kerstboompje. En nou maar zwellen.
×