Jump to content

Wietsurfer1

Members
  • Content Count

    88
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

20 Positief

About Wietsurfer1

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 05/10/1984

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

554 profile views
  1. Dat vind ik weinig coulant naar je klanten toe maar als je het zelf wél rookt en alleen genoegen neemt met het beste, dan krijg je ook de beste prijzen en je hebt een schoon geweten. De rfx-1 spoelen na een ronde doe ik ook niet meer, sterker nog: ik geef aan het einde van de kweek aangezuurd water met minimale voeding en tegen het moment van de oogst zorg ik dat de steenwol nagenoeg droog is. Het enige wat ik dan doe is de kluiten eruit trekken, de rfx-1 weer losmaken, de nieuwe planten er in, één keer via boven flink inwateren met Ec 1.6-1.8 tot je drain krijgt dan het restwater wegpompen en klaar. Haal ook de kluiten eruit ( grote wortel resten ) , Ik ga nog wel even spoelen onder de douche , RFX losmaken en omwoelen vrijwel hetzelfde. Ik vind het persoonlijk fijn als het een beetje nat is omdat je dan niet de resten steenwol door de ruimte heen vliegen, maar dat is persoonlijk. Dat vind ik weinig coulant naar je klanten toe maar als je het zelf wél rookt en alleen genoegen neemt met het beste, dan krijg je ook de beste prijzen en je hebt een schoon geweten. De rfx-1 spoelen na een ronde doe ik ook niet meer, sterker nog: ik geef aan het einde van de kweek aangezuurd water met minimale voeding en tegen het moment van de oogst zorg ik dat de steenwol nagenoeg droog is. Het enige wat ik dan doe is de kluiten eruit trekken, de rfx-1 weer losmaken, de nieuwe planten er in, één keer via boven flink inwateren met Ec 1.6-1.8 tot je drain krijgt dan het restwater wegpompen en klaar. Haal ook de kluiten eruit ( grote wortel resten ) , Ik ga nog wel even spoelen onder de douche , RFX losmaken en omwoelen vrijwel hetzelfde. Ik vind het persoonlijk fijn als het een beetje nat is omdat je dan niet de resten steenwol door de ruimte heen vliegen, maar dat is persoonlijk.
  2. Ben benieuwd Fata, is ook lastiger in de zomer met 35 graden buiten. gelukkiger word het wat koeler.....
  3. Hij zou misschien de VSA's op een bord kunnen maken iets verder van de planten. Maar waarom zouden VSA's niet kunnen? Mijn interesse was al bij de start, vind de substraat interessant en de manier hoe je het voor elkaar brengt. Hoop dat je die spint even flink de kop kan indrukken <p>Mijn interesse was al bij de start, vind%2
  4. Heb nog nooit met knoflook geprobeerd , ben benieuwd of het echt goed werkt. Watching You
  5. @ Tomson : ik begrijp jou wel als je in die wereld zit, alleen gif is de laatste optie die je toepast. Je oost naar de klote is ook mooi zuur. @ Fata : Als een boer / akkerbouwer / fruitteler geen last zou hebben van insecten enz dat zouden ze ook allemaal niet spuiten want gif is enorm duur. Anders gaat zijn oost verloren of krijgt hij minder bij de groothandel. [ kom bij een boer/ akkerbouwer / fruitteler maar niet aan zijn centen ] @ Plantformer : volledig gelijk
  6. Waarom probeer je Fatamorgana gelijk voor gif spuiter uit te maken? Vind dat je je oordeel snel klaar heb david13... Erg jammer weer Gaat lekker Fata. Keep up the good work!
  7. Ben benieuwd naar het resultaat, jammer dat je mindere ervaringen hebt opgedaan in het forum hier. Wens je veel succes!
  8. rond de 30 liter, met potten strakken tegen elkaar aan. vind het veel voordelen hebben. eens in de 4 dagen water geven ipv om de dag, 10 minuten werk, niet meer wachten of terug pompen, altijd vers zuurstofrijk water. geen 26 graden water in de zomer, en 1 van de belangrijkste redenen voor mij was geen lawaai meer van resonerende vlakzuiger. er gaan wel zouten op je zeil achterblijven omdat een deel van het water verdampt vanuit de vijver, daarom mag de ec iets lager, maar van hoger ec krijg je ook geen last. zorgen dat je je vijver goed schoonmaakt einde ronde. Ben net volledig met je eens super noob , aan het einde even je bak schoon maken met Dettol je kratten / potten spoelen en weer door. Gebruik DutchPro en deel Aptus. Ben meer van de mineraal en niet de organische zodat je elke keer je vat stinkt naar stront
  9. Inderdaad opruimen en de boel niet laten escaleren door zelf naar de politie te gaan enz. Even paar maanden afwachten en dan rustig weer starten met je hobby. Gelukkig heb je geen huurhuis en sta je wat sterker door niet gelijk op straat te staan.
  10. Alleen vloeden doe ik, met mijn rayjets spuit ik het over de kratjes en zakt het naar beneden. PH 5.5 EC gemiddeld 1.8 Mijn voedingslijn is volledig mineraal dus vrijwel geen rest zouten in de bak.
  11. Roofmijt heb ik ook mindere ervaring mee, je LV moet constant 60% zijn, en je moet inderdaad vanaf het begin aan aantal keer verspreiden mocht het zin hebben. Veritmec heb ik wel goede ervaring mee omdat je planten wel paar dagen stil staan maar als je goed spuit dan heb je er geen last meer van. Een keer spuiten aantal dagen wachten en dan nog een keer spuiten. Je krijgt ze vaak gratis en voor niks erbij <p>Roofmijt heb ik ook mindere ervaring mee, je LV moet constant 60% zijn, en je moet inderdaad vanaf het begin aan aantal keer verspreiden mocht het zin hebben. Veritmec heb ik wel goede ervaring mee omdat je planten wel paar dagen stil staan maar als je goed spuit dan heb je er geen last meer van. Een keer spuiten aantal dagen wachten en dan nog een keer spuiten. Je krijgt ze vaak gratis en voor niks erbij
  12. Echt serieus volstrekt kansloze actie....... 5 planten + in een afgesloten ruimte onder het huis = 18 man sterk + 2 honden + zielige burgemeester + duizenden euro's aan onderzoek en tijdrovende periode van de politie = 3 maanden uitzetting en rechtzaak + kinderbescherming tegen een alleenstaande moeder van onbesproken gedrag. Pedo's , dieven , verkrachters , plofkrakers , moordenaars , dealers , enz enz lopen vrij rond. Maar deze hobbykweekster krijgt er flink van langs. Hoop dat die 18 man 'savonds trots tegen hun vrouw hebben gezegd wat ze bereikt hebben die ochtend en "hoe grote " crimineel ze niet hebben gepakt. Burgermeester , schaam je diep , heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel diep. Ergens moet er een grens zijn maar deze situatie is echt beneden de grens. Wens haar veel succes toe met nieuwe woonruimte en hoop dat de schade beperkt blijft tot vrijwel niks.
×
×
  • Create New...