Jump to content

Silent

Members
  • Content Count

    70
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

7 Neutraal

About Silent

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Z.O. Drenthe
  1. Ik heb de topics van Drrr en Jack White ook ff gelezen en i.d.d. een stuk wijzer geworden. Thanks allemaal.
  2. Sinds kort maak ik mijn eigen stekken omdat het steeds moeilijker word om aan voldoende (goed) zaad te komen. Nu gaat dit hartstikke mooi maar ik heb te weinig ruimte voor de moeders dus eigenlijk te weinig stekken in 1 x. Nu las ik op de site van RS dat ze stekken bewaren in de koelkast voor wel 8 weken ???? http://www.rollingst...weken-koelkast/ Nu lijkt mij dat een beetje sterk maar misschien heeft iemand hier ervaring mee. Mijn eigen 1e idee was om bewortelde stekken in de koelkast te zetten bij een graad of 5 met het lampje aan zodat ze qua temperatuur stil komen te staan maar niet in de bloei vliegen. Wie o wie heeft ervaring hiermee ?
  3. Dat onder inblazen met 22 graden gaat bij mij een beetje moeilijk als het buiten 30 is. Vandaar dat het in april wel goed ging aangezien ik toen de lucht wel kon verwarmen naar 20 graden. Het water komt maar even in het licht als het uit de buizen komt en terugstroomt naar de ton die 2.5 mtr. lager staat, dus beweging zat in het water. De recy-pipe heb ik nagevraagd en deze word zelfs in de viskwekerijen gebruikt dus moet wel schoon zijn. Ik heb de planten een dag of 5 op water en bleekwater gezet en de wortels zien er weer slijmvrij uit en komen er nieuwe wortels dus ik geef ze nog niet op.
  4. Koud is i.d.d. beter. Een klein kopietje van wikipedia. In 2008 werd op het eiland Spitsbergen, zo'n 565 kilometer ten noorden van Noorwegen een internationele genenbank geopend. Om zo veel mogelijk soorten te behouden voor de toekomst kunnen zaden van gewassen daar worden opgeslagen. De opslagplaats bevat de zaden van zo'n 200 000 gewassen van over de hele wereld. De opslagkluis bevindt zich aan het einde van een 125 meter diepe tunnel in de permafrost. Dankzij de permanent bevroren grondlaag is er weinig extra energie nodig om de zaden op een temperatuur van -18 graden celsius te houden. De zaden zouden op die manier zo'n 10 000 jaar bewaard kunnen worden. Is voor mij lang zat.
  5. @Wietefras, De zaailingen worden 20 cm. boven het water gezaaid en moeten zelf het water opzoeken en ik laat i.d.d. ca. 1 cm.water in de pijp staan voor als de pomp of zoiets uitvalt dan heb ik nog even speling voor dat alles verdroogt. Wat betreft die zuurstof, heb je dat zelf gemeten en hoe krijg/ hou je die waardes zo hoog ? @ Ponix, Met Canna kon ik ook aan de hand van de Ph waardes mijn voeding regelen. Beginnen op 6.2 en bij 5.2 over op bloei. Ging precies zoals ze vermelden in hun schema. Maar moet toegeven dat toen ik op aarde kweekte ook geen Canna fan was. Wat betreft die matten en die pomp heb je mij nieuwsgierig gemaakt. Ik ben juist bang voor verdroging van de wortels en jij laat ze juist drogen. Zijn daar kweekverslagen of youtube filmpjes of zoiets van ?
  6. Oh ja, heb alle wortels even gespoeld vanavond met een lichte chlooroplossing en heb ze nu even in kraanwater met chloor gezet zonder voeding onder 1 400 watt pitje. Kijken wat er overblijft.
  7. @ Scirocco en Wietefras. Denk nu ook dat het de hoge temperaturen zijn en ga het vat nu koelen. @ Wietefras. Wat bedoel je met anders voortrekken? Mijn idee is zo'n groot mogelijk wortel volume voor ze de pijpen in gaan. @ Ponix. Volgens mij hebben wij al eerder contact gehad. Moet die canna eruit omdat ie slecht is? De pomp: hoezo kwartier uit en minuut aan? M.i. heb je dan minder zuurstof in het water Bruisstenen eruit. Kan bij mij i.d.d. omdat het water 2.5mtr naar beneden valt terug in het vat en dan weer omhoog gepompt wordt Maar zuurstof kun je toch niet teveel hebben? De folie om de zwarte recypipe had ik voor extra reflexie en voor isolatie omdat de zwarte buis tamelijk warm wordt. Kan dit kwaad of bedoel je de extra reflextie van onderen ? Maar wat is er mis met waterboarden? NFT in de prof tuinbouw gebruikt toch ook geen matten maar tamelijk snel stromend water
  8. Hallo allemaal, ik ben op zoek naar een paar meedenkers. Ik zal even in het kort vertellen wat er aan de hand is. Begin dit jaar rond april ben ik begonnen met een nft systeem op te zetten. Dit systeem was gemaakt van 110 mm recypipe, 4 pijpen van 2.5 mtr. lang en 9 gaten per pijp. Dit systeem werkte op een paar probleempjes na redelijk goed maar had in het begin moeite om de wortels lang genoeg te krijgen waardoor er verschillende planten een behoorlijke groeiachterstand hadden gekregen. Uiteindelijk toch nog 0.6 gr/watt waar ik in eerste instantie tevreden genoeg was om met het systeem verder te gaan. Nu heb ik het volgende aangepast: Ik heb de 4 110 mm pijpen met 9 gaten vervangen door 3 200 mm pijpen met 8 gaten omdat de 110 mm wel erg vol met wortels zat. Tevens heb ik de buizen bekleed met radiatorfolie voor extra reflextie. Ook heb ik de pijpen voorzien van uitlooppijpjes van 25 mm die ik omhoog kan zetten om de waterstand in de pijpen hoger te maken in de beginperiode. Voor de zaailingen heb ik een bak gemaakt waar water met rhizotonic in zit, een circulatiepompje, aquariumpomje met bruisstennen en een verwarmingselement. Ik heb de zaailingen direct in de netcups boven de waterbak gehangen ca. 20 cm. boven het water. Dit werkte wonderwel goed en na ca. 10 a 12 dagen hingen alle wortels al in het water. Alle zaailingen zagen er bijzonder goed uit en hebben na 2 weken een beetje voeding meegekregen. 21 dagen na het zaaien zaten de zaailingen op hun 3e anode en zijn ze in de pijpen geplaatst. Het voedingsvat had ik al een paar dagen van te voren klaar gemaakt volgens het canna aqua schema dus vol verwachting klopte mijn hart. Maar nu komt het............... De eerste 4 dagen waren de plantjes nog prachtig mooi groen maar dag 5 volgde de verkleuring van het onderste grote blad zoals met stikstof gebrek. Nu raak ik niet zo gauw in paniek en tevens was de temperatuur buiten 30 graden dus in mijn hokje nog iets warmer. Ook ging de temperatuur van het voedingsvat omhoog naar 27 graden. Als ik er nu een plantje uithaal zijn de wortel een beetje bruinig en lijkt het of het plantje in een soort overlevingsmodus staat. Zij groeit bijna niet meer en sommige zijn overleden. Wie o wie herkent dit probleem. Alle hulp is welkom. Alvast bedankt.
  9. Wie kent het spel dope deal en wie heeft het wel eens gespeeld en hoe vond je het spel ? Het gaat om dit spel. http://www.truusentruus.nl/recensie/recensie.php?res_ID=179 Thanks Gert.
  10. Gelijk heb je Neetkwieker, ik zou ook graag weten waar hij op school gezeten heeft. Want een school waar ze schrijven zonder hoofdletters, spaties, komma's en punten stuur ik natuurlijk mijn kids niet naar toe. Maar voor de rest welkom.
  11. Het idee komt van het Vlaamse zaadhuis. Daar verkopen ze zwavelpoeder voor het ontsmetten van kassen. Dit spul mag in NL alleen verkocht worden aan mensen met een spuitlicentie maar is via de postorder vrij te verkrijgen in belgie. Nu zat ik de laatste x met trips maar zwavel schijnt ook andere beestjes en plagen te bestrijden. Nu heb ik een paar filmpjes bekeken op YouTube over verbranden van zwavel en dat is tamelijk eenvoudig. Heb ondertussen ook een test gedaan met een zaailing van 4 weken met een sterke dosering. Resultaat alle beestjes dood maar het plantje ook. Was dus iets te sterk maar dit ga ik opnieuw proberen met een zwakkere dosering. Ik heb het idee dat het een prima dosering is voor ontsmetten van een lege ruimte. Ik ga dus binnenkort opnieuw testen met een zwakkere dosering waarbij het plantje wel in leven blijft. Ik heb wel fotoos van de eerste test maar moet nog ff uitvinden hoe deze te plaatsen
  12. Hallo allemaal, Wat gebeurt er met de dames van 5 weken als ik pure zwavel verbrand, de HPS uit en de tl aandoe, zwenkers voluit laat draaien en de afzuiging een paar uur uit doe. Vallen dan alleen de beestjes dood neer of de dames ook ? Of kan ik de zwavel beter 's nachts aansteken ?
  13. Daarom zat ik ook aan het bierbrouwen te denken. Lekker langzaam maar toch extra co2.
  14. @ Maas, ben benieuwd naar jou resultaten. Ik zat zelf te denken aan de bierbrouwer methode maar dan zonder het oog voor het eindresultaat. Dus gewoon een groot vat van 30 a 40 ltr. met een kleiner vaatje ernaast en een luchtpomp.
×
×
  • Create New...