Jump to content

Carphedon

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Carphedon

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Even een update omdat het me toch wel leuk leek jullie even op de hoogte te houden. Ze staan er nu zo bij. Sta er zelf van te kijken wat een verschil met de vorige fotos Ik weet niet precies waar ze last van hebben gehad maar je kunt nog steeds een goed verschil zien tussen de voorste en de achterste planten. Ik denk misschien dat het met airflow te maken heeft gehad want alle plantjes hebben uiteindelijk even veel of te weinig water gehad. Er hangt nu in ieder geval een airsock boven om de verse lucht beter te verdelen, autopot staat aan en de planten hebben de eerste keer bac bloei voeding gehad. Eventuele tips zijn welkom. De achterste plant strekt nogal, kan ik deze voorzichtig buigen? Ik heb er bewust voor gekozen om de planten volledig met rust te laten en niet te toppen scroggen etc. Wilde de eerste keer de volledige groei en bloei cyclus zien en de basis onder de knie krijgen voordat ik aan dat soort technieken begin.
  2. het idee was dat een druppel azijn verdunt met water en dan een klein beetje spayen zou de schimmel moeten doden, maar misschien dat ik dit verkeerd heb, stom, weer wat geleerd. De bovenste laag van het medium ziet er idd droog uit maar zodra ik het autopot systeem aan zet trekt het water heel snel door de rest van het medium. Ik zal straks een grotere hoeveelheid water van bovenaf geven.
  3. Even update, het is nog steeds drama. Nou is het natuurlijk te verwachten dat bij een eerste kweek niet alles op rolletjes loopt echter baal ik er wel van dat ik niet zeker weet wat er mis is gegaan zodat ik het een volgende keer kan voorkomen. Ik denk sowieso dat de plantjes toch niet te droog stonden. Ook al ziet de top laag er droog uit ik heb wel constant met mijn vinger in de aarde gevoelt of het nog enigsinds vochtig was, dit was altijd het geval geweest. Nu ik meer water toevoeg gaan de planten er niet beter op maar ik zag vandaag ook dat er witte schimmel op de aarde stond welke na het water geven nat was geworden, dit lijkt mij een teken van teveel vocht? Schimmel in ieder geval eraf gehaald en de grond een klein beetje met azijn besproeid. Ik heb besloten het licht naar 12/12 te zetten, kijken wat er nog van terecht komt en hoe de kweek verder verloopt. Als perfectionist zou ik haast direct opnieuw starten maar daar leer ik natuurlijk weinig van. Volgende kweek ga ik starten zonder auto pot systeem en prik een tensio meter in de aarde, heb toch liever meer controle over wat er gebeurt en wanneer.
  4. 500ml per plant + autopot systeem aangezet. De foto is 24 uur nadat ze water hebben gehad gemaakt. Op dit moment reageren ze nog niet op het extra water en de blaadjes lijken ook wat droog.
  5. En nog even een foto van het ventilatie systeem. In tegenovergestelde hoek de aanvoer, deze blaast de verse lucht langs het dak zodat deze koelere lucht over de planten heen zou moeten zakken, dit zou voor een goede lucht circulatie moeten zorgen in theorie in ieder geval Ik heb een airsock liggen maar vond dat deze naar mijn idee erg weinig lucht door liet.
  6. Ja de 2 weken zonder water na het inwateren om de wortels te stimuleren was dus ook mijn achterliggende gedachte. De plantjes die daar in stonden hebben het helaas niet overleeft, na het ontkiemen bleven die plantjes erg klein. Ik heb de plantjes vanochtend extra water gegeven, vooralsnog reageren ze er niet op. Is het niet zo dat je bij overvoeden ook verkleuring op het blad ziet? Bedankt voor alle tips!
  7. Ok dit ga ik direct doen, kan ik meteen wat bacto mee geven. Lightmix met buffertabs, en zaadje is geplant in een kuiltje seed mix, geen verdere toevoegingen, kan toch haast geen overvoeding zijn?
  8. Er zit zeker een dimmer tussen maar dit is een Cli-mate kc2011. Deze stuurt de aan en afvoer tegelijk aan en heeft geen mogelijkheid de ventilatoren uit te schakelen indien dat gewenst zou zijn. Ook kan ik hier het vacuüm niet mee controleren. Ik had liever gehad dat ik de aan en afvoer onafhankelijk kan aansturen en dat de klimaat regelaar de ventilatoren eventueel ook kan sturen dmv luchtvochtigheid en niet alleen dmv temperatuur. Hier kwam ik vrij snel achter toen ik de opstelling in gebruik nam dus deze klimaat regelaar word vervangen. In principe staan de ventilatoren tussen de lamp en de plantjes gericht, hierdoor bewegen de bladeren af en toe rustig heen en weer maar zeker geen storm, meer om de warmte van de lamp weg te krijgen. Ik heb wel het idee dat de luchtaanvoer ook flink wat lucht langs de plantjes laat stromen. Ik ga proberen de luchtstroom te verminderen zodat de plantjes niet 24/7 last van storm hebben. Ze hebben overigens wel al een stevige stam, dat is dan wel weer positief. Nog een vraagje, zal ik de plantjes (als ze wat opgeknapt zijn) toppen of is dit te vroeg?
  9. Hallo mede forumleden. Dit is mijn eerste post en tevens kennismaking. Ik ben enthousiast met mijn eerste kweek gestart maar het punt is toch aangebroken dat ik wat hulp nodig heb. Ik probeer mijn opgedane theorie in de praktijk toe te passen maar loopt tegen een aantal problemen aan. De plantjes laten hun bladeren hangen en heb geen idee hoe ik dit op kan lossen. Ik ging uit van te veel water maar weet het nu zo zeker niet, ik heb namelijk niet extreem veel water gegeven. De bladeren vertonen verder geen enkele verkleuring. - Ik heb zaadjes direct in hun definitieve potten gezaaid. Deze potten had ik een dag of 2 voor het zaaien ingewaterd, niets extreems, 2 liter tot het net uit de bodem liep. De zaadjes zijn 100% ontkiemd. Ik heb daarna 2 weken geen water gegeven. Toch had ik het idee dat de plantjes van het begin af aan niet tevreden waren met hun medium. - Ik kweek in 15L autopots, 50% plagron lightmix 50% Canna clay pebbles en een klein laagje clay pebbles op de bodem. Het autopot systeem is nog niet aangezet omdat ik de plantjes eerste wil laten wortelen. - Kweek volledig biologisch en ben begonnen met de methode van Sannie om van daar uit ervaring op te doen en eventueel dingen naar eigen smaak te veranderen of anders toe te passen in een volgende kweek. - Tent is 240 x 120 met 2 x 600w 400v dimlux De lampen heb ik de eerste 2 weken gedimd naar 450w. - Ventilatie is 1500m3 afzuig, en 750m3 aanvoer (aanvoer lijkt iets te klein voor deze afzuiger, de tent trekt iets teveel vacuüm naar mijn zin) - Temperaturen zijn snachts 19-20 overdag 25-28 - Luchtvochtigheid is aan de lage kant, 35-40%, krijg dit met geen mogelijkheid omhoog. Heb het idee dat dit door de vrij grote afzuiger komt. Hoe harder ik de luchtbevochtiger zet hoe hoger de luchtvochtigheid in de kamer word, de tent blijft zo goed als gelijk. Ik heb enkele fotos bijgevoegd, de plantjes zijn hier 19 dagen oud. Ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen en misschien wat tips hebben. Alvast bedankt!
×
×
  • Create New...