Jump to content

King Ping

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Positief

About King Ping

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 03/08/1988

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

305 profile views
 1. Afzuiger staat nog redelijk laag en de wanden trekken iets naar binnen, zal later " te straf klimaat" even doorlezen. Misschien word ik daar wijzer van. 2e ronde is het niet echt, eigenlijk de eerste. Maar bij de eerste poging was het de cocos van bio nova die roet in het eten gooide. Misschien toch die wortel mat die ook vol was gaan zitten met zouten en hoge ec? Klimaat is verder goed, althans.. zo goed dat het denk ik niet deze problemen oplevert. Misschien wat je zegt; teveel onderdruk?
 2. De mat heb ik inderdaad toen niet vervangen, wat misschien heel dom geweest is. Ik had m zoveel mogelijk uitgeknepem en het vocht opgedaan met een doek. Die mat was toen best droog uiteindelijk. Ben bang om opnieuw te beginnen en dan weer hetzelfde probleem te ervaren. Maar de mat is nu al een dag of 6 weg en zie nog geen vooruitgang. Ec en andere waardes heb ik hier gemeld zoals ze waren/zijn. Maarja wortels in een mat met een ec van 8.. kan ook deze bladeren verklaren. Ipv een tikkeltje te hoge ec en paar verbanden puntjes. Extreem hoge ec.. extreme verbranding? Alhoewel de planten met veel voeding ook heel donkergroen kleuren.. mijn plantjes zijn licht van kleur met dik verbranden vingers. @wietbladeren zal morgen een foto posten, kan nu niet langs en lampen staan ook aan.
 3. Laatste tijd druk geweest en weinig tijd om hier te reageren. Ik ben het spoor bijster, planten blijven hetzelfde bladprobleem vertonen. Paar dagen geleden kneep ik de vloeimat uit in een potje en ging dit meeten. Wat bleek EC 8 PH 6.5. Meteen die mat eronder vandaan getrokken en de potten met neutraal water gespoeld, dus alleen afgezuurd water ph 5.4 Na 2x spoelen van de potten, komt er een ec 1.5 en ph 5.9 uit. Toen alle bladeren die waren verband eraf getrokken. En de problemen beginnen weer bij ander blad. Hoe in hemelsnaam die ec op 8 komt.. geen idee..mijn idee was dat er misschien troep in die mat zit, want zodra de wortels de mat in gingen groeien begon de ellende. ik geef voedingswater met een EC van 1.3 en ph naar 5.6 Ook nog de houdbaarheids datum vd voeding gecheckt, goed tot november 2018. Rv is in orde al de hele draai. Temp is ook piek fijn in orde, teveel water is het niet, te weinig is het ook niet. Genoeg verse lucht, lampen hangen op de goede afstand. Oja heb na de spoeling nog bladvoeding gegeven in de hoop dat dit de bladeren deed bij trekken. Enigste wat ik me nu nog kan bedenken is dat die tent of iets in de ruimte giftig is. Begin er echt de sch**t van te krijgen nu. 1e ronde lag het aan die klote coco bricks. Nu ging dan de groei redelijk, en paar dagen na de klok op 12/12 ging krijg je dit.. Bloei zet wel door, maar de helft van de planten is nog geen 45cm hoog. Waarvan dan ook nog eens de helft van het blad half geel groen is en de punten kraakdroog. Ik weet het niet meer hoor. Ben in staat heel die tent een gooi te geven en lekker met een paar raggels en gipsplaten aan de haal te gaan.
 4. Als je instuurt met de juiste waarden tussen de pH 5.5 - 5.7 en niet hoger dan Ec 1.3 (dit mag ik volgens sommigen niet meer zeggen, vandaar dat ik het nog maar een keer herhaal en benadruk.) dan krijg je geen blokkades. Gewoon steeds met deze waarden blijven insturen en de planten niet droog laten trekken. Precies, ik zal wat natter gaan kweken. Denk zo om de 3 dagen kunnen ze wel wat gebruiken.
 5. Overnieuw gaan we niet, dames trekken alweer bij inderdaad. Ik gebruik nu de vloeimat als indicator, als die te droog word geef ik weer een bakkie. Gister alle bladeren verwijderd die waren verschompeld. Zo kan ik beter zien of er nieuwe bij komen. Dit is tot nu toe niet het geval. Dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt! De achterblijvers hebben afgelopen nacht ook nieuwe blaadjes aangemaakt. Dilago trekt toch weer aan t langste eind in dit geval
 6. Weer wat geleerd! Wist wel dat TE nat niet kon op coco maar dacht wel dat het beter was om droog te laten trekken. Half uurtje na dat de lamp aan gaat gooi ik er 60 liter tegen aan! Hou jullie op de hoogte!
 7. Ga ik doen dilago Ik ben benieuwd, komt ze hopelijk ten goede!
 8. Oke dat is duidelijk! Temp is met alles aan rond de 28gr. Dus je zou denken dat ze wel drinken. Ik heb alvast een vat aangemaakt, die gooi ik er zo in als de lampen aan gaan. Met een ec van 1.2 en ph zet ik 5.9 Of zal ik de ec iets hoger doen zodat ze wat groener worden? Ec 1.5?
 9. Wil niet zeggen dat dat bij elke kweek hetzelfde liedje is. Als een pot zwaar voelt geef ik gewoon geen water. Het is niet goed dat ze zo lang nat blijven. Maar nog meer water erbij gooien lijkt mij ook geen oplossing. De bladeren hangen niet.. ze verschompelen.
 10. Potten zijn nog zwaar zat.. en zelfs de toplaag is nog nat.. begint nu net een beetje droog te worden zoals je op de foto kan zien?
 11. Alles wat ik heb gedaan bij de planten staat hier vermeld.. 1x ingewatert 9 dagen later 10L met ec 1.2 en ph 5.5 door de tent verspreid. Temp lampen aan 28-30 Temp lampen uit 20-22 Lv lampen aan 45-65% Lv lampen uit 65-70% Enigste wat ik kan bedenken is dat ik misschien de lampen te snel heb laten zakken.. dit was op dag 10 of 11.. en dag later weer een stukje. Ph in Atami cocos is 6 geloof ik.. uit m'n hoofd? Ze staan zeker niet te droog.. ik wacht nu juist dat ze wat droger trekken. Hoe kan er een blokkade zijn? Alles is nieuw
×
×
 • Create New...