Jump to content

BigMart

Full member
  • Content Count

    303
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by BigMart


  1. is niet te schatten.

    Ligt aan hoeveel zon, hoeveel water ze krijgen, de voeding/grond en de ruimte voor de worteltjes.

     

    Je kan een stengel kweken met 3 schrale topjes of een flinke struik met 20 flinke toppen. Je hebt de natuur soms niet in de hand.


  2. De regering pretendeert een gedoogbeleid te hebben voor bezit van 5 planten. Gedogen is door de vingers zien.

    5 planten per persoon.

    Als een agent de planten wilt meenemen, geen afstand doen en laten voor komen. Tegenwoordig vinden de Rechters het absoluut niet leuk meer dat politie en justitie de burger die een paar plantjes voor eigen gebruik hebben aangepakt worden. Immers de wetgever gedoogt en het volk vindt het niet erg dat we zelf een paar plantjes (veilig en zonder overlast) kweken.

    Als een agent je planten wilt meenemen, direct klagen dus bij de nationale ombudsman en de planten terug eisen. Gedogen is gedogen, afnemen is straffen en is in strijd met gedogen.

    • Like 1

  3. Zou goed werken als je wat alcohol op je verkruimelde wiet sprayt en dan decarboxyleren en dan pas in de olie laat trekken.

    De alcohol zorgt ervoor dat alles wat beter vrij zal komen.

     

    Je kan je boter maken met kokosvet of met roomboter. Je kan ook een paar gram gewoon zo in een fles olijf olie gooien.


  4. Laten we zaken wel in perspectief zien. Absurd, hypocriet, achterhaald, kinderachtig, zijn doel voorbij schietend; je kunt allerhande termen bedenken. Maar om wetgeving m.b.t. cannabis op dezelfde hoogte te stellen als de concentratiekampen in WO2 .... kom nou toch.

     

    quote ingekort:

    De concentratie kampen ...tsja dat was toch waar onze fijne politie de joden, de gehandicapten, de homo's en al het andere volk waar ze vanaf wilden toe stuurden?

    De politie die daar fijntjes aan deed en ongestraft mee weg komt.

    Ook de rechters werkten er aan mee. Mensen met onderduikers werden flink gestraft destijds door onze politie en de rechters. Nu er een andere regering zit dan toen pakken ze de kweek van plantjes aan.

    Dus door dezelfden die ons aanpakken vanwege een paar onschuldige plantjes, een volksmedicijn uit de natuur, al duizenden jaren gebruikt en al duizenden jaren ongevaarlijk.

    Dan mag je toch wel die dingen in 1 lijn trekken? Het is hetzelfde huftersvolk dat dat doet.

    • Like 1

  5. Deze temperaturen vallen wel mee lijkt me, probleem komt wel als het weer rond de 28-30 graden buiten is.

    Actieve inlaat kan je beter laag in de tent doen en passief boven. Je zuigt nu de warmste lucht uit de omgeving buiten de tent naar binnen namelijk. Scheelt al gauw aardig in totaal gemiddelde warmte.

    Verder denk ik ook wat scirocco zegt, zwaardere afzuiger aansluiten.


  6. Je plantje lijkt op aarde niveau wel een heel erg dun stengeltje te hebben. Tijdje te nat gestaan misschien? Graaf je plantje anders wat dieper in. Maar ik zou ook nog ff nieuw zaadje ontkiemen en die dan na ontkiemen gelijk in een goede pot en buiten zetten in het volle licht.
    ze heben inderdaad wat te lang te nat gestaan denk ik,zijn ze nog te redden,voor 35 dagen zijn ze een 6 cm wat aan de kleine kant denk ik

     

    of ze het gaan redden blijft altijd afwachten.

    Zolang ze leven blijft de kans dat ze nog wat gaan groeien en het redden.

    Maar ik zou zelf echt nog ff wat nieuwe autoflowers ontkiemen zodat je zeker weet dat je wat hebt.


  7. alwo dat geeft een bende in keuken balkon of douche . dan mag ik eerst wel op een cursus ""hoe spoel ik 125 liter coco door mn doucheputje ?"". :vape:

     

    lekker in de tuin van de buren dumpen toch?

    Maar lekker bubbelen in een blubberbad is ook misschien wel lekker.


  8. Misschien kan je de methode pakken die velen gebruiken als ze van aarde overstappen naar hydro. Gewoon je kluit schoonspoelen.

    Haal je plant uit de pot en spoel de kluit weg. Kan met de tuinslang rustig weggespoeld worden of zelfs met een gieter.

    Als je de plant uit de pot hebt gehaald even de kluit wat los masseren, dan valt veel grond er al vanaf, dan met water rustig de rest weg spoelen.

    Als je de kluit knap schoon krijgt zonder al te veel schade zet je je plant in een emmer water met een aquarium luchtpompje d'r bij.

     

    Ik denk dat de plant dan mogelijk langer goed blijft dan wanneer je ze af knipt.

    • Like 1

  9. Is niet kortzichtig maar hypocriet.

    80%THC is net zo illegaal als 98%THC volgens de opiumwet.

    Enige verschil is dat je(in theorie) per gram ruw product van het ene bijna 0,2gram THC meer binnen krijgt dan bij het andere.


  10. Je zou ook om vlot de luchtvochtigheid wat omhoog te brengen een sproeifles kunnen vullen met spa rood of ander merk water met koolzuur en dan 2-3x per dag ff lekker sproeien.

    Legionella duurt een paar dagen dacht om te ontwikkelen. Maar hoeft niet persee te groeien in je water. Punt is wel dat als je het gaat verdampen dat je dan de legionella de lucht in blaast en dan kan in ademen. Dus voor het zekere, elke 24-48 uur je water verversen.


  11. Ik vroeg me af wat mensen verder allemaal nog kweken behalve een cannabis plantje.

    Ik ga er ff vanuit dat er geen (of zeer weinig) in hun tent bezig zijn met groentes, maar kom maar op met wat je zoal kweekt.

    Meesten zullen groentes en sierplanten buiten kweken. Ik ben dus benieuwd wat je allemaal kweekt en hoeveel ruimte je ongeveer hebt.

     

    Ik heb helaas ff geen foto's van mijn planten, maar zodra ik ze heb post ik ze in m'n OP.

     

     

    Dit jaar ben ik begonnen in m'n kweek kast en in m'n aquarium met ontkiemen van sla, komkommer, tomaat en meloen. De komkommers hebben helaas de harde wind niet overleeft en een ander stel komkommers had het zonlicht niet overleeft. Maar nieuwe komkommers zijn al aan het groeien.

    Verder een stuk of 10 tomaten staan en er komen er nog bij. Nu 3 meloenen staan en ook daar komen nog bij. Sla hebben we al een paar keer van gegeten en staan er nog een aantal kroppen van, maar kan wel alweer enkele nieuwe ontkiemen.

     

    Afgelopen week nog wat spercieboontjes in de grond gedrukt en komen ook al mooi op.

     

    Verder nog 3 pepers en iets van 6 paprikaplanten staan die al vrucht aan het groeien zijn. Zijn ook al redelijk ver gevorderd.

     

    M'n vrouw heeft nog een moestuinhoekje met een zooi kool, sla, andijvie en nog wat spul.

     

    Dan nog fruitboompjes, 3 handperen en 1 stoofpeer, 7 appelboompjes, 2 kersen en een pruim en 2 rode besjes struiken, 3 druiven en een mediumgrote hazelnoot.

     

     

    Het stukje sier is een stuk of 10 mooie flinke hortensia's, ben daar nog niet echt actief mee aan het kweken en vermeerderen, maar komt binnenkort ws wel.

    Wat nu wel aan het vermeerderen is zijn hibiscussen, uit zaad op de grond gevallen staan er zeker wel een stuk of 30 hier en daar verspreid, dus die houd ik in de gaten om op tijd veilig te verplaatsen. De zaailingen komen van een stuk of 10 grote hibiscussen van ongeveer 1.90 hoog en die gaan erg lekker. Mooi volle struiken en elk jaar erg royaal aan het bloeien. Maar hoop dus een flink aantal jonge planten over te houden. Je kan een erg mooie erfafscheiding of haag maken met die dingen, al zijn ze niet wintergroen.

    Ik heb ze dan ook rond de tuin om en om staan met een laurier die wel wintergroen is.

     

    Dit jaar ben ik ook wat serieuzer gestart met brugmansia's te stekken en te groeien en heb nog een paar datura's staan waar ik ook een flink bed mee wil maken.

     

    Vandaag 10 stekken genomen van een grote fuchsia die ik heb staan, een vaste winterharde fuchsia staat er in de tuin. Nu dus ff stekken van gehaald die staan nu in water om te wortelen.

     

    Verder niet veel noemenswaardig spul staan.

    Wel nog een vijvertje vol met salamanders en 2 kikkers die er al een paar jaar een vaste betrekking hebben.

     

    Ach je moet wat als je een ruime tuin hebt.

    Elk jaar hebben we een paar koolmeesjes op bezoek, maar die wonen bij de buren in een vogelhuisje, een paar merels die onze tuin prettig vinden en een stel zwaluwen die onder ons dak hun zomerverblijf hebben gevestigd. Best wel leuk om te zien hoe die beestjes af en aan vliegen. En gezellig.

     

    De tuin is verder niet zo heel groot, is maar 140m2 ongeveer.


  12. @Mart een jojo ding zal het um niet worden vrees ik, hier is niks aan te vangen met een TNeon kappie en easy rollers, te weinig gewicht

     

    owokee.

    Dan een goedkoop stukje ketting en wat haakjes bij de bouwmarkt denk ik? Kost bijna niks dat lichte ketting spul.

     

    mbt led en verbranden, kan erg lang duren voor je wat voelt hoor. De verbranding van TS zijn de fotocelletjes van de blaadjes die kapoet zijn gegaan door overmatig licht. (ik denk iig dat dat het geval is bij plantje van TS)


  13. gooi die led maar in de vuilnisbak.is al jaren het zelfde in de groei gaan ze goed tot je ze in de bloei zet .heeft me al een paar oogsten gekost.en 10.000 aan led lampen heb ze nog liggen kan ze gratis van me krijgen...

     

    Waar kan ik ze komen ophalen?

     

    @Greenday: iemand heeft me verteld dat ze er 5cm boven kunnen hangen. krijgen ze niet minder licht door de grotere afstand? heb ze nu op 30cm afstand hangen, moet nog even de constructie aanpassen om ze hoger te kunnen hangen. @montesol: gratis is altijd leuk natuurlijk ;). wat is t probleem in de bloei? als ik een plant in de groei wil houden voor stekken kan ik dus wel een ledlamp gebruiken?

     

    Hang je lampen aan een jo-jo apparaatje of aan een ketting zodat je makkelijk met de groei mee omhoog kan.

    3-5 cm afstand is voor TL lampen. LED hang je een stuk hoger. Je kan na TL beginnen op flinke afstand en dan elke dag een stukje laten zakken, net als velen met HPS doen op voorgegroeide plantjes onder TL vandaan. Plantjes rustig laten wennen aan dat vele licht.

×
×
  • Create New...