Jump to content

noorderdauw

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About noorderdauw

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Collieweed, nee nog niet, volgens mij had een vriend nog wat liggen....ga er aankomend weekend langs dus zal dan eens kijken. Ozzoes, ai ai, in principe kan de rot wel goed gecontroleerd worden omdat ze in de tuin staan. Wat voor bladproblemen had jij en waar kwam dit uit voort? Wauw, die Gambya Rider ziet er uit als een mooi exclusief soortje, die zal ik best eens willen kweken, erg mooie foto! De meningen zijn dus dat het wel keiharde zoete toppen worden maar dat ze vrij rotgevoelig zijn, ik hoop dan ook dat het heerlijk weer wordt.
  2. HackTheSystem, goed om te horen! Wat voor blunder heb je gemaakt? Was het een rotgevoelige plant? Ze is verplaatst naar een tuin i.p.v. balkon, staat nu dag en nacht buiten en heeft bijna de hele dag zon. Wel hier en daar wat bladproblemen. Ik zal binnenkort even een (foto)update plaatsen. Inmiddels ook een stuk of 7 wormen bij de pot in gedaan.
  3. Ik heb de overige 4 plantjes die aan het voorgroeien waren niet op het balkon gezet, ik heb ze gisteren op een guerillaplek geplant, 1 plantje maar op het balkon helaas. scirocco, dank voor de tip. smoke and tchill, ik weet niet welke soortjes wel of niet goed opbrengen, ik hoop vooral dat als het kweekje goed gaat de smaak goed is. Het gaat oké met het plantje voor het balkon en ze is meteen de hoogte ingeschoten naar het overpotten. Zo stond ze er 5 dagen geleden bij, vanaf start 23 dagen: De afgelopen twee nachten met de harde wind heeft ze buiten op het balkon gestaan, in de hoop dat ze snel wat sterker wordt. Ik heb haar vandaag weer naar binnen gezet achter het raam boven de verwarming en nog even goed water gegeven, bij mijn volgende visite zet ik haar voorgoed naar buiten. Hier vanaf start 28 dagen. Wordt vervolgd.
  4. Automazar feminized op Noorderdauw's balkon ''in The Summer of 2016'' foto's
  5. Nlhazer welkom, omega 3 krijg ik genoeg binnen momenteel, elke week 2x visje van de markt, jam jam. Over die zaadjes, rot ja, eigenlijk maar 1 van de 6 goed weten te ontkiemen, het probleem was toch vooral mijn eigen kiemmethode. Gelukkig heb ik een herkansing gekregen bij een nieuwe bestelling en een extra 3 zaadjes gekregen als goedmakertje, dus in dit geval valt het mee qua verlies, in het vervolg gebruik doe ik het ontkiemen alleen nog tussen de borden.
  6. De eerste plant is inmiddels overgepot in een 18 liter pot met een lekker grondje die ik nog even ingewaterd heb met mijn zelfgemaakte vismix en wat water, ze staat lekker boven de verwarming achter glas. Ik ben benieuwd hoe ze gaat reageren, ik wil er binnenkort nog wat wormen bij in doen. We zijn nu precies 15 dagen van start vanaf dat ik de zaden in het water heb gedaan/nat gemaakt heb, niet slecht denk ik zo!!!! De wortels hebben zich in elk geval goed ontwikkeld en ik ben zeer benieuwd wanneer deze plant zal gaan bloeien. Ik denk dat de groei nu veel minder snel zal gaan door het minder aantal licht-uren (van 22 uur onder de T-neon naar huidig daglicht) en misschien ook minder sterk licht, ook zal het plantje eerst weer bezig gaan met de wortelgroei? Ik ben van plan om de 4 tot 7 dagen water en/of wat vismix te geven, ik ben er namelijk niet elke dag, is dit voorlopig voldoende? Over een paar dagen meer, groet Noorderdauw.
  7. Dit is zeker genieten! Lekker soortje ook, heb je ze ook al buiten staan? Ik zet binnenkort ook wat autoflowers voor het raam boven de verwarming, maar dan in Nederland. Ik ben wel iets later begonnen, als het warm genoeg is gaan ze naar het balkon, wil óók eens weten of het wat wordt zo vroeg, óók uit curiositeit. Succes en groet, Noorderdauw.
  8. Het gaat rap nu, de wortels komen al door de onderkant pot, over een weekje wil ik deze gaan overpotten, van de anderen zijn de zaadhulsjes afgegooid. Ciao ciao!
  9. Dilago, dank! Organisch/biologisch kweken is ook mijn bedoeling. Ik geef al wat ''vissenkopsoep'' mee aan het plantje die het verst is qua groei, schimmelige bende en de wortels komen al uit de onderkant van de pot! In het verleden heb ik wel eens fishmix gebruikt van Plagron, gaf het zelfde effect qua schimmeldekentje op en in de aarde, qua stank óók. De planten vonden het destijds heerlijk inderdaad! Over een weekje, of twee, bij de 4e of 5e internode ga ik de eerste overpotten, misschien wat eerder. De koffiedik schijnt de Ph-waarde ook iets naar beneden te halen, gelukkig heb ik er niet superveel bij gegooid.
  10. Hi rubberduck, haha ja, ik heb hier op het forum in een post van elmanito gelezen dat wormen het lekker vinden, vandaar. Mocht het een slecht effect hebben dan ben ik de pineut en weet ik dat ook weer. De 3 ontkiemde nieuw ontkiemde zaadjes gooien hun zaadhulsjes inmiddels af, het gaat nu dus wél goed. Het plantje die wel goed ontkiemt is groeit lekker door.......de matig ontkiemde zaadjes lijken wat stil te staan, heb ze daarom maar in 1 potje gezet. Het slecht ontkiemde zaadje waar ik het in eerdere posts over had, heeft het niet gehaald. Inmiddels nog 6 zaadjes over voor een tweede ronde later in het jaar, daar ga ik voor een 100% slagingskans, al doende leert men. Wordt vervolgd.
  11. De 3 zaadjes op de verwarming tussen de borden hebben inmiddels wortel geschoten en zijn gepoot en staan nu onder de T-Neon lamp, komt nu wel goed neem ik aan! Verder heb ik ''siererwt/lathyrus odoratus'', wat moestuintjes van de Albert Heijn en wat knoflook gepoot. Ook nog wat koffiedik bijgemengd in de potten waar ze uiteindelijk inkomen. Later meer.
  12. Hallo jongens, welkom bij mijn verslagje en jullie ook succes! Don Roberto, Jack Herrer vind ik persoonlijk echt een topplant, paar jaar geleden ook een paar buiten gegroeid samen met wat vrienden, had een leuke opbrengst en ik word er altijd knetter stoned van! En dat voor buitenwiet, waar ik dus echt een liefhebber van ben, ik rook dan ook nooit binnenwiet. Ik heb zelf het gevoel dat buitenwiet wat langer doorsidderd, maar iets minder hard binnen komt. Precies wat ik zelf lekker vind, mellow. Het enige wat ik nog mis is een mooie tunnelkas zoals Doede de Jong heeft of had, heerlijk lijkt me dat, lekker de hele lente en zomer aankloten met buitenplanten. De matig en slecht opgekomen zaadjes zijn qua ontkiemen en groei gestagneerd momenteel, wordt niet veel meer denk ik maar we gaan het zien, trail and error. Het goed ontkiemde zaadje gaat lekker! Inmiddels nog drie zaadjes te ontkiemen gelegd, anders staat ze er straks zo alleen bij, wacht nu wel eerst met poten tot het worteltje uit het zaadje komt. Later alligator, noorderdauw!
  13. Hallo allemaal, welkom bij mijn verslag AutoMazar Feminized op Noorderdauw's balkon ''in The Summer Of 2016''. Na 6x AutoMazar besteld te hebben ben ik ongeveer tien dagen geleden begonnen met het ontkiemen van 5x AutoMazar van Dutch Passion, aangezien ik 1 zaadje ben kwijtgeraakt bij het uitpakken. Omdat dit niet helemaal naar wens is gegaan, komt er vandaag of morgen nog een bestelling van 8x AutoMazar mijn kant op, die ik waarschijnlijk in een tweede ronde ga opkweken. Even een korte samenvatting van mijn set-up en de huidige status. De voorgroei, wat dus niet helemaal goed ging/gaat, omdat ik wat ongeduldig ben geweest; ik heb eerst de zaden 2 nachten in een glas water gedaan en ze vervolgens gepoot zonder dat ze al worteltjes geschoten hadden in universele potgrond van de Welkoop in vierkante voorgroei potjes van 13x13x13cm (1.4 of 1.5 liter). Daarna heb ik ze onder een 2x75 Watt T-Neon lamp gezet. De huidige status van de plantjes is als volgt: 1 zaadje goed opgekomen. 2 zaadjes matig opgekomen, maar gaan het wel redden. 1 zaadje slecht opgekomen, twijfel of die het gaat redden. 1 zaadje is niet opgekomen en 1 zaadje ben ik kwijtgeraakt, dus nu nog 4 zaadjes/plantjes over. Vandaar de nieuwe bestelling van 8x AutoMazar (krijg er 2x extra omdat ik had aangegeven dat het ontkiemen niet helemaal goed ging). Ik ga binnenkort wat zelfgemaakte vismix meegeven voor een betere (wortel)groei, gemaakt van gemixte vissenkoppen, staart, en graten, wat een ranzig werkje is dat zeg. Het receptje heb ik van dit forum uit een topic over ''biologisch zelf voeding maken'', erg handig. Zie de foto hieronder voor de vismix, die ik nog wel verdunnen moet met water. quote:''Afval van vis - fijnmixen in water - 1 dag laten staan - filteren - 1 a 1,5 soeplepel per petfles van anderhalf liter. Als de plantjes een aantal internodes hebben gaan ze richting de uiteindelijke locatie en pot (ik weet dat overpotten niet ideaal is voor autoflowers), waarschijnlijk eerst voor het raam op een plank boven een centrale verwarming en als de tijd rijp is het balkon op! Dit balkon staat op het Oosten waardoor er ochtends veel zon op zal schijnen maar tegen 13:00 á 14:00 niet meer, wie niet waagt wie niet wint. De potten die ik gebruik zijn 4x 18 liter en 2x 12 liter. Qua medium bestaat de onderste laag aarde uit zeer luchtige Atami Bi Grow Mix en de bovenste toplaag uit Universele Potgrond, hierbij zitten door beide lagen een handje kippenmestkorrels gemixt en om deze te verwerken voeg ik binnenkort alvast wat wormen toe. Vanaf de eerste week bloei zal ik proberen dagelijks bloeivoeding te geven tot de één na laatste week, ik heb gekozen voor Bio Bloom (Bio Bizz) 500 ml. Wish me luck dit voorjaar en deze zomer en tot de volgende update! Cheers, Noorderdauw
  14. Aangenaam iedereen, Nu in 2016 begonnen met voorgroeien voor mijn eerste bescheiden buiten(balkon) kweekje voor de hobby, vorig jaar BlueAutoMazar feminized guerilla gekweekt, dit beviel goed. Ik zal dus voornamelijk in de buiten- en guerillasectie te vinden zijn! Verslagje van mijn autoflowers (AutoMazar) volgt snel! Zie jullie daar. Gr Noorderdauw.
×
×
  • Create New...