Jump to content

Silvia

Full member
 • Content Count

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Silvia last won the day on January 29 2018

Silvia had the most liked content!

Community Reputation

251 Goed

About Silvia

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

881 profile views
 1. @Camelballs: welkom op het forum! Ga je daar ook een verslagje van bijhouden? Altijd leuk om soort gelijke kweekjes te volgen! Ik gebruik al 5 rondjes dezelfde grond namelijk Licht grow mix met perliet van de gs. Nou heb ik voor deze ronde wel een nieuwe zak erbij gehaald en 50/50 gemengd omdat ik er nu ook 3 planten meer heb dan ik had. Tot op heden nog geen voeding gegeven Ik kweek volgens Sannie's manier. Dus enkel om de 2 weken een schepjes Bacto bij het water en klaar! Bloei voeding hebben ze naar mijn mening nog niet nodig dus krijgen ze het ook niet
 2. @Jay: op de foto lijkt het inderdaad zo, maar heb het gister nog even gecontroleerd. Het zijn er echt 3 of meer. De reden hiervan geef ik de schuld aan de hoogte van de plant. Shackzilla is nu de reden dat mijn lamp scheef hangt, ze groeit het hardst van allemaal. Ik wacht zolang als ik kan om de lamp hoger te hangen. Met alle gevolgen van dien. Zo zijn er al wat bladeren welke te dicht tegen het led hebben gezeten en verbrand zijn. Mogelijk heeft ze hier wat licht stress opgelopen. In het ergste geval is mijn inlaat niet lichtdicht.
 3. Beste! Het spul groeit weer als onkruid... Ik hoop dat de strek er nu echt uit is. De klok staat al een week of 6 op 12uur, maar ik ben vrij vroeg overgeschakeld dus er is een best verschil in de eerste bloei waarneming. Maar goed alles is gezond, wel wat hoogte verschil dus de lamp hangt ook scheef Hier kun je best goed de lichtspreiding zien welke best ruk is op het moment, flinke hotspots. Maar ik durf de lamp nu ook niet meer te hoog te hangen omdat ze dan mogelijk er nog sneller naar toe groeiden. Beste jungle Madberry 1 Madberry 2 Shackzilla 1 Shackzilla 2 Sannie's jack @vakman: vaders is echt een die-hard ict'er. Nu net 65 en mag dus met pensioen. Nu zoekt hij zijn bezigheid in dit soort snufjes. Ook een leuk weetje: hij moest eerder niks van het kweken horen of weten. Nu nadat hij de led lamp heeft gezien vindt hij het "plantjes kweken" ook steeds interressanter Haha! Ik kan nu, zolang ik op mijn Wi-Fi netwerk zit via Domoticz op elk apparaat met internet de gegevens aflezen via een webbrowser. Om dit verder uit te breiden kan ik wel wat tips en ideeën gebruiken! Ik heb nu enkel een lucht vochtigheid/temperatuur sensor en een sensor in de pot die de temperatuur en vochtigheid zou moeten meten, enkel de temperatuur werkt.
 4. Allen! Met de plantjes gaat het goed. Nog wel eens een watergift overgeslagen maar ze staan er nog prima bij al zeg ik het zelf. Inmiddels heb ik een Solar & Palau TD 350/125 Silent (die grote!) Aangeschaft waar ik helemaal tevreden mee ben, kost wat maar doet stil zijn werk! Vandaag met vaders de Raspberry Pi geinstalleerd aan het hok. Vanaf nu meet ik de lucht temperatuur/vochtigheid en een sensor in een pot voor temperatuur. Uitbreiding is een kwestie van tijd. Tips, commentaar en kritiek blijft welkom! Ook ik ben nog lerende
 5. Vaders is helemaal goed bezig! Binnenkort kan ik jullie hier meer over vertellen dit is enkel een foto die ik van hem heb gekregen haha! Plantjes maken het ook goed btw.
 6. Ga naar aliexpress, koop de goedkoopste led lamp met de hoogste input/output verschil, heb daar hoge verwachtingen van en kom erachter dat je beter had kunnen investeren.
 7. Er zullen straks wat verschillen zijn in behoeftes Ja, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ik deed al water geven op gevoel, noteer verder niks, de ene dag wat meer dan de andere.
 8. Laatste foto van dit jaar alweer. Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2018!
 9. Gelukt! LED is weer up & running. Doe het nog even rustig aan vanwege het ontbreken van afzuiger. Ook de inlaat heeft nog zijn aanpassingen nodig maar.. ze hebben het naar hun zin. Ben samen met vaders bezig om iets met raspberry en misschien arduino op te stellen om met wat sensoren het een en ander te kunnen loggen om beter inzicht te krijgen in het klimaat. Hopelijk snel hier meer over!
 10. Dank je Jay! Ik heb er zin in haha De dames staan in de grote potten. 3x 11l vierkant plastic pot, 2x 11l smartpot en 1x 7l smartpot. Nog wel onder mijn eerder gemaakte spaarlamp armatuur. Ben nog bezig met het aanpassen van het led armatuurtje naar het nieuwe formaat hok. Dit keer doe ik dit echt met huis/tuin gereedschap. Slijptol, accuboormachine, popnageltang, popnagels en zelftappers. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Hoop vandaag alles af te ronden om de led weer in het hok te hangen en aan de tijdsschakelaar aan te sluiten.
 11. Silvia

  Katten

  Prachtig dit hahah! Volgens mij moet ik nog wel ergens wat fotos van mijn poesjes hebben. Ik zal eens zoeken.
 12. Ik gebruik nog steeds naar tevredenheid enkel sannie's starterskitje om een hele ronde te voldoen.
 13. Ik lieg niet. 6/6 ontkiemt op sannie's manier. Het gaat al weer te snel, geen tijd. Maar ik Moet wel, deze dames moeten een beter verblijf hebben.
 14. Goedkoop en efficiënt gaan in dit verhaal niet samen op.. investeren en je winst eruit halen. Grappig dat je mijn kers verse handtekening gebruikt als referentie.
×
×
 • Create New...