Jump to content

BriNot

New Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BriNot

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hoi, ik ben 'eerstejaars', ik maak wietolie a la wernard bruining v an mediwiet.nl. Alleen verwerk ik voorts grotere hoeveelheden (60-300 gram toppengruis) van eiegn plantjes, mbv een soort rijstkoker. Eerst alcohol uitkoken a la moonshining zodat we dat zo'n 60-70% van terugwinnen, dan rustig de laatste alcohol op warmhoudstand laten vervliegen, hier gaatmenig uurtje in zitten eer de bubbeltjes weg zijn. De alcohol-olie is mooi groenig en wordt in die laatste fase bruiniger, klopt dat? van de 3 soorten planten heb ik ieder hun eigen werking ervaren, dus de olie werkt wel, is bitter, maar wellicht nog voor verbetering vatbaar? ivm eerstejaar en uitproberen welke de goede is voor mij en neuropatische pijn, krampen etc. heb ik naast 5 thuis ook 5 plantjes op een adoptieadresje gehad, vandaar grotere hoeveelheden om teverwerken.
 2. dankjewel, ik maal de gruis idd erg fijn, meestal met mijnhanden. Met de koffiefilter is het een stuk minder drab! uitkoene gaat in rijstkoker totdat de bedom redelijkbedekt is en dan gaat de rest vd alcohol via warmhoudstand eruit. Dan ergens wordt hij van groen bruiniger. Spul-olie werkt goed, afhankelijk van soort. Ik gebruik de rijstkoker omdat ik steeds grotre hoeveelheden toppengruis van 60- 300 gram heb verwerkt. Het valt me op dat de laatset 2 keren ik extra acohol spoeilingen heb gedaan, tot wel 6 x en dat de opbrengts pure olie (daardoor?!) hoger was... gemiddeld een kleine ml per 10 gram, nu echter 1,2-1,3 ml per 10 gram.
 3. Hoi Luf, de drab ziet idd zo uit. Ik heb t lang en kort weken geprobeerd, volgens mij zit daar geen verschil in, qua kleur enzo. Ik gebruik medicinale olie tegn zenuwpijn, krampen etc. Eerst gekocht, nu zlef aan het maken, diverse soorten, chitral, haze, dutch charlotte, allemaal hebben z hun eigen uitwerking. De laatste 2 keer met koffiefilter gedaan en veeeel minder drab, volgens mij is de drab een soort afvalrestje. Betere filtrage gebruiken.Pantykous is leuk voor compostthee, maar voor olie heb je toch in de vorm van koffiefilter nodig. Hoi, dankje De laatste 2 keer met koffiefilter gedaan en veeeel minder drab, dus daar was veel winst te behalen, volgens mij is de drab een soort afvalrestje. Ik ben alleen nog steeds biet zeker ervan of het moet dat de groene kleur tijdens de laastet fase 'alcohol uitdampen'in warmhoudstand (dus niet meer koken) veranderd in bruin? tot nu toe iedere keer nog gebeurd, terwijl de substantie niet meer kookt dus.
 4. ik maak de olie volgens wernard bruining, ik doe het met porties van 200-240 gram wietgruis (en een royale liter 97%alcohol), die weer bestaat uit toppen of uit schutbladeren. Toppen wordt thc-olie, schutbladeren wil ik gebruiken voor zalf-creme (evt icm met thc-olie). Ik lees dat in de hele plant goed estofjes zitten, terpenen enzo. Begrijp dat door te verwarmen thca en bcda omgezet worden in thc en cbd. ...maar thca en cbda zijn ook goede stofjes! dus overweeg ikdaar ook olie van temaken, maar daar heb iknog nets van kunnen vinden. wie heeft ervaring hiermee en kan me advies geven wat wijze raad is om cremes en olie te maken. De thc van chitral bijkt mij tot nu toe het best te helpen bij neuropatische (zenuw en spier)pijnen etc. i.c.m. cbd golyolie (mediwiet.nl)tegen spierkrampen -spasmen en -spanningen. haze helpt mij niet zo tegen de pijn, wel met slapen. Ben heel benieuwd wat dutch charlotte gaat opbrengen, die hangt nog te drogen. Kan ik van de schutbladeren en wortelgruis ook een gezonde olie maken om oarral in te nemen? een thca en cbda olie als het ware? en waarom zou ik dat doen? en hoe kan ik dat dan maken? Ik heb nu de gruis van diverse soorten in de diepvries liggen. kan ik ook een spieronstpannende creme maken? en hoe?
 5. Hoi, ik maak olie volgens het recept van Wernard Bruining, als ik de zelf fijngemalen en gezeefde wiet-alcohol (dwz eerst gruis met hand en latere lichtingen ook met keukenmachine gemalen en i alcohol 3 spoelingen gedaan, daarna met residu van alcohol inclusief wiet-terpenen in een e-kookketel), na het 'moonshinen (met alcohol koken en indampen) stilletjes laat uitpruttelen op de warmhoudstand van de elektrische voedselkoker, blijft er een drabje achter die ik nu de laatste keren met een liklepel steeds terug in een 'hoekje'veeg zodat de olie daaruit loopt. in eerdere lichtingen viel ons nl op dat er veel drab in het flesje zakte. Hoe krijg ik de vloeistof nog zuiverder? nu doe ik het eerst met een ijzeren keukenzeef, dan 2 pantykousjes en nog veel drab. Hoe kan het dat ik in de filmpjes nergens drab bij het uitkoken zie? Daarnaast vind ik het zo zonde dat er zo veel alcohol in de sok gaat zitten en ook in deze massa achterblijft, we persen hem zo goed mogelijk uit, maar ook daar zijn we nog op zoek naar een handigheid om zonder te veel te knoeien max. uit te kunnen persen. met een koffiefilter gaat zo wel erg lang duren, dunkt me. Voor de duidelijkheid, ik maak de olie het met porties van 200-240 gram wietgruis (en een royale liter 97%alcohol), die weer bestaat uit toppen of uit schutbladeren. Toppen wordt thc-olie, schutbladeren wil ik gebruiken voor zalf-creme (evt icm met thc-olie), daar start ik een nieuwe topic over.
 6. Hoi, ik ben BriNot, 49 jaar, lijd aan NA , neuralgische amyotrofie dat met parese en zenuwpijn gepaard gaat, weinig aan te doen. Vandaar dat wietolie op mijn pad kwam, ik ben er redelijk tevreden over. Kweek en maak hem dit jaar voor het eerst. En zo kom je dan op dit forum, waarvoor ik zeer dankbaar ben.
×
×
 • Create New...