Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,080
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Twiet

 1. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Ik heb 1 keer een Neville's Haze zaailing gehad die vanaf schakelen naar 12/12 anderhalve meter hoger werd. Die heb ik toen volledig gesnoeid, enkel de onderste zijtak laten zitten. En die was met oogsten ook weer bijna 2 meter langer geworden, en waar die uit de hoofdstam kwam was die tak dikker geworden als de hoofdstam zelf. Bizar. Verder geen ervaring met echte haze, maar de strek hangt denk ik erg af van het soortje. Wie weet heb je mazzel en valt het mee.
 2. Als ze pas 1 dag stonden heb je prachtige stekken op de kopjes weten te tikken. Ben ook benieuwd naar wat voor haze het precies is, zal nog een klus worden om die onder de duim te houwe. Van veel open plekken zul je geen last van gaan hebben.
 3. Staat er mooi bij man, moet echt iets geks gebeuren wil dit geen mooie ronde worden.
 4. Daar had ik nog niet bij stil gestaan. 3 jaar de bak in en 81.000€ boete aan je reet is best wel pittig voor een moderator, of een beheerder, van een forum. Zelfs jij of ik lopen feitelijk een best risico als die wet een beetje strikt geïnterpreteerd zou worden door oom of tante agent.
 5. Ik heb begrip voor wat je zegt hoor LC, je mening waardeer ik ook. Maar, het is natuurlijk wel zo dat op het gemiddelde openbare forum ook een soort politie rond hangt in de vorm van moderators. Dat hier al jaren niet meer gemodereerd wordt heeft imo wel bijgedragen aan een vrij bijzondere vorm van forummen. Soort van zelfregulerend gebeuren.
 6. Kunnen jullie niet beter lekker op discord verder gaan heren? Zou de sfeer hier op het forum wel ten goede komen.
 7. Ik heb totaal geen ervaring met discord dus weet eerlijk gezegd niet waar ik terecht gekomen ben. Eerste indruk is niet negatief, maar vooralsnog vind ik een forum zoals dit wel overzichtelijker. Misschien gewoon kwestie van wennen. Hoewel dit forum de laatste tijd ook niet echt meer overzichtelijk is te noemen vanwege die megaspammer die hier al een hele tijd ongestoord zijn gang kan blijven gaan. En uiteraard helpt een gesloten registratie ook niet echt mee om wat leven in de brouwerij te houden. Tot slot de afwezigheid van moderators, dit zorgt er misschien juist wel weer voor dat er nog steeds mensen actief zijn hier. Ik vind het vooral prettig dat dmv discord ik niet zomaar ineens van de 1e op de andere dag met niemand van de mensen die ik hier heb leren kennen meer in contact kan komen.
 8. Ja, jammer dat je er bij voorbaat al zo over denkt, LC. Ik zou het mooi vinden om je daar ook tegen te komen.
 9. Zoals het er hier nu voor staat, zeker wat betreft de onzekere toekomst van het forum, vind ik het juist weer prima dat er een alternatief bestaat waar we elkaar nog kunnen blijven vinden mocht hier de stekker er een keertje definitief uitgetrokken worden binnenkort.
 10. Mooi resultaat man, 25% meer, als dat geen stijgende lijn is. Ben benieuwd wat je met het ontbladeren gaat bereiken. Ik ga er van uit dat de onderste toppen dikker zullen worden. Ik heb er eerlijk gezegd nooit aan willen beginnen, want het gaat eigenlijk lijnrecht in tegen wat ik zelf denk dat er in een plant gebeurt. Ik zie die bladeren als kleine fabriekjes die de tak voeden aan wiens voetje ze vast zitten. Haal je dat blad weg dan krijgt die tak minder wat de daar onder gelegen topjes meer gaan krijgen. Met als eindresultaat meer maar gemiddeld kleinere buds die het zelfde wegen als het totaal in geval van niet ontbladert. Maar ook met minder fluf, en da's wel positief natuurlijk. Ik ben zelf door de jaren heen juist bezig gegaan om alles wat geen licht krijgt omdat het overbladerd wordt weg te halen. Hierdoor hou ik meer mooie volle toppen over. Mijn motto is "wat je vanonder weg haalt komt er van boven weer bij". Dit neemt niet weg dat ik geloof dat ontbladeren mogelijk de way to go is. Ik zou eens een vergelijkend experiment moeten doen, 2 kloontjes onder gelijke omstandigheden groeien en bloeien, de ene ontbladert en de andere het tegenovergestelde. Daar ga ik eens over denken. En sowieso ga ik goed opletten bij jou komende run. En ik geef je groot gelijk, als je steady 1 op 1 kan draaien en ook meteen na je oogst alweer vrijwel kunt schakelen naar 12/12 en je hebt dan ook nog een mooi en snel soortje kan het eigenlijk nauwelijks nog beter gaan. Ja, meer licht, CO2, dat soort geintjes. Ik ben meer voorstander van 2 m2 relaxt draaien als 1m2 op de max van wat mogelijk is qua techniek/gewicht.
 11. Als het om jonge plantjes gaat waar het niet zo lekker mee gegaan is knappen ze snel en goed op van de algamic. Volgens mij heeft dat spul echt iets wat de gemiddelde minerale voeding mist.
 12. Ik heb ook hele mooie ervaringen met die Alg-a-mic, als bladvoeding. Fles is al hele tijd geleden leeg geraakt en heb nooit een nieuwe gekocht. Ga er volgende keer als ik in de growshop wat koop weer eentje kopen nu ik jou zo lees, kost weinig en is ook weinig moeite om de eerste weekjes elke dag even te sproeien. En inderdaad, ook met mineraal op steenwol prima te gebruiken.
 13. Pvp, wat is dat, dat spul van BAC?
 14. Ja, als je een bepertke capaciteit hebt is het wel handig om de maat lamp aan te passen aan je beschikbare oppervlak. Maw, gebruik de lamp die het beste bij jouw situatie past. Ik heb ooit eens iets vernomen in de geest van dat ook licht wat niet direct op een plant valt wel mee helpt bij het groeien, licht zou meer zijn dan alleen directe straling. Interessant linkje @lostchild, staat interessante info op die site.
 15. Inderdaad ja, jij leek me iemand die hier aanwezig is met de bedoeling anderen te helpen samen met de medeforummers. Je bedoelt jezelf en die andere roeptoeter die dolgraag wil laten zien wat hij in zijn zakje heeft weten te krijgen? Want verder zie ik hier niemand om foto's roepen.
 16. Maar het is toch logisch dat een lamp aan de buitenkanten minder licht geeft, dat heeft elk type lamp groeilamp toch?
 17. Het is maar goed dat je er aan gewend bent, weinig andere opties ook natuurlijk, als je er steeds weer tegenaan loopt. Maar wat ik opmerkelijk vindt is dat er in dit geval iemand een oordeel klaar heeft zonder dat hij ook maar het geringste vermoeden heeft van wat er speelt bij jou. Kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat deze figuren dankbaar gebruik maken van de mogelijkheid je te pakken op iets enorm persoonlijks als je fysieke gesteldheid, zelfs zonder te weten waar ze het over hebben..
 18. Nou P H, ik had je eerlijk gezegd hoger ingeschat.
 19. P H, best wel opmerkelijk eigenlijk dat jij iemand die je helemaal niet kent en waar je niet van weet hoe het met hem gesteld is en ondanks dat die persoon al aangeeft dat het allemaal "niet zo makkelijk meer gaat" denk te kunnen vertellen wat hij wel en niet kan.
 20. Ok, ik snap het, je hebt gewoon de korrels overschat. Al doende leert men. Ben benieuwd of je uiteindelijk gaat zien dat het op korrels vergelijkbaar gaat als met steenwol. Succes verders.
 21. Ja dat voldoende wortelen voor je ze uitzet is fundamenteel, als ik me niet vergis ben je al vaker te snel geweest met uitzetten. Ik ook hoor, al doende leer je. Misschien is het werkbaar voor je om daar een klein ruimtetje voor te maken? Met wat ledstripjes van ebay van in totaal 100 watt heb je meer als zat licht voor de beworteling en voorgroei van zeker 60 planten als je ze in die grodan blokken hebt staan.. En vroeg genoeg stekken snijden, zodat je ruim de tijd hebt om ze klaar te stomen om zo snel mogelijk een nieuw rondje te kuknnen opstarten. Ben benieuwd of en hoop voor je dat het nu beter zal gaan. En ik zou als ik jou was toch ook een testje doen met wat planten in grodan blokken, van zoals ik al zei, 7.5x7.5x6.5. Zet gewoon je bakken met korrels neer en daarnaast ook wat planten in de grodan. Kun je een vergelijking doen.
 22. De niet voldoende gewortelde stekken die hij weg heeft moeten halen.
 23. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je voor die korrels gekozen hebt ipv grodan blokken. Ik denk dat blokken van 7,5x7,5x6,5 meer als zat zijn als je ze vaak zat vloedt.
 24. Twiet

  Top Hash snijden

  Verpakken in ovenpapier en daarna in plastic en goed koelen of zelfs licht bevriezen. Mes niet verwarmen. Moet lukken!
×
×
 • Create New...