Jump to content

goldrush

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About goldrush

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  56010486
 1. Hoi, Ik heb de afgelopen dagen al twee kleine spinnetjes uit mijn hok verwijdert. het zijn kleine spinnetjes, 8 poten, zwart-wit gekleurd. Ze bewegen met lopen ook als een spin. Wie kan mij vertellen wat dit is? Ze hebben tot nu toe maar een of twee blaadjes aangevreten, maar ik zou graag preventief handelen. Alvast bedankt!
 2. Thanks Atmosphere, ik neem aan dat pure ph- out of the question is en dat ik het gewoon moet vermengen met een deel water....?
 3. dat was mijn vraag dus, maar iemand vertelde hier dat drip clean alleen preventief werkte en dat je naar het einde van de kweek de drippers moest spoelen met een zuur. De colli neemt bij mij ongeveer 6 vierkante meter in beslag inclusief voedingsvat, afzuiger, filter, tent voor de colli en natuurlijk de colli zelf. Het hele colli met aarde vullen gaat niet inverband met gewicht. Aarde houdt water veel langer vast en dat betekend dat het gewicht in de colli toeneemt. Mijn colli comt bij www.arena-plantage.com vandaan
 4. PH 1 misschien een beetje overdreven, maar als ik nu een voedingsvat (100 - 200 liter) met een paar liter PH- erdoor, door de drippers heen pomp. Zou dat het gewenste effect hebben. (alle drippers van vuiligheid ontdoen?)
 5. zou gewoon leiding water met PH 1 ook helpen ?
 6. ...welk zuur? citroenzuur oid ?
 7. 300 drippers waarvan enkele het niet meer doen. Ik hoopte eigenlijk een middel te vinden waarmee ik die drippers kon ontstoppen
 8. Ik heb mijn hele eerste run geen drip-clean gebruitk, denk je dat dat nu nog zin heeft als ik het nu ga gebruiken? Met andere woorden, kan die drip-clean alleen preventief gebruikt worden tegen verstopte drippers, of maakt het ook reeds verstopte drippers (&slangen) schoon?
 9. He goldrush, Zal eens proberen, Om spint enzo te voorkomen gebruik ik natuurlijke bestrijdingsmiddelen (beestjes) PREVENTIEF!! Het net gebruik ik om de plantjes naar het licht toe te forceren en tevens voor steun. M,n pomp is een dab-nova 200. Ik knip de onderste zijtakken en blaadjes weg in week 2 tot 4 en ik knip de grote fan-leaves weg die andere planten hinderen. M,n toren is gevuld met mapito en de potjes met aarde omdat mapito geen water hoog houdt (het loopt er zo weer uit) de aarde houdt het vocht wel vast en is ook makkelijker met voorgroeien. Hiermee voorkom ik dat de bovenste lagen uitdrogen. Ik geef ze 1/2 uur per dag voeding. (recycle). Ik gebruik bioboost,cannazym,pk13/14,en natuurlijk aqua flores a.b. M,n medium vervang ik nooit want het lijkt erop dat het steeds beter loopt. mapito is nu zo,n jaar of 2. drip clean gebruik ik 10ml/100l elke ton die ik maak. Het probleem wat jij hebt komt waarschijnlijk door teveel voeding in de onderste laag van elke ring. Hier blijft altijd restvoeding onder in staan. Heb ik ook gehad. Heb m,n aan en afvoer helemaal verandert en die potjes met aarde dragen ook hun steentje bij. Het voordeel van mapito(of blokjes) is dat ze geen water vast houden, dit is ook meteen het grote nadeel. Daarom de potjes met aarde. bedankt voor de info & de tips. Die foto's zien er erg defftug uit. De setup up die jij nu hebt, wil ik ook gaan bouwen. Iedere maand 2-3 Kg is een leuk zakcentje. Ik heb mijn hele eerste run geen drip-clean gebruitk, denk je dat dat nu nog zin heeft als ik het nu ga gebruiken? Met andere woorden, kan die drip-clean alleen preventief gebruikt worden tegen verstopte drippers, of maakt het ook reeds verstopte drippers (&slangen) schoon? Hoe heb jij je afvoer aangepast? heb je die bouten met daarin het gat weggelaten en daar een andere koppeling tussen de modules gebouwd?
 10. @rakkertje Ik ben zelf met mijn tweede run bezig met die arena. Ik heb een paar vragen: -Hoe voorkom je spint en ongedierte in jouw arena? -Waar gebruik je dat net voor ? -Welke pomp gebruik jij? -Doe jij je plantjes nog bijknippen (zo ja hoe vaak) -Waarom gebruik je geen growcubes zoals ze dat aanraden bij de arena -Hoe vaak geef je voeding ? -gebruik je boosters e.d. -hoevaak ververs jij je medium? -gebruik je enzymen? -hoevaak gebruik je drip-clean? ik zelf haalde maar net twee kilo de eerste keer, en dat komt voornamelijk omdat de planten op de onderste rij van de module veel beter gegroeid waren dan de planten in de bovenste rij van dezelfde module. Daardoor waren er per module 15 plantjes die bijna niets gedaan hadden. Ik vermoed twee scenario's 1. de onderste planten hebben meer voeding kunnen nemen door het drain water. 2. de onderste planen zijn gewoon voor de bovenste gegroeid waardoor deze geen licht meer kregen en dus achterbleven. Als je ffkes tijd heb, hoor ik het graag. Je zou me er erg mee helpen.
 11. Perliet......Ik denk dat growcubes het betere medium is voor in een colliseum. Met growcubes loop ja namelijk minder kans dat de waterafvoer verstopt raakt.
 12. ik heb ook weleens van die stekkers gehoord. Ik heb ze alleen nog nooit kunnen vinden. Ik weet wel een growshop die ze zou moeten hebben, maar die zit in roosendaal en dat is net te ver weg voor mij.
 13. Thanks!, normaal gebruik ik photosjop, maar die kan niet to goed overweg met mijn VMware
 14. Vochtig; niet te nat, en niet te droog. De onderste aarde in de pot is natter dan de aarde aan de bovenkant. De aarde ziet er niet nat uit en is luchtig.
×
×
 • Create New...