Jump to content

robje

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About robje

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands
  1. eerste 3 weken alleen Power Roots en 100 ml Pure Zym volgens Plagron Terra schema Daarna Plagron grow volgens schema ph=60 en ec oplopend van 1.2 naar nu (na 6 weken) 1.5
  2. het blad wordt vervolgens helemaal geel en bruin, ook dat komt door te veel voeding? Dacht dat bij te veel voeding de bladeren heel erg donkergroen worden.
  3. weinig animo hier, jammer, had graag wat geleerd van ervaren kwekers. Ze zijn nu 6 weken oud en nog steeds een probleem
  4. Medium: Plagron Promix 4 Potten van 9 liter en 1 van 5 liter Soorten 4x Speedy Chile en 1 x White Widow (zaad) Geen voeding alleen Power Roots en 100 ml Pure Zym volgens Plagron Terra schema 2 x Ledlamp 180 Watt afstand tot plantjes is ca 50 cm pH water 6.3 Blumat tensiowaarden tussen de 50 en 200 Temperatuur lichtperiode (van 05 tot 23 uur) 28 graden en ’s nachts 20 graden Luchtvochtigheid overdag 40 graden , ’s nachts 60 graden Zie snapshot Probleem is de bladpunten worden bruine en dit wordt steeds erger, ook vergeling van bladeren. Plantjes zijn nu 3,5 week en dit probleem is na 3 weken pas ontstaan. Zie foto’s Wie kan mij helpen met het vinden van de oorzaak.?
  5. ik denk dat er veel soorten kwaliteiten ledlampen ziijn? probleem is er al voordat rood aan ging. Heb jij dezelfde lamp Montesol : 180W Spectrabox Pro-IV. ?
  6. Ik krijg deze week mijn 2de lamp binnen .want er komt idd te weinig licht voor 4 planten.. Stel het is Kalium of Magnesiumtekort: waarom zijn de bladeren die het meeste licht krijgen het ergste "verbrand".? Zou niet de hele plant daar overal last van moeten hebben ?
  7. klinkt aannemelijk . Ik en zeker mijn plantjes hebben een moeilijke start ;-( Hoe kan trouwens ik de pH van mijn voeding het beste omlaag brengen ??
  8. bedankt voor je reactie, De temperatuur is 23-26 graden overdag. Savonds zakt de temperatuur niet veel. Magnesiumtekort is ook wat ik vermoed als ik de diverse topics lees. Hopelijk dat nog meer mensen met ervaring hun mening kunnen geven ?
  9. robje

    2015 08 30 15.32.07

    het "buitenplantje"
  10. robje

    Rob zijn probleemplantjes

    foto's geel bruin verbrande bladeren : reden onbekend
  11. Hallo, ik ben een echte beginner en gestart met 5 Super skunk autoflowers in potten en deze in eerste instantie buiten gezet. Hier zijn ze kletsnat geworden tijdens een hoosbui. Op dag 20 besloten een kleine tent te kopen: 60x60 en een ledlamp 180W Spectrabox Pro-IV. De plantjes hebben steeds last gehad van strekking ook in de tent . Na 30 dagen begonnen sommige bladeren bruine puntjes te krijgen wat snel erger werd. Typisch is dat de meeste bruine bladeren "in het midden van deze 4 potten zijn" en niet de meest jonge blaadjes maar de laag daar onder. De lamp hangt op zo'n 30 cm boven de planten en dat zou volgens de fabrikant zelfs veel korter mogen zijn. Ik heb standaard potgrond en ben vorige week ( Dag33 ) gegonnen met voeding van Canna (Terra Vega ec 1.2 en afgezuurd met azijn naar pH 6.0) De eerste weken hebben ze kraanwater gekregen (en regen) met pH 8 !! omdat ik nog geen meetapparatuur had. De vochtigheid van de grond is nu wel in orde , heb nl 2 Blumat digital meters en houd nu de druk tussen de 70 en 150. Omdat er maar 4 potten van 10 liter in de tent passen had ik een pot buiten laten staan. Deze plant bleef veel kleiner (20 cm) maar kreeg wel meer nodes, kortere internodes en ziet er "beter/voller uit ". Deze plant op dag 32 in tent gezet en binnen enkele dagen was hij net zo lang (ca 40 cm dan de anderen) . Op dag 38 begint ook deze plant bruine puntjes te krijgen. Bij een andere plant zijn nu ook al de jonge blaadjes wat lichtergroen dan voorheen. Wie wil mij helpen / raadgeven ? Ik heb er nog helemaal geen verstand van, wel heel veel gelezen maar kan niet een duidelijke oorzaak vinden. Sinds gisteren (dag 39) de eerste bloeiverschijnselen gezien ;-) groeten Rob
×
×
  • Create New...