Jump to content

Buddahs brother

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Buddahs brother

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Close to the Northern light
 1. @Beaker: Tsja, goed punt... Inderdaad alleen visueel gezien, ik bedoelde eigenlijk meer dat het gas er snel uit was.. Enig idee wat er dan nog percentueel aan residuen over blijft in je eindproduct? Als ik het goed hebt zit je rond 90% THC, wat is de samenstelling van de overige 10% dan? @Weetje: thanks! Dit ga ik zeker proberen, ik heb alles weer opgelost in alcohol en terug de vriezer in... Een aantal vragen: 1) hoeveel iso voeg je toe ? Puur en alleen op te lossen of gebruik je meer? 2) tot welke temp verwarm je je vac kamer tijdens het verwijderen van het gas? 3) is het dan echt hard bij jou op kamertemperatuur? 4) kan het zijn dat je de ene soort na 1x winterizen goed hebt en een andere soort 3 x moet doen? 5) hoe kun je shatter portioneren in kleinere hoeveelheden? Kun je het bijvoorbeeld in een mal gieten? Zodat je niet gelijk een blok hebt maar een kleinere hoeveelheid. Ben benieuwd hoe de volgende poging gaat, toch zie je veel verslagen van mensen die soms helemaal niet winterizen en die toch over shatter praten... BVD !
 2. Bedankt voor de reacties... @Beaker... Ik ben vergeten om te vermelden dat ik het door een koffiefilter heb gehaald... Het is dus wel gedaan. Inderdaad de bakjes wel uitgeschraapt met een mesje maar zou het daardoor komen? De oliebol wel mooi helder namelijk.. Alleen niet hard... Nu maar weerbericht in de vac kamer gedaan... Zonder verwarming dit keer... @Weetje... Ik heb de alcohol laten verdampen au bain marie met een warmhoudplaat eronder... Tot het was ingedikt... Daarna lauwwarm uit de schaal gehaald zodat de schaal mooi en makkelijk leeg te maken is.. Het is dus wel gefilterd maar 1 x... Hoe bedoel je 2 tot 3 keer? Doe je dan als het is ingedikt er weer isopropyl bij en opnieuw in de vriezer? Ik vind het raar dat het niet hard te krijgen is... Volgens mij doe ik namelijk alles goed... Wel viel het me op dat ik niet heel erg veel spreiding had van het materiaal toen het net in de vacuüm zat.. Ook waren de verontreinigen er snel uit.. Kan het misschien te dik op de non stick pad zijn aangebracht?
 3. Hey supernoob.. Bedankt voor je reactie... Half ingraven dus... Toch lees je veel mensen die de startblokken erop plaatsen... Als je gaat ingraven, kun je dan niet beter de stekplug in de rfx graven? Zonder startblokken bedoel ik dan?
 4. Hallo allemaal, Ik heb nu al 3 keer shatter/glas proberen te maken maar ik krijg het niet voor mekaar om het op kamertemperatuur hard te krijgen. De eerste keer heb ik het niet gewinterized, dus dacht ik dat dat het probleem was.. Nu heb ik dat wel gedaan maar het resultaat is nog niet zoals het moet zijn. Ik ben als volgt te werk gegaan: 50 gr droge fijngemalen knip in de extractor. 4 bussen gas erdoorheen... Silvermatch Opvangen in noo goo bakje. In laten drogen dmv au bain Marie Ongeveer 300 ml alcohol 96% toevoegen... Bho laten vermengen met alcohol.. Bakje legen in weckpot.. Weckpot 24 uur in de vriezer... Weckpot legen in noo goo schaal Alcohol verdampen Noo goo schaal leegschrapen met mesje Bho op non stickmatje deponeren non stickmatje in vacuumkamer Vacuumkamer is omgebouwde drukpan Warmhoudplaat onder vacuumpan op 30 gr C 24 uur in vacuüm op -1 bar. Resultaat: mooie doorzichtige olie zonder verontreinigingen. MAAR: zo sticky als de pest... Niet hard zoals het moet zijn. Wat doe ik fout? Bedankt voor de reacties Groeten Buddah's brother
 5. @Boefje030: Duidelijk dat je dat om die reden gebruikt maar waarom dan niet waterstofperoxide? Na 24 uur geen residuen meer en valt uit mekaar in water en zuurstof... Ik zie het nut van chloor niet zo of mis ik nou iets? @supernoob: bedoel je 5 cm van het krat vloeden is genoeg? De kratten zijn 17 cm hoog, daar komt dan nog een startblok op... Is 5 cm dan niet wat weinig? @Johny_Sack: thanks voor de tip... Miss handig om wat veiligheidsmaatregelen te nemen;) Ik denk dat kratten en potten ieder z'n voor en nadelen hebben... De doorlaat van de kratten is vrij groot waardoor ze goed kunnen uitlekken maar schuiven wordt inderdaad een stuk lastiger... Ik had de kratten nog staan dus wilde dat eerst maar proberen... Toch maar besloten eerst de gout voeding op te maken... Daarna maar eens verder kijken... Allemachtig grote verschillen zal het niet gaat geven denk ik... Niemand kan het fabeltje dat rfx niet voldoende uitlekt en je daarom te nat kweekt beamen?
 6. @Boefje030: wel mooi die grastegels., maar dat betekend dat ik nog hoger moet vloeden... Ze lijken me al gauw 5 cm hoog.. Dus das al 15 cm vloeden... Niet te nat dus... Das toch vreemd dat die gast dat zegt... Mag ik vragen waarom chloor? @Johnny_Sack: ik zat zelf aan plintjes voor laminaat ofzo te denken om het wel iets los van de vloer te krijgen... Wil inderdaad met vlakzuiger werken zodat er miss nog enkele mm water blijft liggen.. Dus te nat is niet het probleem... En dan 1x per 3 dagen vloeden of om de dag? Kutproduct omdat?
 7. Hallo allemaal.. Sorry voor de late reactie.. Was even op vakantie... @rodja: thanks voor je advies, ik heb al enkele gelezen, maar met wat namen erbij zoekt het makkelijker.. Toch merk ik toch nog redelijk verschil.. De 1 vloed 1 x per dag en de ander 1 x per 3 dagen.. Zal me nog eens in de materie verdiepen.. @bastet: Thanks voor je reply.. Duidelijk! Heb je nooit problemen met te nat op rfx? @Boefje030: bedankt voor je reactie, chloor zeg je? Dat hoor ik voor het eerst? Mag ik vragen waarom? Daar blijven toch residuen van achter? Allen, een brandende vraag: Ik was laatst bij een andere growshop en deze raadde mij kweken op rfx af! Volgens hem lekt rfx niet genoeg uit waardoor de planten te nat staan en oogsten mislukken... Hij had het zelfs uit z'n assortiment gehaald en vertelde dat mapito beter het vocht kwijt raakt... Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt voor de reacties !
 8. Hallo alle rfx specialisten, Na een aantal kweken op aarde ben ik nu het gesleep zat... Ook ben ik toe aan iets nieuws dus vandaar het besluit om op rfx te proberen.. Ik hoor overigens negatieve en positieve verhalen over dit medium. De feiten zijn als volgt: M'n hok is 4 x 1.40 meter, m'n mandjes zijn 60 x 40 x 20 cm.. Hierin wilde ik 3 planten zetten op startblokken.. - is 10 cm vloeden genoeg? - klopt het dat ik dan 560 liter water in m'n hok moet pompen? - wat zijn de ideale waardes om in te wateren? - hoe meet je het beste je waardes uit de rfx? - welke voeding is aan te raden? Ik gebruik nu de gout lijn voor op aarde maar ik hoor verhalen over pk voeding? Wat werkt het beste? - is ontsmetten met waterstofperoxide verstandig? - als de rand in m'n hok 12 cm hoog is, hoe water ik dan het beste in? Als mijn mandjes 20 cm hoog zijn, krijg ik dus niet alles onder water... Komt dat dan goed? - wat is het watergeef patroon in het begin? Ik hoor namelijk verhalen van mensen die de eerste week na inwateren helemaal niet vloeden.. Alle hulp is van harte welkom!!! Bij voorbaat bedankt !!! Groeten, Buddah's brother
 9. Hey grow weed, bedankt voor je reactie... Ja dat is een goede vraag... Puur en alleen omdat ik niet exact wist hoe te werk te gaan.. Ik wilde graag olie maken in eerste instantie.. Omdat de alcohol een prijzige kostenpost is dacht ik in eerste instantie aan de alcoholen gedeeltelijk terug te winnen dmv de smartstill. Zelf de alcohol maken is natuurlijk nog veel beter.. Ik heb een aantal vragen mbt je antwoord: 1) waar en hoe laat je dat borrelen? In een jerrycan ofzo? 2) je zegt dat je de eerste liter gebruikt, maar is dat nou juist niet de "eerste stook" waarin methanol zit? 3) bij welke temperatuur moet je de suiker, water, gist wegzetten? Bedankt voor je advies Groet Buddah's brother
 10. @kaiser strudel bedankt voor de tip, interessante materie.. Leuk om te doen ook.. Als ik toch zo'n apparaat heb kan ik net zo goed een beetje drank erbij maken @skunkmonster bedankt! Ik heb dit stuk gelezen, ik heb gelukkig een exemplaar met temperatuurregeling aangeschaft dus volgens mij zit je dan niet met dat probleem
 11. @blackgemini bedankt voor de tip, heb inmiddels enige voorraad.. 3 liter voor €100,-... Met het terugwinnen is dat redelijk te doen dacht ik @konopi bedankt voor je reactie, ik heb een exemplaar met temperatuurregeling aangeschaft, wat zou je als ideale temperatuur zegen dan? Blackgemini zegt namelijk 90 graden maar dat is te hoog volgens jou?
 12. @Sensi life leuk filmpje thanks!! Zelf maak ik het liever af in de vacuümkamer.. Denk ook dat dat beter te controleren is. In het filmpje zie je ook alles binnen gebeuren, wat me nou ook niet het meest veilige lijkt... Anyway, ik wil het wel graag winterizen om de vetten ed eruit te halen.. Daarna wilde ik het licht verwarmen zodat de alcohol kan verdampen, als het ingedikt is uit de schaal halen en op bakpapier en dat in de vacuumkamer op 30 gr. Binnenkort testen, ik ben benieuwd !
 13. Hallo allemaal, Ik wil binnenkort graag voor de eerste keer bho maken. Ik wil het graag gaan winterizen. Ik wilde de volgende methode hanteren: Buiten: Ga door de extractie spuiten en opvangen in schaal. Deze au bain Marie verwarmen met water tussen de 50 en 60 gr C. Als het is ingedikt, alcohol erbij en vermengen met product. Product met alcohol in weckpot gieten en minimaal 24 uur in de vriezer. Na minimaal 24 uur de weckpot snel legen door koffiefilter. Alles wat door het filter gaat opnieuw au bain Marie verwarmen tot alcohol is verdampt. Vervolgens op bakpapier doen en in de vacuumkamer op 30 gr C tot al het gas verdwenen is. - welke temperatuur moet het water zijn om de alcohol te laten verdampen? - wat doe ik met het materiaal wat in het koffiefilter achter blijft ? Is dit afval ? Bedankt alvast voor de reacties Groeten Buddah's brother
 14. @ kaizer_strudel bedankt voor je reactie! Ik ben zeer geïnteresseerd in hoe ik zelf de alcohol kan winnen mbv de smartstill.:: het plan is om eerst te gaan werken met consumptiealcohol 96,3%... Kost €50 per liter, dus volgens mij is het restproduct dan water toch? En geen methanol. Ik vroeg me af of ik de eerste stook dan moet verwijderen maar begrijp dat dat alleen hoeft als je zelf de alcohol gaat winnen.. Dit is voor nu (nog niet) aan de orde, maar de how to materie lijkt me zeer interessant.. Is de smartstill geschikt om met zulke hoge alcoholpercentages te werken of zijn er kritische zaken waar ik op moet letten ? Groet Buddah's brother
 15. Bedankt voor jullie reacties!! @wietefras aha okee dus als ik gewoon 96,3% consumptie alcohol gebruik, krijg ik alleen ethanol terug ? @minilab kun je dat toelichten? Ik snap niet helemaal hoe je dat bedoeld @blackgemini thanks voor de tip! Dat is inderdaad handig dat je kunt zien wat terug gewonnen is.. Ik zat sowieso aan één te denken met temperatuurregeling... Doe je distilleren met de smartstill wel gewoon binnenshuis dan? Verder valt me nog op dat als ik naar de babyflesjes methode kijk, dat de teruggewonnen alcohol altijd wordt gekoeld dmv de koelkast of in een bak met ijs... Zit deze koelfunctie al ingebouwd in de smartstill? Het valt me namelijk op dat het opvangreservoir van de smartstiill niet extra gekoeld wordt. Ook vraat ik me af of de smartstill wel langdurig voor deze doeleinden kan worden gebruikt.. Ik las iets over scheurtjes in de binnenkant en volgens mij gebruiken de drankmannen nooit meer dan 60% alcohol in de smartstiill... Ivm veiligheid Groet Buddah's brother
×
×
 • Create New...