Jump to content

mayne

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutraal

About mayne

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

363 profile views
 1. Iemand enig idee waardoor dit bladprobleem kan komen? Het zijn auto-flowers, welke ik al een tijdje doe maar heb nog nooit dit bladprobleem gehad. Ik geef ook geen voeding. Dit jaar hebben ze wel voor grote deel in een serre gestaan. Ook op een bepaald moment enkele dagen redelijk nat blijven staan door onvoldoende verluchting in de serre. Enigste wat ik hierbij kan denken is dat ik rond voor het bladprobleem begon water uit een ton gehaald had dat gecollecteerd wordt via de goot van een tuinhuis en dit water redelijk bruin was en onaangenaam ruikte. Het is nu toch al een week of 2 dat het bladprobleem zich voordoet, ik dacht dat de plantjes zich wel zouden herstellen maar nu worden de kleinere, nog groene, bladeren ook aangetast.
 2. UV straling is buiten het zichtbare spectrum, dus het is niet dat je tentje binnen donkerder zal zijn hierdoor Frequenties zichtbaar licht zorgen ervoor dat de chemische processen in chlorofyl op gang komen, dat heeft je plantje nodig. UV straling is even schadelijk voor planten als voor mensen volgens mij dus wat minder uv straling zal je plantjes zelfs ten goede komen.
 3. Ik heb een semi-auto die even groot is Wanneer heb je je auto's gepland? 10 weken lijkt me wat vroeg als ze nu nog maar boven komen, of is het zo een snel soortje? Je zegt een paar maand later voor je killerbee, doe jij iets speciaal tegen toprot? Want het zou mij sterk verbazen dat de toppen het slechte weer gaan overleven. Ik heb net van een van mijn 2 semi-auto's al moeten rot wegknippen door een week slecht weer (en staan zelfs in een serretje). Toppen waren van binnen uit al helemaal rot.
 4. Ik zou ze misschien in de potten laten. Veel groeien zullen ze toch niet meer doen aangezien de dagen al korter worden en het is waarschijnlijk handiger om ze mobiel te houden zodat je ze binnen kan zetten bij slecht weer, vooral vanaf september als het te vochtig is buiten
 5. Omdat de kwaliteit beter is als je plantjes vroeger bloeien. Zoals je merkt, een gewone plant bloeit pas vrij laat, in ons klimaat is dat niet ideaal. Tegen de tijd dat de bloemen zonlicht nodig hebben om te groeien is de zon al sterk afgezwakt (dus mindere toppen), plus een zeer grote kans op toprot vanaf september. Toprot is het grootste nadeel. Auto's kan je makkelijker vroeger laten bloeien, opbrengst is minder, maar je kan ofwel meerdere plantjes zetten of een tweetal kweken doen in de zomer. Voor buiten raad ik geen gewone planten aan behalve als je van plan bent om ze te verduisteren zodat ze vroeger bloeien.
 6. Beter wat te droog dan nog nat. Grotere toppen blijven een stuk langer vochtig dan kleinere. Takjes kunnen buigzaam zijn, maar dat betekent nog niet dat de toppen zelf al droog genoeg zijn binnenin. De takjes blijven nog redelijk lang buigzaam dus ik zou zeker niet vanaf het eerste moment alles in een pot beginnen steken. Als je zeker wilt zijn, controleer takjes van de toppen, knip eens een top open. Ga ook regelmatig kijken de eerste dagen dat je ze in een pot zet, ik zou zeker meer dan 2 keer per dag kijken als het mogelijk is, zeker de eerste dag zodat je het snel ziet als ze nog te nat zijn
 7. Jup same here. Zelfs nog geen Augustus en al schimmels. Dit wordt een leuk jaartje.....
 8. chlorofyl / bladgroen Ik weet niet hoe gezond het roken ervan is, maar alle groene planten bevatten het dus slecht is het zeker niet.
 9. Als ze bruin worden zeker verwijderen. Ik verwijder meestal de grotere tegen eind bloei (misschien ten vroegste laate 2 weken) zodat de onderste toppen wat meer licht krijgen
 10. Thanks! Helemaal vergeten dat ik ze op private gezet had
 11. Lang uitgesteld, maar aangezien ik waarschijnlijk aan de 2de kweek begin dacht ik alvast een kweekverslag te maken zodat anderen er hopelijk wat info kunnen uithalen. Aangezien ik het voor mezelf ging doen kan ik het evengoed hier ook posten. Voorlopig dus enkel korte info van de eerste kweek. (Eerste kweek met auto flowers) Voorlopig enkel een update over de eerste kweek/soortjes Ontkiemd: 21 april (in watten) Gepland: 27 april Verpot: 13 mei Potten: 30 tot 40L Aarde: luchtige potgrond Bloei: + midden Juni Oogst: hopelijk zo snel mogelijk. De Haze waarschijnlijk na het weekend. Geen idee hoe lang de rest nog zou moeten maar ik hoop max 2 weken aangezien ik tegen dan plaats nodig zal hebben voor de 2de kweek. Opmerkingen: vroegste bloeier was Auto Haze, ik denk dat alle zaadjes wat problemen hadden na het ontkiemen (wat te nat gestaan na het planten en als ik het mij goed herriner waren er 2 die moeilijk uit het zaadomhulsel raakten) en één zeer vroeg afgebeten door slakken (vrij zeker dat het de White Russian was, dus in principe hebben de slakken deze gewoon getopt voor mij in de eerste of tweede week van het planten) Plantjes Amnesia Auto https://www.wietzaad...-auto-huismerk/ Staat er het "slechts" bij. Volgens mij te verzadigd met water in het begin doordat ik niet gemerkt had dat er geen gaten in de bloempot waren dus de bladeren zien er al lang zo uit, maar ze heeft haar toch wat herpakt en er komen toch nog wat deftige toppen op. Berry Ryder http://autoseeds.com/berry-ryder.html Weinig problemen gehad met deze. Ziet er naar uit dat ze een goede opbrengst zal hebben. Autoflower Haze https://www.wietzaad...-bulldog-seeds/ Vroegste bloeier, mooie toppen maar niet dens. Misschien wat te warm gestaan in de serre? Alhoewel dat de rest van de planten er ook staan, misschien is de Haze hier gevoeliger aan White Russian Auto https://www.wietzaad...wietzaadjes-nl/ Heeft voorlopig de dikst gevormde toppen, niet veel problemen mee gehad behalve het slakkenprobleem. Waren gratis zaadjes bijgekregen met de bestelling van het huismerk, aangenaam verrast door.
 12. Daar zie je niets op, belangrijkste is naar de trichomes kijken met een microscoopje. Naar stigmas kijken voor een buitenplant geeft meestal een vertekend beeld.
 13. Na wat speurwerk naar TMV (mozaïekvirus) ben ik het met je eens dat dit het geval is bij de plant. Ik rook geen tabak en raak de plant nauwelijks aan, dus ik denk niet dat dat de oorzaak is. Waarschijnlijk zijn ze door bladluizen geïnfecteerd. Helaas is er niets aan te doen. Als ze door bladluizen geinfecteerd zijn moet je ze zien zitten op je plant, kan je niet echt naast kijken. En als ze geinfecteerd is door bladluizen kan je gewoon wat netelgier maken
×
×
 • Create New...