Jump to content

WeedRunner

Full member
  • Content Count

    819
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by WeedRunner

  1. Led strips die geven amper tot geen warmte af, mits het technisch voor mekander is. Gerust lager hangen en dan gaan je planten als een speer.
  2. 90Cm van de planten af? Doe dat maar op 20 cm...
  3. Ja correct..das dan wel de max. Dus de strips lopen dan op de tenen. Of het te merken is met die twee voltages minder, dat is een vraag of weet. Op alles strips gezien op het frame kom je dan wel snel tot meer warmte ontwikkeling. Ik merk in elk geval met andere ledstrips van hetzelfde formaat maar dan van Siemens. Zodra ik alles op de max laat lopen de strips warm tot heet worden. Dan praat ik in dit geval over 80 Watts max, geen voltages! Zet ik deze strips op 75 Watts, dan is de warmte ontwikkeling al aardig minder. Op 50 Watts blijven ze koud tot zeer lauw.
  4. Stuur je de volledige spanning van je driver in je ledstrips? Je driver geeft 48 volts out en je ledstrip zouden op max 46 volts moeten zitten. Of zie ik dat verkeerd...
  5. Haha..dat zeker Fata..Maar ze motten nog naar een andere locatie. Om noggggg groter te worden met meer ruimte
  6. Weer even een kleine update. 1 moedertje apart in een bakje gezet. De led strips hangen nog steeds aan het profiel trouwens. Verder nog beide soorten Chinese led cob, waarvan die f6040 gloeiend heet werd. Dat in tegenstelling van de nieuwere dob4075.
  7. Correct! Met verschillende goedkope cobs zat er verschil in warmte geleiding of hitte hoe je het wilt noemen. Op dezelfde manier van bevestiging werd het ene type heter dan de andere. Dat is dat low budget spul waar je niks aan hebt. Dan dat er enkel wat fel licht vanaf komt. Deze strips werken voortreffelijk en wil niks anders op dit moment.
  8. Dit heb ik in een eerdere test uitvoerig positief getest. Op eenzelfde frame met een goedkope chinese led cob van 50 watts. Deze led werd wel zo loeiheet op dat frame. Met diezelfde tape bevestigd by the way.
  9. Is prima tape. Totaal geen problemen mee tot nu toe. De ledstrips worden ondanks de hete temperaturen buiten en binnen. Hand lauw. Geen centje pijn dus. Specificaties: Dit dubbelzijdige tape van het merk Carpoint is Hittebestendig en dus goed te gebruiken voor onderdelen die warm worden. Daarnaast is dit soort tape Universeel hittebestendig dubbelzijdige tape voor het trillingsvrij bevestigen van emblemen, logo's, sierlijsten, typeplaten en kentekenplaten op kunststof en metaal. Dit 18mm brede dubbelzijdige tape is UV-en weerbestendig. Lengte 5 meter.
  10. Kleine update hoe ‘ze’ er inmiddels voor staan. Groeien goed door onder deze ledstrips.
  11. Op advies van de verslagen op dit forum gebruik gemaakt van TCI ledstrips. 3 Amnesia silver Haze stekjes. Van een verkozen moederplant uit gefeminiseerde zaadjes. Opgegroeid in stekblokken van glaswol. Daarna in aardepotjes met aarde. En nu in 6 liter bakjes met rfx. Het frame bestaat uit 40 mm U profliel. Waarop de ledstrips met electro doorlatende tape is bevestigd. De temperatuur van de frames blijven koel tot lauw bij een wattage ingesteld op 54 watts. Totaal 108 watts waarbij de strips met enkel rij led uitvoering gemonteerd zijn. De groei spurt zit er goed in onder deze strips. Met 26 graden als omgevings temperatuur. De laatste foto’s zijn van een week later. Onder deze ledstrips. Plus het soort tape waarmee de strips zijn bevestigd op de frames.
  12. Op dat eerste zou ik geen antwoord op kunne geven. Dat tweede is kostenbesparing voor stroombetalers. Doet men dat niet.. dan ken men rustig een licht regime van 24 uur aanhouden. Het heeft gewerkt tenslotte op een locatie.
  13. Niks geen quiz aan .. Gewoon geen planten in de ruimte en de lampen een paar weken aan op 12/12.
  14. Dat eerste is ook prima natuurlijk! Alles dumpen. Want in die aarde zitten die eitjes in. In een ander geval inderdaad de potten laten staan. Met een lokplant blijven ze vreten krijgen en planten ze zich nog voort. Dat wil je juist voorkomen in je ruimte. In ieder geval in de lege ruimte voorzien van een paar weken licht nog. Elk levend insect gaat op zoek naar voedsel en eitjes komen uit bij licht. Als er niets te halen is..dan halen zij het tenslotte ook niet
  15. Dan is het hardnekkig inderdaad. Een hele andere tip om na het oogsten en drogen, enkel de potten laten staan. Met het licht regime ff op max. Voor een aantal weken. Die eitjes komen bij licht uit en het spint legt zijn lootje tenslotte. Die methode werkte ook. Daarna meteen vanaf het begin de roofmijten inzetten.
  16. Bestel dit maar. Werkte prima! Nooit geen spint meer aanwezig gehad in de ruimte. https://www.biogroei.be/spint-bestrijdingspakket
  17. Je wilt 12/12 schakelen tussen twee tentjes. Dus een vloeiende overgang van tent 1 op 12/12 naar tent 2 op 12/12. Dan kun je het beste gaan werken met time relais van 10 amp. Meestal zet je deze aan het begin van de shack. Je geeft aan, dat de HLG's aan moeten blijven. En je wilt dus schakelen met de uitgaande spanning en stroom. Dat is prima mogelijk met een time relais. Dan moet je wel rekening houden met de output + spanning en het aantal ampères wat dat trekken gaat. En met die maximale waarden een relais gebruiken die dit aan ken.
  18. Je kunt er nooit teveel vanaf halen is vaak het geval en voorkeur. Kort mogelijk om maar te benoemen voor de tweede partij. Voor jezelf zal het een rotzorg zijn hoeveel en hoe je het knipt of whatever, lijk mij.
  19. Nou.. Gewoon nat knippen van die tak en in een droognet donderen.
  20. Das de goeie vraag of een half uur al funest is voor de wortels van de plantjes. Dan zou het in de hydrocultuur branche een vet drama zijn als die wortels dag en nacht in het water staan. Wel ben ik het er over eens, dat een korter en meerdere watergeef/voeding processen op een dag beter voor een plant zijn. Hoe dat met het onderaf vloeden zit. De ervaringen zijn dat de ene plant meer op neemt dan de ander. Dus de ene pot blijft na dagen zwaar, terwijl de andere pot schreeuwt om voeding en water. Niet elke plant is hetzelfde tenslotte. Dus blijft het afwegen hoe vaak en wanneer je gaat vloeden.
  21. De relative humidity hangt veelal in de lucht op het moment. Bladeren weghalen lijkt me ook meer te schaden dan goed is. De plant maakt zijn bladeren niet voor niets aan om zijn groei, maar ook zijn bloei te bevorderen. De topvorming ziet er toch wonderbaarlijk mooi uit. De laatste dagen amper of geen water meer geven. Dan zal de top rot hopelijk geen kans krijgen. Succes nog met de laatste loodjes!
  22. Dit is een mooi profiel model voor de strips. Bedankt voor het delen van de links iedereen.
  23. Dat is het juist Kees..die 10 minuten zijn ter controle . Of die stekken zijn geworteld. Dan de kap er weer op en herhalen. Daarom het andere advies, een bak met water en wat wortelextract en daar de pluggen inleggen met de stekjes. Dan heb je met dat lv verhaal helemaal niks meer te maken.
  24. Dat luchten is wel te verklaren. Zodra na een paar dagen de deksel eraf gaat. Dan duiken hier de stekjes in met slappe bladeren. Dus zijn ze nog afhankelijk van een hoge lv om hen heen. Zodra er wortelvorming is in de stekplug, dan is die hogere lv niet meer nodig. Dan is de vochtige ondergrond de zoektocht van de worteltjes naar vocht. 9 dagen is nog vrij kort hoor. Twee weken staat er wel voor naar mijn ervaring. Afzuren doe ik overigens nooit. Dat maakte hier niks uit als ik dat wel deed. Tijdens wortelvorming en beetje groei blijkt dat niks uit te maken. Ondanks die hogere ph waarde in de plug. Beetje water met wat wortelstimulator in de bak en wachten...
×
×
  • Create New...