Jump to content

Mexxi0

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Mexxi0

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

971 profile views
 1. Hallo Allen, Deze zomer was ik van plan om 5x Durban Poison in de volle grond te telen, elk in een gat van 1m2. Echter heb ik geen ervaring met het voorbereiden van de aarde en kan vrij weinig vinden over de exacte hoeveelheden bloed- en beendermeel die ik moet toevoegen aan 1m2 aarde. (Momenteel krijg ik ook een foutmelding wanneer ik naar posts zoek op dit Forum, vandaar dat ik de vraag zelf stel) Voorheen groeide er hier brandnetels dus misschien is het toevoegen van bloed- en beendermeel overbodig? Wel zal ik 20l Biobizz Light Mix per gat toevoegen zodat de zaailingen niet meteen in een voedingsrijke bodem komen te staan. Gedurende de teelt zal vervolgens Biobizz Fish Mix gebruikt worden mochten de vrouwtjes een nutriëntentekort vertonen. Advies wordt zeer op prijs gesteld. - Mexxi0
 2. Hallo Leden, Aangezien vorig jaar de Light Mix van Biobizz inklinkte in 130L kuipen ben ik dit jaar van plan het wat anders aan te pakken. Het plan was om 3/4 Light Mix te houden en 1/4 perliet, hiernaast zou ik een laagje hydrokorrels onderin de pot leggen zodat de gaten niet vol komen te zitten met grond en er dus genoeg ruimte vrij blijft voor drainage en zuurstof. Het probleem is alleen dat de gaten onderin te groot zijn en de hydrokorrels dus niet blijven liggen. Het idee was om wat worteldoek onderin te leggen en hierboven de hydrokorrels. Ik neem aan dat dit geen nadelig effect heeft op de wortelgroei, drainage en toevoer van zuurstof? Daarnaast ben ik van plan om gedurende de groei hoofdzakelijk te gaan voeden met Biobizz Grow & Bloom. Hiernaast heb ik nog Biobizz Rootjuice, Fish-Mix, Bioheaven en Topmax besteld. Bepaalde planten zullen met de Fish-Mix en Bioheaven gevoed worden om te kijken of deze wat duurdere producten ook daadwerkelijk effect hebben. Heeft iemand al ervaring met deze producten? Op- en aanmerkingen op dit hele plan worden ook op prijs gesteld.
 3. Heb veel goeds gelezen en gehoord over Biobizz Allmix. Gebruikte vorig jaar Biobizz Light Mix in 130L kuipen, vervolgens Biobizz Grow en Biobizz Bloom na behoefte toegevoegd. Is me prima bevallen dus neem aan als je niet veel wilt toevoegen in het begin, Biobizz Allmix een goede keuze is. Het enige wat me tegenviel met Biobizz Light Mix is dat het inklinkte waardoor openingen ontstonden aan de randen van de pot. Niet bepaald handig met water geven dus moest dit paar keer bijgevuld worden. Heeft iemand hier toevallig een oplossing voor? Of een goede mix die bij grotere kuipen niet inklinkt?
 4. Mexxi0

  Cree Leds

  Even een vraag tussendoor. Maakt het in principe veel uit wanneer de driver vlak naast de heatsinks gemonteerd worden ivm het rendement van de COBs door de hitte die de driver produceert. Zou het verstandiger zijn om de drivers op de muur te monteren of zou dit geen significant effect hebben.
 5. Feminized zaden hoeven niet persé laat af te bloeien, heeft puur te maken met de soort. Hoe gevoelig is deze voor het aantal lichturen (wanneer begint de plant dus met bloeien) Vervolgens is het bij elke soort ook nog verschillend hoe lang het duurt tot hij afgebloeid is. Durban Poison was vorig jaar nog voor de vochtige periodes afgebloeid dus heb je haast geen kans op toprot. Daarnaast had ik ook geen last van meeldauw, etc.
 6. Durban Poison (Dutch Passion) is een geweldige soort, goede opbrengst, bloeit snel af en is daarnaast een heerlijke soort. Zal dit jaar voor twee van de volgende soorten gaan; Critical (Royal Queen), Cheese (Greenhouse), Tangerine Dream (Barneys Farm), Purple (Dutch Passion) of Passion (Dutch Passion)
 7. Kan het altijd gaan proberen. Heb er nooit eerder van gehoord dus ben benieuwd of het tot succes leidt. Bedankt voor de tip!
 8. Had inderdaad de bubble cloner en neoproon rondjes van Wietefras gezien. Zag dat dit perfect gaat bij stekken, leek me alleen beetje onhandig om zaden te ontkiemen en vervolgens in de bubble cloner te plaatsen. Zal denk ik inderdaad voor het gemak voor stekpluggen gaan en het gehele oppervlak boven de bakken afdekken met reflecterend folie.
 9. Beste Leden, Binnenkort ga ik beginnen aan mijn eerste binnenkweek onder Cree COBs in combinatie met een undercurrent DWC systeem. Het enige wat ik mij nu afvraag is wat er het beste met de zaden gedaan kan worden wanneer deze gekiemd zijn. Voorgroeien in steenwol, jiffy pellets of rapid rooters (helaas nog niet kunnen vinden in Nederland) en vervolgens overplaatsen in een gaaspot omringd door hydrokorrels? Dit wanneer de wortels voldoende ontwikkeld zijn zodat zij water en voedingsstoffen uit het DWC kunnen opnemen. Over het voorgroeien in steenwol en deze in de gaaspotten plaatsen heb ik niet al te veel positiefs gehoord. Voornamelijk omdat deze snel kunnen uitdrogen wat de wortels kan beschadigen + het groeien van alg bovenop het steenwol. Het meedenken en advies geven word erg gewaardeerd!
 10. Interessante opstelling! Fijn dat ook steeds meer mensen met COBs gaan werken, heb er al veel positiefs over gelezen. Was van plan om mijn eerste binnenkweek dit jaar met 3x600W HPS in een hok van 300x150x210 te doen, maar investeren in COBs en in de toekomst mogelijk uitbreiden trekt meer mijn aandacht. Hoe heb je berekend hoeveel CXB3590 COBs nodig zijn om een bepaald oppervlak te beschijnen? Zat zelf te denken om eerst 150x150 van mijn hok te beschijnen en dan later wanneer mijn budget het toestaat de andere 150x150 te gebruiken.
 11. Alvast bedankt voor alle reacties! Bedankt voor de tip over eb- en vloeden, heb hier nog nooit van gehoord en zal er dus wat meer over inlezen. Denk dat ik in dit geval ga werken met een hok van 300x160x210 en dan ga scroggen over 300x120 zodat ik ook bij de achterste planten kan komen. Mocht ik andere plannen hebben dan heb ik altijd nog ruimte om uit te breiden, en hiernaast zal het klimaat ook stabieler zijn dan in een kleiner hok.
 12. Beste Leden, Sinds kort heb ik mijn 2e buitenkweek achter de rug en begint mijn interesse naar de binnenkweek steeds groter te worden. Ondanks dat ik zoveel mogelijke informatie zelf probeer te vinden via dit forum, The Cannabis Grow Bible en verschillende websites blijf ik met een paar simpele en misschien hele logische vragen zitten. Ik ben van plan om een hok te bouwen van 225x160x210 (3,6m2), aangezien ik met drie 600W HPS lampen ga werken met Gavita Triple Star 600 Reflectoren. Ik had dus waargenomen dat één enkele 600W HPS lamp een oppervlakt beschijnt van 1,2m2, geld dit alleen met een bepaald soort reflector of is dit universeel? En aangezien mijn hok rechthoekig is en niet vierkant ben ik benieuwd hoe de lampen het meest effectief opgehangen kunnen worden. Indien het formaat van het hok aangepast zou moeten worden is dit mogelijk, de maximale grootte die ik kan bouwen is 300x160x210. Natuurlijk zou ik de optimale ruimte willen gebruiken maar het liefst blijf ik voor mijn eerst kweek met 3 lampen werken ivm stroomkosten. En misschien een hele logische vraag maar ik ben toch benieuwd hoe een kweker zijn planten water geeft als het hok vol is gebouwd en er mogelijk een scrogrek aanwezig is. Hoe geeft de kweker dan bijvoorbeeld de planten achterin het hok water zonder alles aan de kant te halen? En is naar jullie mening ''scroggen'' de methode om het hoogste gram/watt te halen? Met vriendelijke groet, Mexx
 13. Hele goede ervaringen gehad met Barney's Farm, Royal Queen Seeds en Dutch Passion. Zaden zijn allemaal gefeminiseerd en hebben een sterke kiemkracht.
 14. En ik neem aan dat dit ook voordeliger is? Light-Mix is volgens mij voor 1 week voorbemest als het goed is?
 15. Beste, Ik ben van plan om dit jaar 4 Durban Poison's en 4 Chrimea Blue's te groeien in 130L kuipen. Vorig jaar had ik alleen maar Plagron voeding en substraat gebruikt, nu wil ik een ronde proberen met alleen Biobizz producten omdat ik hier veel goeds heb over gehoord. De Biobizz Grow/Bloom heb ik al, ik kan alleen geen keuze maken tussen de Light-Mix of All-Mix. Is de Light-Mix in combinatie met de plantenvoeding net zo goed als alleen All-Mix, waar je pas later voeding moet toedienen.
×
×
 • Create New...