Jump to content

beatmaster

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About beatmaster

  • Rank
    zomaar een lid
  1. Ok. duidelijk! Wat raden jullie aan. Doorspoelen of aarde opnw aanmaken? Is dat dan veel die 4 eetlepels?
  2. Ja ja, hier weer iemand met probleempjes. Zou zeer blij zijn met jullie advies. Heb wat stekjes gekocht en deze nu in potten gedaan, echter het gaat een beetje mis. Ik heb al gekeken in het sticky topic "gevolgen van verkeerde voeding" echter, ik kon niet echt een foto vinden die leek op mijn probleem. Kunnen jullie aan de hand van deze pic zien wat er niet goed gaat???? http://home.wanadoo.nl/xyx/P1030187.JPG Ter info: Gewone potgrond. Aangelengt met 4 eetlepels kalk en 4 eetlepels beendermeel per pot. Diameter 30cm. Alvast enorm bedankt!! Edit: De wortels zaten in glaswol. Toen ik bij een plant het glaswol probeerde te verwijderen leek het mij dat ik daarmee de wortels zou beschadigen dus heb ik het bij de rest laten zitten. Kan dat kwaad? Overigens zien alle planten, met of zonder glaswol er hetzelfde uit.
  3. beatmaster

    Konijnen Poep

    Paf nu lekker weg op konijnen poep.. hoewel ik me afvraag of het goed heeft gewerkt. De toppen waren niet super groot, kutzomer, en ik ben een beginner. Schijnt wel dat je niet al te verse moet gebruiken. Er is op deze site meer te vinden...maar ik ben te lui om voor je te zoeken
  4. beatmaster

    kalium

    -Plastic potten (bewuste keuze) -Heb niks meer aan de aarde gedaan sinds ze in de pot zijn gegaan in mei. -Geef ze om de dag wat water aan het begin van de avond, dus ik dacht nog voldoende licht over. - Ik heb inmiddels 1 liter water gemengt met 2 eetlepels barbeque houtas en dat verdeelt over 3 potten/planten. -Verder heb ik ook maar wat konijnenmest met water gemengt (die beesten lopen toch over het balkon rond ) 2 eetlepels mest op een 10 liter water. Dit was ik van plan in de loop van de week over die 3 planten te verdelen.
  5. beatmaster

    kalium

    Allereerst. Hola!.... Ik heb voor het eerst een paar planten op mn balkon staan. In ruime potten in volle zon. De aarde heb ik geprepareerd met druivenmest en kalk. Tot voor kort ging het eigelijk heel erg goed. Nu beginnen er echter steeds meer bladeren af te sterven. Als ik mijn bladeren vergelijk met die van het sticky-topic over verkeerde voeding denk ik dat ik een tekort aan Kalium heb: Blaadjes vertonen zwarte randen en verlopen dan naar binnen van geel naar groen. In een ander topic las ik dat as van natuurhout (loofbomen) zou kunnen helpen. Kan ik daar ook houtskool as (van mn vorige barbeque) voor gebruiken? En hoeveel moet ik dan geven? (hoeveel liter pet-fles) Als jullie nog andere suggesties hebben dan hoor ik dat graag natuurlijk.
×
×
  • Create New...