Jump to content

Capo

Full member
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Capo last won the day on May 1 2015

Capo had the most liked content!

Community Reputation

157 Goed

About Capo

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

420 profile views
 1. Volgens mij heb je aan 18L meer dan zat
 2. Zelf een led lamp bouwen is meest kosten efficiënt.
 3. Vind het nogal een aanname om te zeggen te weten waaraan de fabrikant heeft gedacht bij het ontwikkelen van het product. Bij mogelijke toepasbaarheden komt toch ook greenhouse applications voorbij, wie zegt dat de fabrikant niet juist daaraan dacht bij het ontwikkelen ervan? Ik weet het i.i.g. niet maar mijn aanname is dat ze het prima doen bij de testwaardes dus waarom daarvan afwijken. 1. Volgens mij is er altijd wel een configuratie te vinden die aan je wensen voldoet. 2. Als er 1 led strip uitvalt krijgen de overige idd tijdelijk meer te verwerken maar dit valt na mijn weten binnen de toleranties, voordat er nog 1 uit zou vallen en de boel eventueel wel overbelast dreigt te raken heb je dit al lang en breed vernomen want lijkt mij dat je toch met enige regelmaat de boel bekijkt. Het lijkt mij juist een probleem bij serie aansluiten, als er 1 strip mee ophoudt doet de rest het ook gelijk niet meer met alle eventuele gevolgen voor je plantjes. 3. Na mijn weten kan je bij parallel aansluiten prima uit de voeten met 0,75mm2 draad, heb in diy builds i.i.g. nog niet gezien waarom dit niet zou kunnen. 4. Waarom zouden er verschillen zijn in de strips? Snap dat je zegt dat je op lagere vermogens voldoende marge heb maar volgens mij is 2.24A (testwaardes) al een laag vermogen, het is zeker niet maximaal belasten. Je kan ze wel efficiënter maken maar des te efficiënter je ze maakt des te minder warmte eraf gaat komen en lijkt mij dat je toch wel beetje warmte nodig bent. Dat gezegd hebbende zijn er 1001 wegen die naar Rome leiden en het is ook niet mijn bedoeling je over te halen maar was benieuwd naar jouw beweegredenen om voor serie aansluiten te gaan. Ben zelf ook een noob op dit gebied en ook info van dezelfde mensen verkregen als welke jij opnoemt maar kwam toch tot een andere conclusie, waardoor ik voor parallel aansluiten ga. Houdt deze thread i.i.g. in de gaten en ben erg benieuwd straks naar jouw bevindingen t.o.v. de mijne.
 4. Jij gaat de boel in serie aansluiten, mag ik vragen waarom je hiervoor kiest t.o.v. parallel aansluiten? Ga zelf op 0,9m2 oppervlak 3 van die 112 cm strips parallel aansluiten op de HLG-320H-48 driver, 320watt en 6.7A verdeelt over 3 van die strips is 2.23A per strip en daarmee kom je heel dicht bij die testwaardes van 2.24A.
 5. Volgens mij is het vrij normaal dat je rond deze tijd van de bloei verkleuringen krijgt. Bij mijn is het richting het eind van de ronde soms net herfst met al die kleurtjes. Ziet er i.i.g lekker uit en volgens mij ontwikkelen de toppen zich prima zo te zien.
 6. Alleen van die namen tegenwoordig al loopt het water je in de mond, Gelato en Skittlez
 7. Ja dat kan gewoon op hetzelfde stopcontact. De maximale belasting van een groep is +- 3600 Watt
 8. 120x120 tent maar dan slechts 150watt verlichting??, zou een andere (sterkere/zwaardere) lamp halen. Daarnaast zou ik ze ook in grotere potten zetten.
 9. In weckpotten bewaren ipv een zak
 10. Ben hier ook wel erg benieuwd naar en mag ik gelijk vragen waar je de strips heb besteld?, kan ze namelijk niet vinden
 11. Zou persoonlijk geen moeite meer steken in dat plantje maar de sticky topics hier eens goed lezen en opnieuw beginnen. Hiermee verder gaan is sonde van je energie.
 12. Zou ze zodra het kan direct in de speciekuipen zetten. Hoe meer ruimte de wortels hebben, hoe sneller ze groeien. Zelf trouwens nooit verschil kunnen ontdekken tussen zwarte of witte kuipen, denk dat je dit bij potten van een stuk kleiner fromaat eerder zal merken. Persoonlijk zou ik buiten Bio kweken en dus de Alga lijn gebruiken van Plagron ipv de Terra lijn. Niks geen geklooi met ph / ec meten en bijsturen e.d., enkel de blaadjes in de gaten houden. Gebruikte voor een buitenkweek altijd normale potgrond van de tuinland (lekker cheap), hier zit voor 3 maanden "voeding" in, eventueel tot 30% aanmengen met cocos grond voor een wat betere luchtigheid van het medium. Na een week of 4 tot 6 bij voeden met Plagron Alga grow, in de bloeifase gevolgd door Plagron Alga Bloom. Eventueel kan je nog Suger Royal en / of Green Sensation (week 5 t/m 7 van de bloei) toevoegen.
 13. ff googlen en je komt tientallen aanbieders tegen. zelf goede ervaringen met wietzaadjes.nl
×
×
 • Create New...