Jump to content

Capo

Full member
 • Content Count

  431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Capo last won the day on May 1 2015

Capo had the most liked content!

Community Reputation

157 Goed

About Capo

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

500 profile views
 1. Vind wel een skeetig plantje, bonsai
 2. If police / justice catch you it doesnt matter if its 1 or 10 or 100 plants, they will seize it all including all the equipment. Also you will be prosecuted. And if its a rented house you will be evicted from it.
 3. Nee dat is geen zelftapper je moet van zulke hebben
 4. Ik heb de strips neergelegd op het alu, toen met centerpons gemarkeerd waar de gaten komen. Daarna met RVS zelftappers de gaten gemaakt (gaat veel sneller dan boren). Hierna de strips definitief gemonteerd en vastgezet met RVS zelftappers.
 5. Het is idd minder moeilijk dan het van te voren lijkt (alhoewel ik ook wel een boel hulp heb gehad van wietefras). Je moet alleen even kijken als je voor serie of parallel gaat, heb zelf parallel gekozen en heb het armatuur er nou een week of 2 boven hangen maar had er veel eerder aan moeten beginnen. Klimaat is nu makkelijk te controleren, niet meer continu de ramen open als de lamp aangaat en alles weer dicht en de verwarming aan als de lamp uit gaat. Nu met het raam op de tochtstand blijft het zo'n 20 A 21 graden in de kamer waardoor het zon 25 a 26 graden in de tent is met de leds aan en 21 graden met de leds uit.
 6. Zetten mensen dat gewoon op marktplaats ja?, heb ook een Lumii EVSA en een T-neon over nu ik overgestapt ben op led maar om het nou op marktplaats te zetten. Een ieder die komt "kijken" voor je oude setup eventueel over te nemen weet toch gelijk al wat je verder in huis "doet" lijkt mij?
 7. 250 euro kom je niet ver mee, zullen vast wel aanbieders zijn maar goedkoop = duurkoop. Zelf led armatuur maken is goed te doen maar ook al houdt je het "low budget" ben je die €250 al kwijt aan je armatuur. Tent €120 tot zon €200 afhankelijk van merk / formaat Filter +- €75 Fancontroller €150 DIY led +- €300 Afzuiging van €100 tot €200 afhankelijk van je wensen Al het overige spul zoals potten, lightmix grond, voeding, zaadjes, ventilator, slang, thermo/hygro meter, etc, +-€200 Dus reken op zon €1000 of meer voor leuke setup waar je jaren mee vooruit kan.
 8. Volgens mij heb je aan 18L meer dan zat
 9. Zelf een led lamp bouwen is meest kosten efficiënt.
 10. Vind het nogal een aanname om te zeggen te weten waaraan de fabrikant heeft gedacht bij het ontwikkelen van het product. Bij mogelijke toepasbaarheden komt toch ook greenhouse applications voorbij, wie zegt dat de fabrikant niet juist daaraan dacht bij het ontwikkelen ervan? Ik weet het i.i.g. niet maar mijn aanname is dat ze het prima doen bij de testwaardes dus waarom daarvan afwijken. 1. Volgens mij is er altijd wel een configuratie te vinden die aan je wensen voldoet. 2. Als er 1 led strip uitvalt krijgen de overige idd tijdelijk meer te verwerken maar dit valt na mijn weten binnen de toleranties, voordat er nog 1 uit zou vallen en de boel eventueel wel overbelast dreigt te raken heb je dit al lang en breed vernomen want lijkt mij dat je toch met enige regelmaat de boel bekijkt. Het lijkt mij juist een probleem bij serie aansluiten, als er 1 strip mee ophoudt doet de rest het ook gelijk niet meer met alle eventuele gevolgen voor je plantjes. 3. Na mijn weten kan je bij parallel aansluiten prima uit de voeten met 0,75mm2 draad, heb in diy builds i.i.g. nog niet gezien waarom dit niet zou kunnen. 4. Waarom zouden er verschillen zijn in de strips? Snap dat je zegt dat je op lagere vermogens voldoende marge heb maar volgens mij is 2.24A (testwaardes) al een laag vermogen, het is zeker niet maximaal belasten. Je kan ze wel efficiënter maken maar des te efficiënter je ze maakt des te minder warmte eraf gaat komen en lijkt mij dat je toch wel beetje warmte nodig bent. Dat gezegd hebbende zijn er 1001 wegen die naar Rome leiden en het is ook niet mijn bedoeling je over te halen maar was benieuwd naar jouw beweegredenen om voor serie aansluiten te gaan. Ben zelf ook een noob op dit gebied en ook info van dezelfde mensen verkregen als welke jij opnoemt maar kwam toch tot een andere conclusie, waardoor ik voor parallel aansluiten ga. Houdt deze thread i.i.g. in de gaten en ben erg benieuwd straks naar jouw bevindingen t.o.v. de mijne.
 11. Jij gaat de boel in serie aansluiten, mag ik vragen waarom je hiervoor kiest t.o.v. parallel aansluiten? Ga zelf op 0,9m2 oppervlak 3 van die 112 cm strips parallel aansluiten op de HLG-320H-48 driver, 320watt en 6.7A verdeelt over 3 van die strips is 2.23A per strip en daarmee kom je heel dicht bij die testwaardes van 2.24A.
 12. Volgens mij is het vrij normaal dat je rond deze tijd van de bloei verkleuringen krijgt. Bij mijn is het richting het eind van de ronde soms net herfst met al die kleurtjes. Ziet er i.i.g lekker uit en volgens mij ontwikkelen de toppen zich prima zo te zien.
 13. Alleen van die namen tegenwoordig al loopt het water je in de mond, Gelato en Skittlez
×
×
 • Create New...