Jump to content

BlueEyes

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BlueEyes

  • Rank
    Groentje
  • Birthday 10/10/1988

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Drenthe
  1. Net als alle andere kweekverslagen wordt het dan toch? Maar dan met handigheidjes voor het mobiele gedeelte.
  2. DAT ze er zijn is wel bekend... maar of het ook veel wordt gebruikt was de vraag. En verder heb ik er nog geen bouwverslag van gezien.
  3. Bij ons noemen ze dat een (koel) trailer. Ja, koeltrailer kun je maken/ kopen. Een goed geisoleerde aanhanger/ koeltrailer/ meubelbak dus... Maar ben ik nu gek? Of wordt dit al regelmatig gedaan?
  4. Misschien mag ik dit topic niet omhoog kicken... maargoed dat zien we dan wel weer. Ik zie wel vaker iets over mensen die snel de boel in moeten pakken omdat de verhuurder of een andere partij langs wil komen voor controle. Maar als je in een huurpand zit (bedrijfspand) met overhead deur, is het dan zo lastig om je kweekruimte in een aanhanger of meubelbak te maken? Dan zou je toch behoorlijk snel hem even weg kunnen zetten voor de controle? Een meubelbakje is toch gauw 200x300x200 en je koopt een ouder beestje voor 2000-3000 euro? Je moet natuurlijk een constructie maken waardoor je lampen netjes blijven hangen tijdens een kortritje, maaar verder voorzie ik niet heel veel problemen. Correct me if i'm wrong.
  5. Ik had een reactie getypt van een A4 vol op allerlei reacties hier, maar het forum liep op m'n mobiel vast! Het kwam or op neer dat ik geen notificaties had gehad van nieuwe reacties op m'n topic. Zo ben ik em uit het oog verloren. Excuses voor het niet reageren. Na veel lezen zie ik dat er in allerlei grotes kwekerijen worden gepakt. Ik woon bij mijn ouders thuis en die wil ik de sores dus niet aan doen wat betreft eventuele sancties van de hyptoheekverstrekker. Ik had gehoopt dat je met 5 planten, blussysteem en Led gewoon altijd vrijuit ging binnen het gedoogbeleid i.v.m. De hoge veiligheid. Ik huur voor m'n bedrijf een loods van 550m2, maar om hier te gaan pionieren in de wietkweek is natuurlijk niet handig. Vooral niet als je gepakt wordt met een paar planten maar toch met je bakkus in de krant staat "kwekerij opgerold". Eigenlijk moet je het wel doen voor het geld tegenwoordig, gezien de straffen die erop staan. Ik overweeg dus goed het risico en het geld... Een paar duizend euro worden we niet warm of koud van, dus als we het gaan doen dan moet het dan ook gelijk goed en winstgevend. Iedereen wel alvast bedankt voor het meedenken!
  6. Dan zou je, als je in een pand komt waar dus zo'n soort bedrijf heeft gezeten, alleen nog zitten met de stroomcyclus die je zou kunnen verraden? (Geur valt wat tegen te doen en je mond houden ook)
  7. Als ik de berekeningen zo lees dan komt een hokje van 2x 600 watt gauw op 10.000kwh per jaar. Ik heb zelf een bedrijf en doe 20.000kwh per jaar, ik snap echt niet hoe de "groten" het doen met hun 20-40 x 600 watters? Kan dit goed gaan? Of is dit gokken en 2 a 3 oogsten en gepakt worden? Of jaren knallen? Edit: Natuurlijk is het altijd gokken, maar tussen gokken en gokken zit verschil naar mijn mening. Als je 10 lampen hebt dan moet je volgens mij in loodsjes niet echt opvallen aan de hand van stroomverbruik.
  8. Hmm, ja daar zit zeker iets in! En dan werkt het zoals ik het aangaf? Een bak met een laagje water erin, op het moment dat de bak leeggezogen is en de grond bovenin droog wordt, de onderste bak bijvullen? (+ 1x per week dus de grond bovenin een beetje vochtig houden) Ik heb al wat gezocht op het forum hier, maar met zoekwoorden "Water geven" kom je niet zo ver gheghe!
  9. Dan komen de potten dus in een bak te staan, waar altijd water in staat, zodat de grond het zelfs opneemt? Op het moment dat er geen water meer in de bak staat en de grond bovenin te droog wordt, dan moet er dus water onderin de bak?
  10. Ja, ik lees me ook al maanden in.. maargoed ik begin het volgens mij iets te snappen! Nu zag ik alleen een growkast van G-tools.. dit lijkt me een meer solide oplossing voor het proberen eigenlijk. Of is dit een onnodig hoge investering of zelfs een slechte investering? http://www.g-tools.nl/product/combos/bonanza-kweekkast-met-led-verlichting/ http://www.g-tools.nl/product/kweekkasten-2/g-kit-400-combi/ Nogmaals, ik wil het echt netjes proberen. Geen geknooi. Ik las over de tenten dat het irritant was dat de wanden een beetje inklapten, maargoed ik ben geen ervaringsdeskundige.
  11. Na al het gelees wordt het je wazig voor de ogen van de verschillende manieren en soorten wiet met hun eigen behandelmethode. Ik ga er zelf absoluut niet van uit dat de eerste kweek een succes is, en de 2e ook niet. Maar het is wel fijn om vanaf de start in de goede richting te zitten... Verder, m'n hobby mag geld kosten. Ik ben wel wat gewend! Ik ga eens de kweekverslagen van ART. 5 lezen... Nogmaals sorry voor de overlast hier...
  12. En wat is hier het nut van? Of wordt deze manier van water geven speciaal voor groei of juist bloei?
  13. Ik ben een echte beginner... Maar ik lees "van bovenaf water geven" en "van onderaf water geven", wat wordt hier precies mee bedoeld?
  14. Ik wil mijn eerste kweek proberen, de bedoeling is om het voor de hobby te gaan doen. Ik heb al heel wat gelezen op het forum, maar iedereen doet het op z'n eigen manier en het wordt mij soms warrig voor de ogen als ik de termen allemaal lees terwijl een ander er zo simpel over praat. Het valt me overigens op dat er niet echt een topic bestaat waar je vanaf het ontkiemen tot het oogsten een vrij simpele uitleg kunt vinden. Maargoed, nu probeer ik een goede complete kweektent te vinden, maar er zijn zoveel verschillende soorten en als leek zijnde kun je niet de growshop vragen wat het beste is aangezien ze toch naar hun eigen producten zullen praten. Ik wil proberen vanaf zaadje tot oogst zelf te doen. Daarom een aantal vragen, die me zeker eerst verder kunnen helpen: Bij al mijn vragen geldt dat ik ga voor kwaliteit, het inrichten en de speciale handige gereedschapjes mogen best wat kosten! Voor de start van 5-10 plantjes.... 1-Welke kweektent moet ik kopen en ik welk formaat? (het liefst zou ik LED proberen i.v.m. eventueel brandgevaar, maar is dit uberhaupt haalbaar voor een beginner? Na veel lezen zie ik dat de nieuwe generatie LED lampen best goed schijnen te zijn, maar wat is een nieuwe generatie LED lamp?) 2-Moet ik voor een autoflower gaan? Of voor een normale gefeminiseerde soort? En welke? White Widdow komt veel naar voren als favoriet qua roken, maar is dit een plant voor de beginner? 3-Kun je ontkiemen, groeien en bloeien onder dezelfde lamp? Of is dit dom en kan dit veel beter anders? 4-Kun je ontkiemen, groeien en bloeien in de 11L potten? Of moet je in kleinere potten beginnen? ------------------------------- Ik hoop dat iemand me goed kan adviseren. Alvast bedankt! Groeten, BlauweOgen
  15. Mensen, mijn naam is ..... (vul maar in) ben 26 jaar en komt uit (en woon in) Drenthe. Verder ben ik een noob op het gebied van wiet (het aantal keren blowen is op 4 handen te tellen), maar ik ben erg leergierig en wil wel eens weten of het mij ook lukt om zoveel mogelijk grammen van plantjes af te halen voor de hobby. Na verschrikkelijk veel lezen, ben ik tot de conclusie gekomen dat iedereen het kweken op z'n eigen manier doet. Ik ben hier om nog meer te leren en om binnenkort mijn eigen eerste kweekje te starten. De bedoeling is om een kweektent aan te schaffen van de beste kwaliteit en op een veilige manier kweken. Maar het vinden van informatie over wat nu een "goede" of een "slechte" kweektent is niet erg gemakkelijk. Ik lees nog rustig een beetje door en zal vervolgens mijn vragen in een topic stellen. PS. Excuses voor de domme vragen. Peace..
×
×
  • Create New...