Jump to content

Lucas

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About Lucas

  • Rank
    Living the dream

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Veel is 1600 gram droog. Omdat je deze vraag stelt waarschijnlijk 600-700 gram.
  2. Als het echt UV-C is dan moet je er wel voorzichtig mee zijn. Als je je planten "wast", niet op je huid schijnen want ze zijn zeer kanker verwekkend. Jezelf goed inpakken met handschoenen en mouwen. Ik heb deze lampen in de airco's zitten boven het koel element en het blijft allemaal redelijk schoon van schimmels en andere enge dingen (gesloten ruimtes). http://www.amazon.com/Bio-Shield-UV-C-Air-Sanitizer-System/dp/B00DIYZE8S In theorie zou het de sporen in de lucht moeten verminderen.
  3. Om die reden maakt het inderdaad niet uit maar eb en vloed is imo gewoon gemakkelijker. Al dat gepiel met die slangetjes en verstoppingen heb je met eb en vloed geen last van. In de US zijn (vouw)kratjes moeilijk te vinden en duur. Daar zal Netherweed ook tegenaan lopen. Ik heb plannen om ooit nog eens zelf kratjes te gaan maken met iets als kippengaas. Lijkt me ideaal voor mapito maar helaas ook veel werk.. Nu gebruik ik smartpots. Super luchtig, nooit gezeik. Wel even zoeken want er zijn enorme prijsverschillen. Helemaal als je in bulk koopt. Het enige nadeel van smartpots is dat je wat meer werk hebt tijdens het schoonmaken, opnieuw vullen en spoelen. Met kratjes ben je sneller klaar. En met nieuwe mapito moet je ze de eerste paar keer van bovenaf water geven en niet helemaal laten uitdrogen anders komen ze omhoog tijdens het vloeden.
  4. 19L smartpots. Waarom ga je druppelen op Mapito? Ik zou gewoon eb en vloed doen met mapito en 5 Gallon smartpots. Is gemakkelijker. Geen geklooi met slangetjes, druk, verstopte sproeiers etc. Als je perse wilt topfeeden zou ik om de dag drain to waste doen op coco in smartpots tot 10% runoff en als je flinke rootmass hebt iedere dag. (Die benches zijn trouwens perfect voor eb en vloed. Als je van plan bent om in dezelfde ruimte later uit te breiden, kijk dan naar 'rolling benches'. Bijna hetzelfde maar er liggen buizen op de benches waar de trays op liggen zodat ze dus naar links en rechts kunnen rollen totdat ze de muur of een andere bench raken. Op die manier hoef je in een grote ruimte met veel benches maar 1x ruimte voor een gangpad op te offeren.)
  5. Ik begreep altijd dat UL certificering iets is voor de importeur. De Opticlimate heeft dit dus niet. Maar kennelijk kun je ook iets individueel aanvragen. Volgens mij valt dit onder een categorie 'zelfbouw' of iets dergelijks. Ik weet alleen dat UL certificering duur en tijdrovend is en ik heb daar persoonlijk geen trek in. In CO is UL certificering nodig voor alles waar een stekker aan zit en ze zijn heel strikt. Ze hebben recent nog bepaald dat regios extra regels mogen opstellen. In bv Aurora (Denver) mogen kappen zonder glas nu niet eens meer. Geen yoyo's meer maar alles ophangen aan kettingen, regels voor plumbing, sprinkler systems, muren met brandvertraging en nog veel meer regeltjes waar je hoofdpijn van krijgt. In WA hangt het af meer van de inspector die je krijgt. Ik had weinig gezeik maar dat was ruim een jaar geleden. Een collega met min of meer dezelfde setup is al 6 maanden van alles aan het aanpassen en is er nog steeds niet door. Waaronder apparatuur zonder UL certificering. De I-502 regeltjes zijn niet zo moeilijk (cameras, bordjes, afval, pasjes, registraties etc.) maar de building codes en inspectie zijn lastiger en hangen af van de inspecteur. UL certificering valt daar ook onder. En als je er niet doorheen komt lig je weer onderop de stapel en kun je 2 maanden wachten tot de volgende inspectie. En zonder goedkeuring geen verzekering. En zonder verzekering voldoe je weer niet aan de I-502 regels. Maar sorry, ben vreselijk off-topic bezig nu.
  6. Toch raar en overdreven. Dan zouden er ook geen HPS lampen, kapjes, schaartjes etc. meer over de toonbank kunnen gaan. Ik kweek tomaten en spruitjes. Mijn spruitjes moeten ook door een trimmer en voor mijn tomaten regel ik ook graag het klimaat. Waar moet ik dan mijn spullen vandaan halen? Het lijkt me dat de naam 'growshop' gaat veranderen in 'hydroshop' oid. Net zoals in de US. In zo'n winkel zijn de woorden marijuana, buds etc. taboe. Er staan rekken met boekjes over het groeien van tomaten, sla, pepers etc. Als ik een growshop zou hebben dan zou ik mijn klanten via een formuliertje laten verklaren dat ze de gekochte spullen niet gebruiken voor het kweken van iets illegaals. Dan heb je er alles aan gedaan toch? Volgens mij heb je dan als growshop eigenaar niet veel te vrezen. @Nether Over de Opticlimate, er staan hier op het forum heel veel posts met ervaringen. Hou er rekening mee dat de Opticlimate niet UL certified is dus je krijgt ze in CO 64 en WA I-502 niet zomaar langs de inspectie. Volgens Airsupplies is iemand in WA voor zichzelf met UL certificering bezig. Schijnbaar kan dit maar het lijkt me een kostbaar grapje. Het 240v fase-fase verhaal moet je ook even dubbel checken met je elektricien daar. Een 15000Pro4 heeft een vergelijkbare koel capaciteit als een 5 Ton Airco (60K Btu). Je kunt er natuurlijk meerdere ophangen indien nodig. Over 6 maanden schijnt er een update te komen waarmee je ze kunt linken. Op een bron aansluiten is de beste manier. CO is droog dus daar kun je ze ook perfect aan een cooltower hangen. Het interessante is dat de Opticlimate in een sealed environment een (behalve bevochtigen) alles-in-1 apparaat is en dat de setup kosten en het stroomverbruik heel laag zijn in vergelijking met standaard aircos, heaters en dehumidifiers. Als er een oplossing voor de certificering is laat ik ze zeker overkomen.
  7. Ik gebruik altijd 100% RO water en het condens water van m'n aircos gaat altijd terug m'n reservoir in. Mijn startpunt is dus altijd 0 EC/ppm. Mijn aircos hebben uv-c lampjes. Ik hoef bijna geen nieuw (RO) water toe te voegen want iets van 80-90% komt via het condenswater weer terug. Het nadeel is dat je steeds cal/mag moet toevoegen want dit zit normaal in je leidingwater en nu dus niet. Maar je gebruikt een opticlimate dus waterverbruik zal niet het probleem zijn. Als je leidingwater ok is en het waterverbruik maakt niet uit, dan zou ik gewoon leidingwater blijven gebruiken.
  8. Gefeliciteerd Unpredictable. Erg knap gedaan. Respect. En het was een hele mooie prijsvraag Casto!
  9. @oude rocker Volgens mij wil de PVV aanscherpen hoor. "Voorts hebben wij ook nog eens een keer onze handtekening gezet onder het regeer- en het gedoogakkoord. Het had wat ons betreft nog wat scherper gemogen, maar wij staan ervoor. Ook staan wij voor de volle 100% achter de aanscherpingen die zijn aangekondigd. Daarover mag geen misverstand bestaan." http://www.cannabis-...e-vrijheid.html Maar je hebt gelijk, ze hebben, behalve wat uitspraken, geen hard standpunt 'tegen' (maar ook zeker niet 'voor') ergens opgenomen. Misschien gaan ze 'om' als ze er kiezers mee kunnen winnen. Zie ook dit artikel: http://www.vote2smok...en-negatief/pvv Ik ben zeker geen SP'er maar die zijn, volgens mij, de enige grotere partij die duidelijk voor reguleren zijn. De PVDA wil reguleren met een 'wietwet' en coffeeshops vervangen met 'wietwinkels' maar die zie ik niet meer regeren de volgende ronde. En over hobby kweek zie ik zo snel nergens iets terugkomen.
  10. Ik hoop het echt. Ik woon niet meer in Nederland maar als het wettelijk geregeld zou worden zoals in sommige staten in de US, zou ik er misschien nog wel voor terugkomen ook. Een goede start zou zijn om met duidelijke regels voor de hobby kweek te komen. Gaan vast wel jaren aan vooraf met commissies en allerlei voorstellen die het niet gaan halen en je krijgt een hoop gelul over brandgevaar, tappen, woonwijken, stank etc. En met een beetje pech reguleren ze het op een manier met alleen de staatskas voor ogen. Alleen commerciële en geen hobby kwekers. Maar welke partijen hebben überhaupt iets voor ogen? En wanneer was er voor het laatst iets toegestaan wat vroeger niet mocht? Verbieden is veel gemakkelijker. Op een dag komen er andere partijen aan de macht maar ik vraag me af of er 1 partij is die regulering op de agenda durft te zetten of in het regeerakkoord mee wil nemen. Van de grote partijen is de SP volgens mij de enige die iets wil met reguleren. PVV is tegen en de rest van de partijen zit alleen maar over de wietpas te zeveren. Ik heb het niet allemaal gelezen en weet niet hoe up-to-date dit is maar hier staat wat info over de standpunten van de verschillende partijen: http://www.cannabis-...l/partijen.html
  11. Helaas, ik moet het opgeven. Ik kom niet verder met de puzzel. Ook snap ik niet helemaal wanneer er een land uit zou moeten komen. In het begin van je vraag staat 'stap 1', 'stap 2' maar later niet meer. Slaat dat stukje over ANAGRAM nog op de puzzel of is dat de volgende stap? Ook je 2 hints: Maar in principe kun je de puzzel ook oplossen zonder die vragen te beantwoorden Ik wil namelijk alleen weten in welk land je beland En dan kun je verder die hele puzzel kan me gestolen worden hehe en blue grass ...maken het voor mij niet echt duidelijker. Dit is hoever ik ben gekomen. Misschien heeft iemand er wat aan: 1: Khufu 29.979267, 31.134181 2: Uxmal 20.361184, -89.770875 3: 1 N (amNesia) 2 A (chinA) 3 S (senSi) 4 C (afghAninr5) / ( couChlock) 5 A (Afghanistan) 6 7 I (Internet) 8 J (bubbleJuice) 9
  12. Een top vraag maar ik liep ook vast op de puzzel. Nr.4 kwam bij mij op Afghaninr5. Past ook in de vakjes. Zie http://en.seedfinder.eu/strain-info/Afghani_Nr5 /BC_Grown/genealogy/ Bij de kauwgom had ik Juicyfruit kauwgom maar dan hou ik een vakje over. Voor de rest alles met 11 geprobeerd. Van bubblicious tot hubba hubba. Helaas kan ik ook geen lijst met admins vinden en 3 fouten is teveel om te gokken.
  13. Wow.. wat een top vraag. Respect! De eerste 2 zijn niet al te moeilijk maar op 1 of andere manier loop ik nu al helemaal stuk op de kruiswoord puzzel. Pffff..... Morgen verder zoeken.
  14. Weer zo snel. Helemaal goed Chucha! Knap hoor. Zo dus: Ik krijg zo wel wat hotspots maar daar ging het even niet om. Gefeliciteerd! Je kunt je prijs in ontvangst nemen bij een V&D met roltrap naar keuze. Geniet ervan!
×
×
  • Create New...