Jump to content

zundappks80

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About zundappks80

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  De eilanden

Recent Profile Visitors

584 profile views
 1. @cannarie Zelf in elkaar knutselen gaat hem niet worden. Ben wel handig maar dat zie ik niet zitten. Het is een experiment of het gaat. Moederplanten onder led kweken om er stekken af te snijden. Dus niet al te duur. Maar zo tussen de 100 en 300 euro moet er wel wat zijn toch?
 2. Hallo kwekers. Na een aantal mooie rondes met hps tijd voor wat anders. Ik wil het eens met led gaan proberen. Maar de vraag is nu welke. Wil het in een klein tentje gaan proberen. 80x80x160. Vloer oppervlakte is dan ook maar 0,64m2. Heb gelezen dat je minimaal 40 a 50 watt led per m2 moet hebben. Wie heeft er tips of advies. Uiteraard ga ik dan een verslag bij houden. Het gaat alleen nog om de verlichting nu. De rest van de set up komt nog, maar ligt allemaal al klaar.
 3. Ha, had idd verkeerd gekeken. Mijn exuses
 4. Hallo, bedankt voor jullie advies en meningen. Een ph en ec meter gebruik ik al vaak mijn eerste kweek. Ik denk dat ik toch kies voor de Canna voeding. Alleen zag ik volgens mij, dat ze daar geen pk 13/14 voor hadden. Of ik moet het verkeerd gezien hebben. Heb je dan alleen maar een A en een B component nodig, met een aparte wortel voeding?
 5. Hallo, bedankt voor jullie snelle reacties. En idd, zundapp's zijn mijn andere hobby. Met sterrewielen en waterkoeling, maar zonder special paint. Maar nu terug naar het kweken. Licht en water dichte emmers is geen probleem. Het voedingsater idd aanmaken in een groot vat, en op temperatuur houden. Maar misschien is het toch niet zo gek, om het gewoon op aarde te blijven doen. Heb er goede resultaten mee gehaald. Waarom eigenlijk veranderen. Gewoon eens wat anders proberen. Ze zeggen dat het wat makkelijker is, en er minder werk aan heb. Ik ga de topics eens doorlezen. Dutch pro is een optie. Ze hebben een mooi starters pakket, waar genoeg in zit voor een ronde.
 6. Beste kwekers en lezers. Het jaar is bijna ten einde, zo ook mijn ronde met mooie dames. Na een paar rondes op aarde te hebben gedraaid, met op zich wel goede resultaten. Ik kweek nu op aarde, maar wil ook eens een ronde op hydro proberen. Ik heb mijn oog laten vallen op Bubble buckets. Heeft iemand hier ervaringen mee? Nu zit ik alleen met het probleem, welke voedingslijn kan ik nu het beste gebruiken? Ik heb het forum al door gespit, maar er zijn er zoveel. Heeft iemand advies voor mij? Of iemand ervaringen met deze manier van kweken. Ik ga dan de Bubble buckets gebruiken in combinatie met de scrogg methode. Voor de rest hou ik alles hetzelfde: 400watt hps, 550m3 afzuiger, 250m3 actieve inlaat. Hokje is 1,2 x 1,2 x 1,8. Ik zelf denk dat 4 van deze emmers wel meer dan voldoende is. In mijn aarde rondes, gebruikte ik de Plagron voedingslijn. Maar zag dat er voor hydro bepaalde voedingen na 24 uur niet goed meer zijn. Ik heb nig wel wwn paar flessen van Hesi staan, voor een hydro kweek. Maar volgens mij heb je een A en een B voeding nodig, en deze zit er niet bij. graag jullie reacties op mijn vraag. alle vragen en suggesteis zijn welkom, en worden netjes beantwoord.
 7. Ja, das nog een veel beter idee. Bedankt. Als ik alles heb gemonteerd, laat ik het weten
 8. Dat kan ik toch ook op dezelfde manier doen als de onderdruk methode? Een laken voor de ingang plaatsen, alleen moet hij dan nu naar buiten gaan, ipv naar binnen. Voor overdruk naar buiten, en voor onderdruk naar binnen.
 9. @scirocco, Dat is inderdaad wel een idee ja. De andere 3 voorzien van een afsluitbaar rooster. Ik ga dit proberen. Bedankt voor uw reactie
 10. Hallo wf leden en kwekers. Ik zit met een vraag. Ik wil in mijn kweekhokje op zolder de inlaten gaan veranderen. Het hokje is 1,1x1,1x1,8. Hier hangt een 400 watt hps in. Als afzuiging heb ik een 550m3 softbox met bijbehorend filter in climate controller. De diameters zijn allemaal 160mm. Ik heb ook in deze ruimte, 4 ronde gaten zitten van 160mm. Nu heb ik nog een buisventilator liggen van 250m3, met een aansluit diameter van 125mm. Is het een idee, om deze te gaan gebruiken als actieve inlaat, ipv de 4 x 160mm passieve inlaat?. Dit misschien om de temparatuur wat lager te krijgen, omdat ik via de buisventilato, de lucht uit een andere koelere kamer vandaan kan halen. Graag een mening van jullie. Alle advies is welkom
 11. Hoi Bedankt voor je informatie. Ik hou het gewoon op 3 weken. Kijken hoe dit uit gaat pakken en dan de volgende ronde weer wat anders proberen
 12. Hallo medekwekers, Ik zit even met een vraag. Ik heb de ontkiemde zaadjes in kleine potjes aarde onder 76 watt tl gehad. Dit tot de plantjes ongeveer 5cm hoog waren. Daarna overgepot naar 11 Ltr potten. Nu staan ze 2,5 week onder 400 watt hps en zijn ze ongeveer 25 cm hoog. Deze periodes staan de lamp(en) op 18/6. Wanneer schakel je nu precies over op 12/12?Ik wil de sea of green methode gebruiken. Ikzelf zat te denken aan 3 weken 18/6 en daarna op 12/12. Wat denken jullie hiervan??
 13. zundappks80

  Zaadjes

  Hallo allemaal. Heeft er iemand ervaring met zaadjes van de Dutch-headshop?. Ik heb al een paar keer zaadjes besteld bij wietzaadjes.nl. Dit bevalt goed, maar je moet toch weer eens wat anders proberen. Alle reacties zijn welkom
 14. Kijk dat is duidelijke taal. Ga ik achteraan. Bedankt
 15. Hallo allemaal. Ik zit met een vraag. Voor mijn nieuwe kweekruimte, heb ik geïsoleerde platen liggen. Genaamd isopan. Deze zijn 6 cm dik, en aan beide kanten voorzien van een wit metaal. Mijn vraag is: zal dit een goede reflectie zijn? Of adviseren jullie er toch folie op?
×
×
 • Create New...