Jump to content

Tokes

Members
  • Content Count

    146
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tokes

  1. goldrush doet het erg goed, heeft bijna geen aandacht nodig.
  2. Ik zou maar oppassen met dat paarse, heeft erg veel weg van rot/schimmel en dat is niet fijn voor de longetjes.
  3. Dat zou ik ook wel willen weten, met welke standaard middelen je het beste normale aarde van het tuincentrum op kunt waarderen zodat haze het er goed op doet.
  4. Deze ronde precies weer dezelfde rabarber, het leek of de toppen bij sommige ook een beetje paars werden aan het eind de vorige keer terwijl veel bladeren helemaal geel trokken. Nu ook weer last van maar magnesium spuiten op de bladeren en af en toe calcium met het water mee lijkt zn werk redelijk goed te doen. Ben ook grotendeels op de oude aarde doorgegaan met een lichte opwaardering, dus daar zal het ook wel mee te maken hebben. Ik heb nu ook de sproeiers vervangen van normale pensproeiers naar soortgelijke als hierboven, en moet zeggen dat de watergift nu wel stukken beter gaat, kon er eerst nog geen 1,5 liter water op gooien of het kwam al aan de onderkant eruit, nu drinken ze soms al met gemak het dubbele.
  5. De strek valt me opzich nog heel erg mee, heb het al wel eens veel erger gezien waar nog mooie planten vanaf kwamen. Het is wel verstandig ze nu gelijk over te potten en ze tot aan de lob blaadjes te begraven, anders zal het inderdaad niks worden.
  6. Tokes

    Slimme Meter

    Bij ons is er bijna elk jaar een massale actie waarbij ze een paar wijk aanpakken en soms wel 30 kwekerijtjes oprollen, Er heeft eens een artikel in de buurtkrant gestaan waarbij stond dat het in samenwerking was verlopen met de gemeente en energiebedrijven, dus zal het natuurlijk niet het energiebedrijf zijn die opvallend verbruik heeft gemeld, maar misschien wel mensen van de politie die om zulke gegevens hebben gevraagd. Deze gegevens zijn namelijk altijd op te vragen door de politie, wanneer er een onderzoek ingesteld is m.b.t. illegale/strafbare feiten.
  7. growshoponline.nu staat nog online
  8. Ik was ook erg tevreden met de gold rush afgelopen jaar
  9. Als je alles in een keer weg snoeit kan de plant ook een goede klap krijgen, daarom kan je het beter wel geleidelijk doen met een paar bladeren per plant per dag over de verloop van een week oid, dan merken ze er al helemaal niks van.
  10. misschien wel leuk om mee te experimenteren naast gewone lampen, aangezien de zon ook een goede portie uv-licht bevat.
  11. Mijn ervaring met Ripen is dat de toppen keihard compact worden, en dat er ook nog wel iets van een smaakje achter kan blijven dus flink spoelen, GHE heeft ook een spoelmiddeltje wat in synergie ermee werkt. Juist omdat ze zo keihard worden verlies je ook de "bag appeal" als het al mooie toppen zijn, dus ik zou het alleen aanraden bij fluffy toppen of inderdaad een situatie zoals deze waarbij je (net iets eerder) op een vaste datum wilt oogsten. Je geeft Ripen als allerlaatste voeding, dus net voor de periode dat je gaat spoelen. Ik weet niet zeker meer wat de juiste toepassing was, maar als je echt precies op 7 weken klaar wilt zijn met een goed wietje kan je beter week 5,5 beginnen met Ripen voor een week om de dag opbouwend naar halve/driekwart concentratie en daarna zo veel mogelijk spoelen. Door dat je het toepast geef je de planten een signaal dat het einde eraan komt, waardoor ze nog alle kracht hun toppen aandikken.
  12. Het lijkt inderdaad alsof sommige tandenstokers een stukje de grond in zijn gedrukt op de foto terwijl ze nog helemaal rechtop staan op de vorige, waardoor het me ook eerder een vogel lijkt.
  13. Sinds ik erachter ben gekomen wat voor troep er vaak in en overheen zit haal ik alleen nog maar als ik haal bij shops die echte bio wietjes hebben. Vaak zijn deze niet eens veel duurder dan de meeste straat verkopers, en dan weet je tenminste zeker dat het daar niet aan kan liggen als je er fout van gaat..
  14. Kan je proberen, maar denk niet dat het positief gaat uitwerken, de scheiding gebeurt door water en temperatuur omdat de thc broos wordt en lijkt me niet dat alcohol een bevorderende werking daarop zou hebben. Achteraf je hasj in een fles cognac flikkeren is wat anders natuurlijk, maar dan kan je het alsnog beter eerst decarboxyleren gok ik?
  15. het zou een licht magnesium tekort kunnen zijn
  16. Ik zou geen reden opgeven en de rekening netjes betalen, zolang zij hun geld krijgen zullen ze echt niet zo snel uitgebreid onderzoek gaan doen.
  17. Tokes

    Bio-ethanol

    Ik heb hier een fles bio-ethanol voor de brandhaard, hierop staat dat er verder dan de Bitrex voor de denaturatie geen andere stoffen in zitten. Dit zal wel met de allergoedkoopste die jij hebt gehaald niet zo zijn, vandaar je vlek test. Dat je geen smaak meer hebt na de eerste destillatie is een goed teken, dan ben je al in ieder geval voorbij de denaturatie en zal het in veel gevallen ook al bruikbaar zijn, tenzij er nog andere giftige stoffen in zouden zitten maar dat is bij Bitrex niet het geval weet ik en lijkt me ook niet zo snel bij bio-ethanol.
  18. Er zijn best wel wat onderzoekjes naar gedaan, en planten zijn net zoals mensen gevoelig voor bepaalde frequenties. Zo zijn er bijvoorbeeld sonische apparaten die positief met de plant reageren, maar ook is er onderzocht dat planten positief reageren met name op klassieke muziek, en negatief op genre's zoals metal en rock. Er bestaat ook een theorie dat alles op onze aarde een "oer" frequentie heeft, en dat deze in de buurt van A=432Hz ligt. Hier heerst dan weer een complottheorie over de westerse muziek, die vanaf de jaren 30 vorige eeuw op A=440Hz is afgestemd. Deze frequentie is uit een onderzoek door Rockefeller gekomen, speculaties gaan hier ver over, wat ik wel weet is dat voor mij als audiofiel veel muziek heel erg scherp over komt, en dat is helemaal niet het geval bij muziek wat in A=432Hz geschreven is. De 4 jaar getijden is bijvoorbeeld gecomponeerd in deze frequentie, en dat is het enige klassieke stuk wat ik altijd fijn vond om naar te luisteren vroeger. Dit alles is oude wijsheid uit Aziƫ, waar de Nazi's ook heel veel onderzoek naar gedaan hebben. http://youtu.be/L62sLppNn6Q http://youtu.be/4ZX5B_p79V4
  19. Tokes

    Bio-ethanol

    Om de alcohol zo puur en schoon te krijgen zal je naast een destilleerketel ook een refluxkoeler nodig hebben, en dan is het inderdaad vele malen goedkoper om het zelf te maken vanuit gisting, dan dat je een fles wodka verder destilleert. Mocht je ergens een sterke drank boven de 40% vinden voor een paar euro per fles dan kan je het ook wel proberen, anders kan je net zo goed voor 25-30 euro per liter schone ethanol kopen.
  20. Ik had laatst alleen al 30 zaadjes van een klein stekje wat genomen was in de bloei, met minimale bestuiving Kan je wel aanraden om maar 1 mannetje te kiezen, omdat anders de uitkomst heel erg gevarieerd gaat worden.
  21. Tokes

    Jobs?

    In nederland zijn deze heel erg beperkt, en eigenlijk zijn dat ook alleen maar lab baantjes.
  22. Tokes

    Bio-ethanol

    In bio ethanol zit vaak Bitrex, de meeste bittere substantie die we op dit moment kennen. Van methanol weet ik dat de scheiding onmogelijk is zonder dure vacuum apparatuur, maar dat komt omdat de toegevoegde stoffen een soortgelijk kookpunt hebben. Of dit bij Bitrex ook het geval is weet ik niet, dat zou een mogelijkheid kunnen zijn.
  23. Ik heb laatst een zadenkweekje gedaan met de ducksfoot, en heb hieruit aardig wat zaadjes verkregen. In de aanbieding heb ik: - Ducksfoot x Ducksfoot - Ducksfoot x Ms. Universe - Ducksfoot x Gold Rush Van de ducksfoot heb ik er heel veel, de andere kruisingen wat minder. Ik ben op zoek naar van alles interessants, autoflower alleen als deze stabiel en rotbestendig is.
  24. Welkom! T ziet ernaar uit dat je daar wel even een tijdje zoet kan zijn
×
×
  • Create New...