Jump to content

Gennaro

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gennaro

 1. Nope, ik had het over Sea Of Green, afgekort ''SOG''. 2x 600w en 30 11L, aan laten slaan vervolgens gelijk in de bloei.
 2. Ik zat te denken deze keer de SOG methode te gaan gebruiken, dus in hoeverre is het dan nog nodig te supercroppen? Alleen toppen lijkt me dan wel voldoende, toch?
 3. <p> Hier heb ik wel een heel lijstje voor: B-kwaliteit zaden (vermoedelijk) Te kort voorgegroeid (al zou je denken dat 3 weken wel genoeg zou moeten zijn..) Te weinig voeding (dus te lage EC) en water in de cruciale (bloeitijd) periode (al waren er geen ernstige tekorten waargenomen en leken de planten redelijk gezond gedurende 10 weken van de bloei). Misschien tóch een C02 tekort. Te laat overgeschakeld naar 1000w, waardoor de planten zich (weer) moesten aanpassen aan het licht én de warmte. Niet altijd beste samenwerking. Niet getopt, of effectief gesupercropt, waardoor er een significante ongelijkheid in hoogte was ontstaan (al waren de kleinere planten alsnog op de juiste afstand van de lamp (100cm) -- de langere planten hadden géén last van verbranding, maar ik had ze dan wel aan de rand van de kweekruimte gezet). De wiet is wel mooi compact en rookt lekker weg. Denk dat ik maar Bio Apex ga gebruiken om de planten niet te hoog te laten worden en meer te stimuleren in de breedte te groeien.
 4. Als het droog is is het droog hoor. Je wil ook niet dat het te droog wordt. Voor de smaak moet je de wiet gaan curen Ja, ben gegaan voor 10 dagen en ben nu aan het curen. Smaak is wel oké, niet scherp maar ook niet echt aromatisch; proef niet echt een lemonsmaak, maar meer Amnesia. Eventjes goed curen en dan kijken wat het doet.
 5. Opbrengst was bizar laag, pakweg 300g droog. Ben nog aan het drogen (wil de volle 2 weken pakken voor de smaak) en ben van plan ff te gaan curen ook, dus eindverslag van de smaak komt nog.
 6. En dan hier het product gedroogd en wel met twee heel verschillende camera's (zelfde top). Ja ik weet het, het lijkt op broccoli
 7. Ik heb in de jaren dat ik aan het hobbyen ben, ongeveer 10 x een kweekje opgezet, gedirigeerd en bijgewoont. Ik begon met een tentje van 1.20x1.20x2.00 en had toen echt veel fouten gemaakt (timer niet goed ingesteld op watersysteem wat resulteede in een tent vol met water xD, teveel voeding etc.). Toch haalde ik er altijd wel wat moois van af, ook als er het een en ander misging. Heb het alle 10 de keren puur voor hobby gedaan, dus nooit meer dan 1000w, zonder de intentie er financieel op vooruit te gaan. Deze setup leek in het begin toch wel een goede te zijn - grote potten van 16/18L in een mooie 1.50-2.35 tent - een luxe dimbare double ended HPS erboven - meer als voldoende afzuiging met een redelijke clima-controller ertussen - stabiel klimaat en deze keer zaden ipv stekken. Heb ook een verslag bijgehouden in de vorm van een schema, daar ik er niet altijd bij kon zijn, waren er wel een paar foutjes gemaakt met de voeding in de 6e week bloei (te weinig) waar ik geen invloed op had. Alleen ik vind het resultaat alsnog bizar slecht. De meeste toppen hebben ook veel te veel bruine haren (90%), wat misschien typerend is voor het soortje(?) Heb de Lemonator de volle 10 weken bloei gegeven en de trichomen goed bekeken met een zakmicroscoop (milky met hier en daar een amberkleurige ertussen). Ben het geheel gaan drogen in een droognet met een temp van +/-20 graden en een LV van 45/50% wat ná een week ongeveer rond de 35% zat; heb uiteraard ook een zwenkelventi op de grond gericht om schimmels geen kans te geven. Moet nog afwachten hoeveel het is geworden, maar ben bang dat het niet veel is. Foto's hiervan volgen nog. Ik zit te denken of er misschien niet een tekort aan Co2 in de kweekruimte is, waardoor de toppen niet tot hun volle potentie kunnen komen. Er zit hoe dan ook een zwakke schakel die ik aan moet gaan pakken. De volgende ronde wordt een 600w lamp in dezelfde tent, alleen dan S.O.G stijl. Hier zal ik dan ook weer een verslag van opmaken. Dat over die zaden kwam ook al in mijn hoofd op, ik ga als ik zaden gebruik alleen nog maar voor prijswinnaars van bekende zaadbanken. Enige feedback is zeer gewenst!
 8. Je slaat de spijker werkelijk op zijn kop! Dit is precies wat ik moet gaan doen de volgende keer, al is het wel een kunst goed te timen met voorgroeien. Ik ga veel oefenenen met supercroppen en zorgvuldig dieven van onder om zo alle plantjes even hoog te krijgen en de plant niet onnodig energie te laten steken in topjes die toch niks gaan opleveren. De kleinere planten staan ongeveer 1 meter van de lamp af, dus je zou niet verwachten dat ze te weinig licht krijgen; heb er 1040 wat op staan, al zorgen de langere planten er wel voor dat er minder licht doorschijnt naar beneden. Zie geen tekenen van topverbranding of uitdroging van de bovenste toppen op de hogere planten. Dit zie je een stuk sneller bij normale HPS lampen heb ik het idee. Ben wel blij dat ik geen plagen heb gehad, maar nieuwe tent en zaden scheelt al een hoop.
 9. Heb 3 weken voorgegroeit, maar niet getopt. Had misschien wel handig geweest omdat ze dan toch wat meer de breedte in gaan en dus minder lang worden.
 10. Ben al eventjes bezig, dus ik ken de weg - meestal pluk ik ze als ze milky zijn met hier en daar wat amberkleurige ertussen en heb nog nooit verkeerd gezeten. Dit was voor mij de eerste keer uit zaad, dus even wennen in het begin. Toch denk ik dat ik ze beter had moeten toppen en hier en daar wat superscroggen zou ook verstandig geweest zijn om ze mooi even hoog te maken. Ik zie ze nu wel al heel hard gaan, dus 2 weken lijkt me niet onrealistisch. Dit soortje zou volgens de leverancier 9-10 weken bloei nodig hebben; eind deze maand zouden ze maximaal klaar moeten zijn volgens schema, maar het kan altijd iets uitlopen..
 11. Lemonator (Skunk #1 x Amnesia Haze) en 3x Candy Kush. Ik doe dit zelf altijd gewoon met een fototoestel en dan de afbeelding vergroten en kijken naar de trichomen. Zak microscoop zou geen overbodige luxe zijn idd.
 12. Wat is ''nog even'' volgens jou? Volgens de planning zou het over 2 weken al de 10e week bloei zijn. Het zou toch gek zijn als ze langer nodig zouden moeten hebben. Maar inderdaad ze zien er nog niet uit alsof ze bijna geoogst kunnen worden en geven de indruk dat ze nog wel 3 weken nodig hebben. Het zou een wonder zijn als deze kamer echt bovengemideld zou gaan opleveren. Toch is dit de laatste keer dat ik zulke grote potten ga gebruiken en zo lang voorgroeien. Heb zelf veel betere resultaten behaald met kleinere potten en kortere groei. Door de ongelijke hoogtes krijgen de kleinere dames minder licht, waardoor ze minder gaan opleveren. Ze gaan teveel de lengte in en de omvang van de toppen blijven wat matig voor onder een 1000w imo. Ik zat te denken nog een half vatje voeding met booster te geven en daarna beginnen met spoelen. Op de website waar de zaden vandaan komen zie ik niet veel verschil met de omvang van de toppen, wel denk ik dat dit soortje het beter doet in kleinere potten en gewoon vol gooien.
 13. Dag dames & heren van het groene leven Dit wordt de één na laatste fotosessie voor de dames. Ze staan nu op 8 weken bloei, dus we hebben er nog 1 á 2 te gaan, aangezien deze dames tussen de 9-10 weken bloei nodig hebben. Hier en daar ongelijke hoogtes, al is dit niet zo gek met zaden. Het lijkt wel dat de kleinste potjes, waarvan ik er maar 2 heb (11L) het langst zijn geworden met nog aardig wat topvorming ook. Linksachter zie je nu niet zo goed, maar die vliegt letterlijk de pan uit en heeft nog redelijk mooie toppen erop zitten ook. Het is een maar een 11 liter potje en die had ik er eigenlijk alleen bijgezet omdat ik het zonde vond mijn extra zaailingen weg te donderen. Dit is dan wel de laatste keer dat ik zulke grote potten gebruik. Persoonlijk bevalt mij de S.O.G. methode veel meer, aangezien je dan de tent tenminste goed volkrijgt, het minder tijd kost en je naar mijn mening een hogere kans op een goede oogst haalt. Ze hebben nog ffies, dus hopelijk worden de toppen nog ietsjes dikker. We gaan zien wat het wordt.
 14. Wortelstimulator heb ik alleen in de eerste weken toegevoegd aan het voedingswater. Groeivoeding heb ik ook alleen in het begin (eerste weken) gebruikt; dit hoeft niet persé, maar is wel een pré. Explode voeg ik alleen toe wanneer de planten al wat verder gevorderd zijn, wat meestal in de 4e week van de bloeiperiode is.
 15. Te zwaar om zo op te hangen zonder versteviging (is er een van 1 meter hoog). Ik had eventueel 3 balken erin kunnen plaatsen en de filter daarop kunnen hangen, maar mijn lamp neemt ook aardig wat ruimte in beslag en misschien stukje luiheid ook. Ook durfde ik het risico niet te nemen de filter alsog op te hangen aan de aangeleverde tamelijk fragiele buizen. Heb de filter dus maar gewoon neergezet op een pot en daarmee wat lichtreflectie ingeleverd, maar over het ''beter afvoeren van de warmte'' weet ik niks, behalve dat warmte naar boven stijgt, maar mijn afzuiger heeft een dikke overcapiciteit, dus al het lucht wat zich in die tent begeeft wordt sws afgezogen. Ik ga dit de volgende x wél anders doen aangezien ik toch toe ben aan een nieuwe
 16. Een kleine update: 5e week bloei Uit de kleinste potjes zijn de langste stengels gekomen Ze zijn iets teveel gaan strekken end it is het meest zichtbaar bij de planten in de kleinere potten maar gelukkig heb ik de ruimte met 235 hoog; waarschijnlijk tóch te lang voorgegroeid óf te laat overgeschakeld van 600w naar 1000w Toppen beginnen al te komen Wat bladproblemen bij een plant die de volle laag kreeg van de clipfan > clipfan weggehaald en hoger gehangen > misschien kwam het niet daardoor, dus blijf het in de gaten houden > tips zijn zeer gewenst
 17. Staan er een paar open, snap er zelf ook niet veel van; mijn vermoeden werd 'bevestigd' door het feit dat de bladeren ietswat gingen opkrullen, maar dit ligt denk ik aan iets anders. Had de thermo/ hygrometer in een zakje hangen die bij de tent zat, weet niet of dat voldoende beschermt tegen stralingswarmte. Heb de meter nu even wat lager gelegd en de temp. is nu 25.6 °C, en dit lijkt mij realistischer gezien de grootte van de tent, de buitentemperatuur en de enorme afzuiger. De planten zijn nu volgroeid en beginnen met bloeien, maar ik zie wel dat een aantal planten lichtgroene bladeren bovenaan krijgen dus ik ben al begonnen met bloeivoeding en explode van Dutch Pro. PH was te laag (5.7) in het voedingswater (foutje van maatje van me), dus dit kan een reden zijn. Ondervoeding lijkt mij sterk aangezien ik gewoon een EC van 1.5 (groeivoeding vnan Dutch Pro) had aangehouden. We zullen zien wat er gaat gebeuren; ik heb nu een EC van 1.67 en PH van 6.2 met bloeivoeding A & B + explode 50ml op 50 l water. Had alles ff droog gelegd voor 2 dagen en begin morgen weer met water geven. LV probeer ik tussen 30/45% te houden. Recente foto's volgen binnekort.
 18. Kleine update Hier dan mijn lievelingen in de bloei week 2. Ze staan vanaf vandaag op 1000w met 2 clipfans op laagste stand (1 midden en 1 linksboven schuin naar beneden gericht). Temperatuur is rond de 29.6 °C met uitschieters tot 32.4 °C midden in de nacht wat natuurlijk veel te warm is. Een andere oplossing dan wat te spelen met de luchtstroom en de afzuiging kan ik zo ff niet bedenken. De foto's zijn ietswat aangepast (kleuren) omdat door de HPS lamp het oranje anders zo prominent aanwezig is; volgende x tóch maar even de lamp uit doen alvorens foto's maken. Bladeren zien er goed uit, maar mogen nog ietjes dieper groen naar mijn mening. Opmerkingen & adviezen zijn welkom!
 19. Ze staan iets meer dan 1 week in de bloei. Heb het al eens eerder gehoord, dus zet de boel wel op 1000w voor de zekerheid.
 20. Wat is daar het voordeel van dan? Ze groeien toch niet beter of sneller op een 1000w in de eerste 3 weken van de bloei; dacht zelf dat het vooral belangrijk was voor het ontwikkelingsproces van de toppen (licht=gewicht). Heb het wel eens eerder gehoord dat dit een voordeel kan leveren ivm opbrengst, maar wat is de wetenschap erachter. Het lijkt mij stroomverspilling anders.
 21. Wanneer raad jij mij aan over te schakelen van 630w naar 1000w? Ik zat zelf te denken een week nadat de eerste topjes zichtbaar worden. Ze moeten in totaal 9/10 weken.
 22. Ik ben niet altijd in staat zélf water te geven en dat resulteerd in soms teveel (zoals in dit geval) en soms te weinig water. De potten stonden aardig blank, dus heb gekozen voor een aantal dagen alleen bladvoeding en geen water. Als de potten ietswat opgedroogd zijn van onder (was zeiknat 1/3 van de pot), dan staat er water klaar met wat groeivoeding erin. Wel duurde het even voordat ze goed op gang kwamen en de blaadjes waren ietswat licht van kleur (vandaar de bladvoeding), maar de laatste dagen zit er zienbaar veel beweging in (ondanks de overbewatering) en dit komt waarshijnlijk omdat de wortels eindelijk hun weg hebben gevonden en de bladvoeding zijn werk doet.
 23. Dag beste forumleden, het is weer tijd voor een update! De zaailingen hebben het allen overleeft; ondanks de kleine complicaties zijn ze toch aardig gaan groeien en lijken het naar hun zin te hebben . Nu na meer dan 2 weken beginnen ze dan eindelijk op gang te komen. Ik bespuit de bladeren 2x p/d met bladvoeding van DP en heb daarnaast alleen nog maar afgezuurd water gegeven met wortelstimulator. Over een paar dagen is het tijd om wat groeivoeding te geven met een EC van 1.20 en kan de lamp geleidelijk aan ietsjes omhoog. Zoals jullie zien, moeten de potten nog eventjes netjes gepositioneerd worden. Ik vond het zonde om de zaailingen die ik over had weg te gooien, dus heb er en klein potje bijgezet, al staat ie er nu eigenlijk best lullig bij zo.
×
×
 • Create New...