Jump to content

Stony_tony

Members
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About Stony_tony

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Op zich is een zekering houder makkelijk te vervangen. Het gaat er even om welke houder het precies is, en hoeveel ruimte je hebt. Kijk anders hier even, misschien staat de houder er gewoon tussen. https://www.conrad.nl/nl/componenten/componenten-elektromechanisch/zekeringen/zekeringhouders-zekerings-toebehoren.html Wat je ook kan doen is een losse zekeringhouder nemen en die met 'goede' bedrading ertussen solderen.
 2. Dat ziet er leuk uit. Mooi kastje, en leuk ingericht. Toch wil ik je ff wat tips geven,(zei de ene beginneling tegen de andere, ) ik zie goeikope plastic fittingen. Kijk daar mee uit, die kunnen niet veel warmte en watts hebben. Die dingen smelten of sluiten kort bij het minste of geringste. Om problemen te voorkomen raad ik je aan even 2 keramische (of porseleinen) fittingen te halen bij de bouwmarkt, die zijn niet zo duur en bespaard je een hoop ellende. En tip 2 (door ervaring geleerd) je moet of de lamp of de plant in hoogte kunnen verstellen zodat je de belichting goed erboven hebt. Nou heb je beperkt ruimte in de pc kast en het zou zonde zijn als het plantje gaat strekken om licht te vinden (heb dat zelf ondervonden met mijn eerste kweek. Planten strekte erg uit) Enne heb je ook een een geur (overlast) oplossing gedacht? Succes met de kweek.
 3. Het is bijna 39gram in totaal, 30 gram van plant 1 en 2 en 8 gram van plantje 3 en 4. Plantje 5en 6 heb ik niet gewogen, het waren 3 jointjes dus dat is ongeveer een gram Het waren 2 spaarlampen van 20 watt (2x1170 lumen) van de action. En een spaarlamp van de praxis, ook 20 watt en 1152 lumen. Er hingen ook 2 ledspots bij van 3,5watt. Alles is warm white 2700k Dus in totaal 67watt aan spaarlampen.
 4. Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben, Elmo. de test jointjes waren zalig. Zo,..... Ter afsluiting zijn de laatste plantjes eerst in zn geheel gedroogd en na een ruime 2 weken voorzichtig geknipt. was meer kruimelen dan knippen, haha. de laaste fotos een paar dagen voor de oogst. Plantje 3 is nog best aardig geworden voor een klein plantje. Plantje 3 heeft best een leuke top. Plantje 4 met steunbalkje omdat de boel te zwaar aan het worden was. de topjes van plantje 4 zijn ook best leuk geworden ook onderin vind ik de topjes lekker vet of dik, gewoon mooie topjes dus. plantje 5 & 6 heb ik eigenlijk buiten beschouwing gelaten omdat die echt niet wilde groeien. maar nu bij het oogsten was ik toch verbaasd over de dikheid van de topjes. dat moet toch wel een jointje opleveren denk ik. je kan zien dat het kleine topjes zijn. haha plantje 6 is al helemaal klein maar na 2 weken drogen heb ik er afgelopen weekend toch maarliefst 3 jointjes van gedraaid, en die waren wederom heerlijk. potjadorie wat heb ik lekkere stoned wiet gekweekt plantje 3 na het knippen en plantje 4 na het knippen deze 2 plantjes bij elkaar is een kleine 10 gram. dat worden een heleboel lekkere jointjes even voor de cijfers in deze budget/budget grow verslag: de investering: +/- €65,- á €70,- en dat is incusief 3 spaarlampen, 3 zakken aarde, 1 zak groentetuin-voeding en 12 bloempotten. de rest zijn kleine dingen zoals rollen alu folie, afplaktape en ik had nieuwe kroonsteentjes nodig omdat de mijne op waren dus die kosten hoef ik eigenlijk niet mee te tellen, had de kroonstenen anders ook wel gehaald. alle overige materialen had ik dus al staan. al met al een leuk expiriment die naar mijn mening meer dan geslaagd is. de boel is niet afgebrand (grapje jongens die zich daar zorgen over maakte zonder me te vragen wat ik dagelijks doe ) en voor iemand die 2 linker handen heeft als het op planten aan komt, heeft toch nog op het eind er een ruime 30 gram van gehaald. de plantjes waren ook erg mooi, al zeg ik het zelf/ Misschien wat overvoed en ik had de aarde en de voeding van de tuincentrum om de hoek. en de verlichting was de eerste weken ook niet op orde en later met drie spaarlampen. en de ventilatie was een simpele pcfan op een plastic buis, waardoor de kamer waar de kast enorm naar de wiet geurde. al met al prutserij, hahaha. Ik heb een hoop geleerd door te doen en daarmee een mooie lijstje waarmee ik ronde 2 beter kan aanpakken.
 5. Stony_tony

  Eerste Kweek

  Foto's van Stony Tony's eerste kweek
 6. We zitten op ruim 2 weken, bijna 3 weken, drogen. Het schaaltje is van 80gr gezakt naar een kleine 25 á 30gr (had al wat topjes geprobeerd zoals eerder verteld) Ik vind het een heerlijke wiet geworden. Word er goed stoned van en het is lang geleden dat ik dergelijke lekkere wiet gehad heb. Dus heb de afgelopen tijd dus troep gerookt..... Damn...... De laatste 4 plantjes heb ik nu ook geoogst. Maar 2 zijn zo klein, als ik daar na het drogen 1 joint van kan maken dan mag ik blij zijn... Hahaha. De laatste 2 weken heb ik een stress modus geprobeerd. Ik heb de licht tijd onregelmatig gemaakt. Vele dagen was het 16 á18 licht en rest donker. Toen weer terug naar 12/12 voor een paar dagen en op de een na laatste dag heb ik 16 donker gedaan en 8 licht. De toppen werden wel lekker groot moet ik zeggen. Ze hangen nu te drogen. Ik heb de stam bij de aarde afgeknipt, een naald door de stam en op de kop gehangen. Met bladeren en al. Ik las ergerns dat de plant dan alsnog de restjes naar de topen gaat sturen om te overleven zeg maar...... Ik ben benieuwd of dat wat helpt.
 7. Ships, nu zie ik het pas, eerst drogen, "daarna" in de weckpot... Zodra ik thuis ben ga ik het dan weer terug op de droogrek leggen.......
 8. Lol @dilago, zo kan het dus ook. Haha. Ik zou onder de tafel liggen van het hoesten van een pure wiet joint. Ieder z'n ding.
 9. @Elmo2007, zou het? Ze zagen er toch rijp uit? Is het niet gewoon dat ik m'n geduld niet kan bewaren om het goed te drogen? @Tjoe, ja inderdaad, ik ben dik tevreden en de andere doen het ook leuk ondanks dat ze ieniemini zijn, lol Ik ben zeker van plan de 2e ronde zaken te verbeteren. @smokesallday, inderdaad ik heb daar eens na gekeken (tneon) en dat ziet er goed uit, betaalbaar, juiste licht spectrum, laag energie verbruik. De kappen zijn ook redelijk betaalbaar al vind ik 5 tientjes wat duur voor een fitting met een alluminum kap erop. Maar ik ga zeker op zoek hiernaar, even kijken waar ik een losse fitting kan kopen of als ik in een gekke bui ben bestel ik er gewoon een kant en klare. Maar dan ff algemeen een vraagje, heb ik dan 2 van die tneons nodig op mijn 45x90cm? Nee toch? 1 van 75w is dan toch afdoende? En over de hoeveelheid, inderdaad, ik heb nu 12 stekjes staan waarvan 4 al zeker kleine blaadjes aan het maken zijn. Ik ben echt stom verbaasd over de overlevingsdrang van dit plantje. Het moet haast wel een autoflower zijn. Ik zal van het weekend nog even foto's maken van de over gebleven plantjes. Ik heb ze vandaag gespoeld, even een waterbadje gegeven en ik hoop dat ze nu snel rijp zijn voor de oogst. Oh, trouwens nog bedankt voor de tips, de wiet zit nu in een weckpot en laat deze dagelijks even luchten. Er komt nu een lekkere lucht vanaf, een beetje hooi-ig, waardoor ik vroeger altijd dacht dat het tussen de hooi gedroogd was. Haha... Noob.. Lol Maar nu realiseer ik me dat het dus niet zo is en die lucht van zichzelf afgeeft. Ik ben enorm nieuwsgierig hoe hij nu smaakt (en uitwerkt natuurlijk) dus ik heb een topje voor een jointje uit de weckpot gehaald en klaar gelegd op een schoteltje voor vanavond. Het is nog licht vochtig, eigenlijk net iets te vochtig, vandaar dat ik het even op een schoteltje bij kamertemperatuur laat drogen. Zal mij benieuwen . Ik ben overigs wel benieuwd naar de kritische mensen, ik kan opbouwende kritiek altijd wel gebruiken. Dus nog tips voor de tweede ronde die nog niet genoemd zijn? Of juist extra aandacht genieten?
 10. Ik begrijp je goed hoor, blueeyes, als je veel leest, lees je soms zo veel dat het weer warrig word. En soms is het gewoon tegenstrijdig. De een zegt plant stressen in laatste weken de andere zegt juist niet doen want anders... Tsja wat is dan beter? Ik denk.. Als noob... Dat je vooral moet gaan doen. Zelf uitproberen, de ene plant stressen en de ander niet.. Het lezen is een ding, maar dat plantje dagelijks groter zien worden maakt een hoop duidelijk. Althans in mijn geval. Ik had vele, ahhh, dat bedoelen ze dus ermee. Als de centen niet zo belangrijk zijn bij de hobbie dan verdiep je voornamelijk in de waardes, details. Er is hier bijvoorbeeld een heel mooi licht topic, over opbrengsten en lumen en zo. Als je dat in je op neemt en je kijkt naar je plekje waar het moet komen, dan kan je makkelijker een keuze maken wat het beste licht opbrengst geeft in jou situatie. Want de waardes zeggen dan gewoon veel meer. Ik klungel wat in lowlow-budget wat aan, maar door de essentie van dergelijke, zoals het licht bijvoorbeeld. Heb ik nu wel 3 spaarlampen en 2 ledspots hangen op 45cm bij 90cm die lekker veel lumen opleveren in een kleine ruimte. Misschien niet ideaal, maar binnen mijn budget helemaal de blits. Haha... Dus een goede inrichting heb je dan zo bij elkaar gevonden. Want ik meen me toch te herinneren dat er met de leds toch een bepaald verlies is die je met de traditionele lampen niet hebt. En dus minder opbrengst, in theorie. Lijkt me de keuze voor de betere lamp vrij simpel in deze. Merkje beestje, maakt dat tegenwoordig nog veel uit? Ik zit dan in de electronica en er zijn maar 5 hoofd fabrikanten, en wel 50 merken... Hmmm. Binnenkant is allemaal identiek. Dus vandaar dat ik op waardes gericht ben. Want dat zegt meer over de werking of in dit geval de beste keuze. Misschien kan je wat met m'n tips. In ieder geval veel plezier met de hobbie, het is een leuke bezigheid.
 11. Dank je voor de leuke reacties. @greenhulk, inderdaad al doende leert men. En ik helemaal. Hierdoor ga ik creatief om met de situatie en het resultaat mag er zijn. Soms is het niet erg om te vallen en weer op te staan ipv altijd maar handje vast te houden. Ik heb het als een leuke leerschool ervaren. @tokes. Nee niet specifiek gespoeld, tenminste als je bedoeld de plantpot met water doorspoelen en dan neutraal water geven. Nou ik heb toen ik ze over potte voeding door de aarde gedaan, daarom waren de bladeren ook zo overdreven groen. Zoals iemand hier al zei, te veel voeding, dus ik heb eigenlijk de laatste 2 maanden alleen maar simpel kraanwater gegeven. En ik moet zeggen ik heb gisteravond nog een topje gepakt, en zo heb ik de wiet wel eens via de shop gehad, toch nog wat vochtig, plakken als de neten, maar hij rookt heerlijk, het is net een soort hasj smaakje. Hmm. Hoe leg ik dat als leek nou uit.... Ik heb wel eens een doosje gehad waar ik de wiet in bewaarde, dan onstaat in de randen van het doosje een soort van thc laagje. Als je dat laagje dan schraapt en in je handen tot hash perst en dan in je joint doet. Dat is de smaak die er nu aan zit. Heerlijk moet ik zeggen, en helemaal niet erg scherp. Wordt er ook meer high van dan stoned. wel lekker high moet ik zeggen. @smokesallday, ik hoop dat ik beginners geluk heb, en zoals die gisteren smaakte, nou daar doe ik het voor. Veelal lekkerder dan van de shop. En ja ik wil de 2e ronde wel wat beter aanpakken. Jij zegt tneon? Is dat ook lekker energie zuinig? Heb daar eigenlijk nog niets over gelezen, was erg gericht op de spaarlampen @venasnar, ja klopt. Ik weet het niet helemaal zeker, en de shop waar ik kom heeft maar 3 soorten al ziet de wiet er elke keer anders uit.... Het kan dus of: white widow zijn of een kush. En er zat toen op 5 gram 9 zaadjes tussen de wiet. De shop verkoper had me al gewaarschuwd dat het nogal zaad wiet was. Maar op een of andere manier heb ik toen toch 'doe maar' gezegd. Lol Met een tevreden resultaat moet ik zeggen. Lol @theholyherb, ja inderdaad, doodzonde. Doe ik dus ook niet meer..... Wiet in de magnetron... Gewoon zonde. Ok je wiet is in pak em beet 50 sec kurk droog, maar de smaak word om te huilen. Nee liever toch even wachten tot het normaal opdroogt
 12. I BEN ER KLAAR MEE..... ofwel de plantjes zijn klaar om te oogsten/knippen en stekken. lol wow. ik ben erg onder de indruk wat er uiteindelijk van afkomt. het rook zo lekker en zag er zo mooi uit dat ik mn geduld niet kon bewaren en heb er een topje afgeknipt. en deze in de microwave opgewarmt om snel te drogen. ik weet het, ik had vooraf al gelezen dat het niet slim is om dat te doen. en ik heb het geweten... nou nou, wat was de joint scherp en ik heb behoorlijk ervan liggen hoesten. maar ze is lekker! dus na het bijkomen van de hoestbui ben ik de volgende dag maar eens aan de slag gegaan, uiteraard eerst nog even wat fotos gemaakt. plantje 1 ik heb plantje 1 met allerlei stukjes hout proberen te stutten. de top werd te zwaar en de top hing helemaal krom. onderaan de foto zie je dat ik daar de topjes weg geknipt heb voor de ongeduldige test... plantje 1 de top is toch erg mooi en vol geworden. plantje 1 maar onderin zijn de topjes ook erg mooi. al zijn ze wat kleiner. plantje 2 hangt in de touwen, en hij hangt er echt aan. toen ik hem los maakte viel hij naar beneden door het gewicht. gelukkig was ik er om haar op te vangen. plantje 2 overduidelijk meer dan 80% heeft mooie bruine haartjes. plantje 2 ook top 2 heeft het goed gedaan en heeft touwtjes nodig om overeind te blijven. plantje 2 ook onderin zijn de topjes ontwikkeld of in volle bloei (of hoe noem je dat?) omdat ik niet de ruimte heb om de plant in zn geheel of in delen op te hangen, en ik ook wilde proberen te verstekken heb ik gekozen topje voor topje eraf te knippen zodat ik ook meteen goed erbij kon om te verstekken. dat was nog een hele klus. ik had wel van alles gelezen maar dacht dat valt wel mee. maar het is gelukt, ik heb met blaadjes knippen besloten om de druppels heen te kippen, vandaar dat je nog wat blaadjes her en der ziet zitten. ik heb de geknipte toppen verzameld in een schaal. ik ben benieuwd hoe zal smaken als het netjes en normaal gedroogd is. en hoeveel er overblijft in grammen als het gedroogd is. er staan dus nog 2 kleintjes. ben blijkbaar zo bezig geweest dat ik die vergeten ben met te fotograferen. nou ja dat komt wel als ik ze ga oogsten. ze zijn ook goed op weg. ik schat dat nu +/-60% bruine haartjes heeft. dus word nog vervolgd. kan bijna niet wachten om een jointje van "mijn eigen wiet" te rollen. iemand nog droog tips? wel of niet verstandig om er rijst bij te doen? of gewoon geduldig wachten?
 13. Een update met foto's Plantje 1 groeit prima door. hij is niet meer verder in lengte gegaan, maar lijkt zn best tedoen om de tussenliggende delen te vullen met topjes. onder bij de plantenpot ontwikkelen zich nu ook topjes. de top zelf ziet er leuk uit al zeg ik het zelf. de kleine toppen eronder zijn nu in de grote top verwoven en groeit dus lekker vol zo. Plantje 2 die heb ik moeten ondersteunen omdat hij krom begon te hangen. om de grote top heb ik een touwtje gebonden (bij gebrek aan betere ideeen) de achterste top houd zich nog goed overeind maar neigt ook om te vallen door zn eigen gewicht. :s de kleintjes, 3e en de 4e plantjes komen leuk mee nu ze beter onder het licht staan. de topjes halverwegen groeien ook goed door, waardoor het lijkt dat de plant lekker vol zit (voor een klein plantje dan) de 4e plantje doet zn best ook bij deze komen halverwege de plant steeds mooiere topjes te zitten
 14. @grow weed, ik heb nog even gekeken maar ik geloof dat je gelijk hebt. Daar moet ik dus even op letten de volgende keer. En haha, ik heb t tafelkleed maar even gestoomd, met de strijkbout tegen die kast aan ging niet lekker. Met de behangafstomer ging het toppie. Hahaha.. @agent orange, dat zei ik niet, alleen aannemelijker (beter aantoonbaar) voor eigen gebruik. Straffen is dan weer een tweede vraag. Al krijgen 2 Groningers geen straffen voor hun professionele kweek. Dus.... Alles is mogelijk De plantjes gaan als een speer in mijn ogen. De toppen vullen zich goed en de haartjes worden langzaam bruin. Wel lijkt het erop dat de toppen te zwaar worden, de bovenste toppen begon wat te hangen en ik heb met een stokje en touwtje de boel ondersteunt... :s. Volgens mij is de max daar ook wel behaald, omdat onderin de toppen nu ook behoorlijk dikker worden. Ik heb zo'n idee dat er toch meer af gaat komen dan die 2,5 gram die me voorspeld was. Lol. (Stiekem trots op mezelf dat de planten niet dood heb laten gaan) Ik denk dat ik binnenkort kan gaan oogsten. Nog een weekje.. Of misschien 2. Ik zal zsm weer wat foto's plaatsen (Hopelijk vandaag nog)
 15. misschien is het dan net andersom? nogmaals, ik weet het niet zeker. maar wat ik tot nu toe gelezen heb heeft krullen met warmte te maken. misschien dat ze net wat te ver eraf staan ik had eerst moeten vragen welke kant het op krult, naar boven of beneden. check dit topic even (met fimpje) over hoe je fotos kan plaatsen http://www.wietforum.nl/topic/105628-foto-album-maken-voor-nieuwe-forumers/
×
×
 • Create New...