Jump to content

mikkie789

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mikkie789

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Sorry mijn excuses heb me even voorgesteld in de voorstelpagina.
  2. Hallo, Ik wil me graag even voorstellen, ik kom uit het zuiden van het land. Heb nog geen ervaring in het kweken. Ik ga binnenkort aan me eerste kweek beginnen en hoop dat ik hier veel kan leren. Heb me al een tijdje geregistreerd alleen sinds nu pas actief lid.
  3. Ja ik denk dat het wel moet lukken, een plant van 1 meter (zonder pot) is wel een beetje gemiddeld toch? Inmiddels heb ik het volgende lijstje aan materialen verzameld: - 400watt lumatek instelbaar met 400watt greenpower lamp en hamerslagkap. - Ruck 160 460m3 - Wilco carbon 500m3 - SMS controller 4,5A - Kleine clipventilator - Thermometer en lv Mijn idee was om de zaadjes nadat ze gekiemd zijn in een spongepot te doen en voor te groeien, de keuze is nog niet gemaakt of het met tl gedaan word of door HPS 600 watt is een minimale afstand van 50-60 cm dat gaat ten koste van me planthoogte.
  4. Sorry heb niet goed gekeken het is iets hoger. Niet dat het heel veel uitmaakt, alleen ik dacht als ik de lamp bijna in de nok hang en eventueel iets of wat onder een hoek hang dat het wel moet lukken. Het moet wel lukken om de lamp op 170 cm te hangen - 40cm (afstand plant en lamp) - 30cm(pot) en dan hou ik precies 1 m over voor de plant. De afstand tot de deur is dan 33 cm, als ik de planten wat naar voren zet moet het wel lukken toch? Sorry dat ik zo eigenwijs ben
  5. Op de website waar ik de zaden ga kopen staat dat ze geschikt zijn voor scrogg, is dat te doen voor een beginnende kweker? Zo kan ik het wel lekker laag houden.
  6. En als ik alles zo ver mogelijk naar voren haal, 1m2 zou voldoende moeten zijn toch? Dan zou ik de lamp 30 cm naar voren kunnen zetten, dan komt de lamp weer iets hoger. Ik ben van plan om potten van 18liter te gebruiken, deze zijn 30 cm hoog. Als ik hem tussentijds top dan worden ze minder groot toch?
  7. De keuze is gevallen op amnesia haze gefeminiseerd (huismerk van dutch-headshop). De lamp zal een 400 watt Son-t PIA Green power 400watt met een lumatek 400 watt elektronische vsa worden. Dit lijkt mij een veelgebruikte kwalitatief goede lamp.
  8. Nog geen keuze gemaakt wat voor soort, neem geen autoflower. Iemand suggesties? Ivm stroomkosten had ik de keuze gemaakt voor een tl lamp, scheelt het veel als je het ook onder een hps lamp voorgroeit? Lees overal dat tl verlichting net zo goed kan.
  9. Hallo, Ik ga voor het eerst binnen kweken, nu kom ik er niet uit wat voor soort en merk spullen ik wil gaan gebruiken. Een aantal keuzes zijn al gemaakt, er komen 5 planten in, en ik wil een 400 watt lamp gaan gebruiken. Voor groeien wil ik met tl verlichting gaan doen (eerste 2 weken) alleen weet ik nog niet precies hoeveel stuks en het aantal watts. Alles komt te staan in een inbouwkast, helaas loopt deze schuin af, is dit een probleem met de hoogte? De lamp zal op 40cm afstand komen. Wat ik gelezen en gezien heb is dat ik een 480 kuub afzuiger nodig heb (1kuub per watt + 20%) en een 250-300 kuub koolstoffilter. Er zal verse lucht worden aangezogen via een kamer ernaast en de uitblaas zal onder de dakpannen zijn. De bedoeling is dat dit er ook een fan controller met thermostaat in komt. De planten zelf wil ik op potgrond aarde kweken, heb alleen nog geen idee hoeveel liter potten ik het beste kan gebruiken. 12 liter lijkt mij een goede keuze. Ik wil goede (merk) spullen aanschaffen alleen heb ik geen idee wat nou het beste is. Hopelijk kunnen jullie mij op de goede weg helpen. Gr,
×
×
  • Create New...