Jump to content

Byte_Me

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Byte_Me

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. wat is dit en wat doe ik eraan??? ik heb de bladeren met veel eitjes al verwijdert, maar niet alles wat dan hou ik geen plant meer over
  2. de planten zijn geoogst. eentje is al helemaal geknipt, de andere hangt nog in zn geheel te drogen. maar daar valt volgens mij niet zoveel aan te knippen, de toppen zijn erg dun en leeg. dus ik denk dat ik van het knipafval van de andere plant, samen met de hele mislukte plant hash of zo ga maken. de goede plant is dus helemaal geknipt, en de toppen liggen te drogen. ik heb er al wat van gerookt. steeds de hars van mn schaar gewreven en na het knippen opgerookt. erg lekker zaterdag flink zitten blowen, en ik moet zeggen, ik vind het een prima wietje. wordt er lekker vaag van. de toppen zijn nog wel erg plakkerig, en ik moet ze met een schaartje kapot knippen, maar dat zal nog wel veranderen tijdens het drogen. ik zal binnenkort wat fotootjes plaatsen van mn oogst, ik weet niet hoeveel het is (geen weegschaal), maar ik ben er zeker tevreden mee. is er trouwens iemand in eindhoven met zo'n ice-o-later set? interesse om mijn knipafval te ice-o-lateren, voor een deel van de opbrengst?
  3. nee, lijkt maar zo. op het oog kan ik niets vreemds ontdekken, dus het moet aan de foto liggen.
  4. weer wat fotootjes: het ziet er weer wat witter uit het begint er nu ook echt wat meer als wiet uit te zien, dus het zal wel goedgaan. een van de planten begint ook veel van zijn grote bladeren te verliezen. die haal ik er tussen uit zodra ze verkleuren of dode punten krijgen. kan iemand een prognose doen over het aantal weken dat ze nog moeten staan? (en misschien even uitleggen waar ze dat aan zien, dan leer ik er wat van)
  5. ok, weer wat fotootjes. de toppen beginnen nu duidelijk wat bruiner te kleuren: ik begin me wel steeds meer zorgen te maken om het weer, maar goed, ze staan nog enigszins beschut op mijn balkon. het weer werkt ook nog behoorlijk goed mee, maar dat zal wel elk moment kunnen zijn afgelopen. helaas kan ik niet zien welke kleur de trichomes hebben, maar ik laat ze voorlopig nog staan, zolang het weer het toelaat. en hier een fotootje van mijn zaadplantje: ondanks het kleine formaat (~30cm) zitten er toch zeker 50 zaden in. genoeg dus voor volgens jaar. hoe weet je wanneer de zaden klaar zijn?
  6. er beginnen nu erg veel gele bladeren aan de planten te komen, maar dat zal wel zo horen, denk ik. verder merk ik dat ik nog maar weinig water hoef te geven. komt natuurlijk doordat het niet meer zo warm is, maar krijgen de planten dan nog wel voldoende voedingsstoffen binnen?
  7. als je trouwens veel CO2 wilt kun je het beste gewoon zo'n horeca gasfles gebruiken. dat is veruit het goedkoopste als je veel nodig hebt. statie geld voor de fles is redelijk hoog, maar ik geloof dat je voor 10 euro 10 liter vloeibare CO2 krijgt. daar kun je niet tegenop met andere methoden.
  8. ik heb ook problemen gehad met zaad. early bud van nirvana seeds. 10 zaadjes, 5 uitgekomen, 2 vrouwtjes. zou vroegbloeiend moeten zijn en in september oogstklaar. het is nu bijna november en het duurt nog zeker een maandje voordat ik kan gaan oogsten
  9. Byte_Me

    Geript godverdomme

    ik zou gewoon zo'n felle lamp met bewegingssensor ophangen. volgens mij hebben ze ineens niet zoveel lef meer als ze in het volle licht staan te rippen.
  10. ik denk dat als je CO2 wil gaan toevoegen, je er voor moet zorgen dat je minder verse lucht toevoert. dus meer interne circulatie, minder buitenlucht. alleen krijg je dan natuurlijk problemen met warmte. dus precieze antwoorden heb ik ook niet. ik weet wel dat ik zelf CO2 maak dmv suiker en gist, dit is voor mn aquarium. 200g suiker, 1.75 liter water, 0.5 gram gist geeft 1 maand lang CO2 af. de hoeveelheid is natuurlijk niet gigantisch hoog, maar het houdt het CO2 gehalte van mn aquariumwater op een goed nivo, en de pH daarmee ook.
  11. of je bouwt er zelf een heb ik ook gedaan, en werkt erg relaxed moet ik zeggen. en het heeft me helemaal niks gekost, maar dat komt omdat ik wat spulletjes van het lab waar ik werk kon meenemen
  12. nee, dat is geen probleem, ik dacht dat je echt buitenlucht bedoelde.
  13. zijn zaadplanten van alien growshop. ik kan ze op het zuiden achter aan raam zetten, maar waarvoor heb ik goede ventilatie nodig? want dat is in de woonkamer, en in november wil ik geen raam openzettten. en een wietlucht vindik niet erg. eventueel zou ik 's nachts het raam open kunnen zetten, als ik zelf op bed lig.
  14. het weer zit gelukkig nog behoorlijk mee, lekker veel zon nog voor de tijd van het jaar. de planten bloeien in ieder geval goed door. nog een fotootje: je kunt nu van dag tot dag echt steeds meer witte kristallen op de plant zien wat denken jullie, nog een maandje?
  15. je kunt tegenwoordig tuinsproeiers op een schakelklok aansluiten. krijgen je plantjes toch gewoon water.
×
×
  • Create New...