Jump to content

Thompson

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Thompson

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Ik zeg knal je recept hier neer!
 2. Wederom bedankt voor de info. Zal ze voor de zekerheid wat vaker openzetten
 3. Mn wietje staat nu lekker op smaak te komen in de veel besproken glazen weckpotten. Ik heb ze ongeveer voor de helft vol. Ik wil geen last krijgen van schimmel oid. Is de helft vullen te veel of kan ik er beter wat uithalen? Grtz Thompson
 4. Beetje laate reactie maar thx voor de info. Had al wel mee gelezen maar verzuimd te reageren. Ik had voor de zekerheid de kleine fan en afzuiger zachtjes aangezet. Dacht bij mezelf dat de lucht moest verversen. Is denk ik iets te hard gegaan want binnen een week was het voor 80% droog. Erg goede link btw Nu zit het in glazen potten en wordt het dagelijks gelucht.
 5. Hallo allemaal, Is het een probleem als je onder 20 graden droogd of duurt het dan alleen wat langer? Alvast bedankt
 6. Wordt een Bio kweek de eerste. Worden dus minder waardes gemeten dan ik aanvankelijk van plan was. Toch, bio of niet... PH ga ik wel meten bijvoorbeeld. EC waarschijnlijk niet. De Blumat staat in de bestelling
 7. Hey Jointje Walker mooi en leerzaam topic heb je hier. Heb zelf ook herri's besteld maar twijfel nog of ik ze ga zetten. Ik ga je volgen. Succes.
 8. Ben ook van plan om een logboek bij te houden incl. de buitentemperatuur. Ik ben momenteel veel aan het testen (tomaten plantjes) en het blijkt dat de ruimte zeer gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Ook de LV schommelt aardig. Valt nog niet mee om de boel te stabiliseren met deze temperaturen. Nog een paar puntjes op de i en dan kan ik echt beginnen.
 9. Heb inderdaad het e.e.a. gelezen over overvoeden inderdaad. Ik ga proberen om dit te voorkomen, maar we gaan het meemaken
 10. Hey allemaal, Vraagje over het sannie startpakket. Ik heb begrepen dat je als je het startpakket van sannie bestel je het meeste van je voeding wel in huis hebt. Sterker nog, hier zou het allemaal mee moeten lukken toch? Toch zie ik in verschillende topics dat mensen er toch nog het e.e.a. bij gooien aan voeding. Bijvoorbeeld een perfect start of een wortelstim. Ik ga kweken vanaf het zaadje op lightmix in een DR90. Grootte van de potten ben ik nog niet helemaal over uit. Is het raadzaam om bij het startpakket ook bijvoorbeeld een perfect start te kopen of een bac wortel stim? of is dit niet perse nodig?
 11. Hey Johnny_Stack, Bij de GS zei men ook al dat ik het in het begin simpel moest houden. Ze zeiden dat ik het al druk genoeg met andere dingen ging krijgen. Ik heb voorlopig nog genoeg te lezen, maar soms lijkt het wel op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Dat afkijken dat komt wel goed. Je hoeft het wiel namelijk niet 2x uit te vinden is mijn mening. Dat komt wel als ik wat meer ervaring heb. Ik heb er in ieder geval een leuke hobby erbij
 12. Ok deze wordt het dus niet. Een goede meter moet je dus kunnen kalibreren.
 13. Thx Boefje, die kan er e.v.t. nog bij. En zoiets? Dit is een: 4 in 1 meter - pH, vochtgehalte, temperatuur en lichtmeting voor potplanten, tuin en gazon. Is dit een beetje betrouwbaar? Of kan je beter een standaard Blu-mat nemen?
 14. Hey allemaal, Ik sta op het punt mijn eerste kweek te beginnen. De eerste kweek staat in het teken van testen. Net zoals de meeste hier denk ik, wil ik een stabiele leefomgeving voor de dames gaan creeeren. Ik wil me ook kunnen verbeteren bij vervolg kweken. Na de eerste kweek hoop ik genoeg info te hebben om een eigen kweekschema te maken, welke is aangepast op mijn manier van growen. Met mijn eerste kweek ga ik growen op aarde in 15 - 18l potten btw (hoe of wat komt nog) Ik wil weten of de dames het goed doen en ik wil het volgende gaan bijhouden (meerdere metingen per dag). In de tent Luchtvochtigheid Lv-min Lv-max Temperatuur C-min C-max Grondvochtigheid (2x tensio voor 9 dames) PH (voeding en e.v.t. grond) De plant Kleinste plant in cm Grootste plant in cm Kleur Als ik deze waardes en kenmerken in de gaten hou en waar nodig bijstel dan ben ik een heel eind toch? of zie ik iets over het hoofd?
 15. Thx allemaal, Ik heb er echt zin in! Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden. Hoop over 2 a 3 weken te kunnen beginnen. Nu nog wat elektra aansluiten, alles heel goed schoonmaken en testen. Ik ben momenteel met wat Tomaten plantjes bezig waar ik mee ga testen. Ik wil de LVH en temp zo stabiel mogelijk krijgen voordat ik begin. Door tzt de tomaten plantjes een paar dagen in de tent te zetten hoop ik een soortgelijke omgeving te creeeren als waar de dames gaan groeien (geen idee of ik reeele waardes krijg maar dat zien we vanzelf )
×
×
 • Create New...