Jump to content

jackieOnasiss

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About jackieOnasiss

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Heb me nog eens verdiept in led en ga de spullen aanschaffen om dezelfde led lamp die Cabis gebruikt in zijn kweekverslag te bouwen.
  2. Ik snap nu wat je bedoelde, maar nee ik ga de stekjes echt zelf af bloeien inplaats van stekkenboer spelen Ondertussen wat leuke verslagen van Cabis gelezen en met name zijn verslag van "Een moeder een led, genoeg voor stekkenpret". Ik denk erover om in mijn moederplant kast de 150 watt spectrabox te hangen en een nieuwe led strip voor de stekkenkast te kopen, zodat ik die 250 watt hpi niet hoef te gebruiken in de moederplant kast, maar kan gebruiken in de bloeikast voor de eerste 2 weken in de groeifase en dan pas over te gaan op de 600 watt hps. Kan ik de gedateerde LED spectrabox 150 watt vergelijken met de Cree CXB3070 6500K AD Bin 50 watt en hetzelfde resultaat verwachtten of ben ik nu appels met peren aan het vergelijken?
  3. Hahaha dank je Samaiine ben inderdaad weer de hele dag actief bezig met het bedenken van de ideale workflow Maar minimaal 200 stekjes op een oppervlakte van 1.2 meter x 1.2 meter met een 600 watt erboven. Woww weet niet of ik dat durf hoor. Met zaden kweekte ik er hoogstens 5 op een oppervlak van 0.6 meter bij 0.6 meter en die stonden gelijk op 12/12. Ik ga nog maar eens goed lezen over het kweken met stekjes. Het led lampje hangt nu in mijn stekkenkastje en die belicht een oppervlakte van 0.5 meter x 0.5 meter. Voor de bloeikast met een oppervlakte van 1.2 meter x 1.2 meter maak ik natuurlijk gebruik van een 600 watt lamp. Misschien was dat in mijn vorige post een beetje onduidelijk. Mijn moeders worden gekweekt vanuit No Mercy Special zaden. Hopelijk zijn die goed te stekken
  4. Hoi allemaal, Na een tijdje uit de running te zijn geweest ga ik weer beginnen en wil ik weer kweekverslagen gaan maken met mijn nieuwe setup. Waar ik in mijn eerdere rondes alleen uit zaad kweekte wil ik dit keer mijn eigen stekken maken van een moederplant. Na flink wat rond speuren op het internet heb ik een idee hoe ik het ga aanpakken, maar zou graag jullie advies horen om het zo efficient mogelijk te maken. Om te beginnen heb ik drie kweekkasten: Stekkenkast/droogkast 1.5 meter hoog 0.5 meter x 0.5 meter 150 watt led groei/bloei aarde of aerophonic Moederplant groeikast 2 meter hoog 0,6 meter x 0.6 meter 250 watt hpi aarde Bloeikast 2 meter hoog 1.2 meter x 1.2 meter 600 watt aarde Nu is het plan om vanuit zaad in mijn moederplant/groeikast moederplantjes te laten groeien op aarde. Hiervan stekjes te snijden en die doormiddel van een ez-cloner variant of op de "gewone" manier te laten wortelen om vervolgens over te zetten naar de bloeikast. Vragen Aangezien ik nooit eerder met stekken heb gewerkt vraag ik mij af hoeveel stekjes jullie op 1.44 m2 zetten, zodat ik goed kan bepalen hoeveel stekken ik moet maken in mijn stekkenkastje en hoeveel moederplanten ik daarvoor moet houden ? In mijn stekkenkast maak ik gebruik van een 150 watt led lamp die ik het groeispectrum kan meegeven is dit ideaal of is TL-licht hier geschikter voor ? Zijn er in Nederland ez-cloner varianten te koop ? Alvast bedankt, Groetjes, Jackie
  5. Hoi hoi, Ik ben klaar met mijn verbeteringen aan mijn bloeikastje en dacht dat het wel leuk zou zijn om wat foto's te laten zien. Achter mijn kweekkast staat een watertank op een verhoging van 60 cm zodat het water door de zwaartekracht door de leidingen wordt gestuwd. Omdat ik maar een kastje heb van 60 cm bij 60 cm moest ik een beetje puzzelen om het Autopot systeem passend te maken. Omdat ik tijdens mijn eerste kweekje wat hoogte te kort kwam heb ik mijn kweekkast verhoogd naar 200 cm en voor de inlaat heb ik een stukje mdf geschroefd, zodat de luchtstroom niet gelijk op mijn plantje staat en gelijkmatig wordt verdeeld zonder dat er erge onderdruk ontstaat.
  6. Hoi hoi, Ben weer terug van vakantie en heb me meteen voorgesteld in de wie is wie sectie Ik ben ook benieuwd naar de werking van het Autopot systeem. Lees er ieder geval heel goede dingen over dus nu maar is zelf ervaren. Qua voeding wil ik op op 50 liter Gold Label Custom 3 liter GK Complete Organics mengen, zodat ik over de hele cyclus niet meer hoef bij te voeden. Kijkend naar de plant zal ik als nodig is van boven met de hand bij voeden. Geschikte biologische organische voeding ken ik nog niet, maar dacht dat Sannie's Bacto hiervoor geschikt was. De watertank zal ik alleen met kraanwater vullen.
  7. Hoi hoi allemaal, Ik ben Jackie en heb net mijn eerste kweekje succesvol afgerond. Hiervoor heb ik een kweekverslag bijgehouden op No Mercy Supply. Doordat ik meer en meer geïnteresseerd raakte in het biologisch organisch kweken kwam ik via kweekverslagen met het Autopot systeem op Wietforum terecht en las daar ook veel over Sannie's producten. Daarom heb ik besloten om ook hier een kweekverslag te starten om zo veel tips en ervaringen te delen. Groetjes, Jackie
  8. Hoi hoi, Ik ben van plan om eerst 12 reguliere zaden in 1.5 liter potten geslacht te laten bepalen. Deze potten wil ik gaan vullen met alleen Gold Label Custom. Na de drie weken die de plantjes nodig hebben om geslacht te bepalen wil ik vier vrouwen overpotten naar de 15 liter potten die ik heb gevuld met een mix van Gold Label Custom + Gold Label Hydro + GK Complete Organics + Symbiosis mycorrhiza en eens in tijd Sannies Bacto. Nu heb ik de EC-waarde gemeten van de Gold Label Custom en kom ik uit op een EC van 1.6 Zal deze aarde voor het ontkiemen en drie weken groeien tot de geslachtsbepaling te zwaar bemest zijn?
  9. Hoi hoi, Ik zal me even voorstellen mijn naam is Jackie en heb net mijn allereerste kweekje afgerond. Uiteraard ben ik nu alweer in de voorbereiding van mijn tweede kweekje en ben helemaal in de ban geraakt van het biologisch organisch kweken. Door het lezen van kweekverslagen en het bekijken van filmpjes over het Autopot systeem heb ik het 4 x 15 liter Autopot systeem besteld en wil ik hierin uiteindelijk vier planten laten afbloeien. Nu heb ik Gold Label Custom en Gold Label Hydro besteld hiermee ga ik de 15 liter potten 50 / 50 mixen en onderaan de pot leg ik een laagje van 5 cm hydrokorrels. Nu is mijn vraag moeten deze hydrokorrels tot dezelfde PH-waarde van de aarde worden gespoeld of kan het meteen vanuit de zak de potten in en heeft het geen effect op het bodemleven die de wortels voorzien van voedingsstoffen?
×
×
  • Create New...