Jump to content

Michael1986

Full member
 • Content Count

  305
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Positief

About Michael1986

 • Rank
  Toolpusher

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

904 profile views
 1. Dit jaar is het plan om verschillende zaden leveranciers eens goed uit te testen. Behalve de Sensi Seeds dan, omdat ik eigenlijk wel weet dat deze altijd goed zijn. Volgende zaden: Sensi Amnesia Autoflower Royal Queen Amnesia Haze Autoflower Zamnesia Amnesia Haze Autoflower HY-Seeds Big Amnesia Autoflower En dan nog 2 strains die aan een opmars in de markt zijn begonnen: Royal Queen Green Gelato Autoflower Zamnesia Runtz Autoflower En nog wat gratis cadeau zaden: Royal Queen Northern Light Autoflower Zamnesia Blueberry Autoflower Ik heb de zaden in de koelkast klaarliggen. Het plan is om de Sensi Amnesia begin april te ontkiemen, omdat deze echt lang zullen bloeien. De rest zijn geloof ik redelijke normale bloeiers, dus ik denk begin mei kiemen. Hoe denken jullie over de kiem datums met autoflowers? Zit ik zo goed? Zodra ik ga starten volgen er ook wel fotos...
 2. Ja daar heb ik ook al aan zitten denken, 3 strips in serie en dan 5 keer parallel, maar dan wordt het wel wat moeilijker.
 3. Dat is het probleem, mijn hok is 100cm bij 100cm. Ik ben eigenlijk opzoek naar strips van 90 cm. Misschien deze osram strips; https://www.holectron.com/products/flexible-led-strips/nichia-led-strips/fl-224-o3/#FL-224-9/O3-822 Deze kan je zoals ik het begrijp elke 31.25 mm op maat knippen. Dan kan ik ze op 90.625 afknippen en dan 4 dubbel naast elkaar. Dan kom ik per strip op 17.4 watt. En dan 5 rijen kom ik op 20x17.4 is 348 watt. Maar wat ik op internet lees moet je voor groei lampen een CRI van 95+ of 100 hebben. Deze is er max CRI 90+. Is dat genoeg voor groei/bloei!? Het is 3000k, maar er staat dat ze vooral goed zijn museums en meubel verlichting. En kan ik deze set up dan op deze mean well driver draaien?; https://www.digikey.com/product-detail/en/mean-well-usa-inc/HLG-480H-C1400A/1866-2556-ND/7704096 Het is allemaal nog niet zo makkelijk, maar wel leuk als het uiteindelijk lukt.
 4. Hallo, ik ben mijzelf ook flink aan het verdiepen in led strips van samsung en mean well drivers. Ik ben opzoek naar de beste combinatie voor een m2, maar ik loop er een beetje tegenaan met de afmetingen van de samsung strips en daarnaast ook de output voltage van de driver. Ik wilde in eerste instantie 5 rijen met 3 x 28cm (375W) strips. Maar dan kom ik op 360V output uit. En daar kan ik dan dus geen cc driver van mean well voor vinden. Denken jullie dat 4 rijen van 3x 28 cm genoeg zou zijn op een m2? Dan kom ik op 318 watt uit. Voltage output max 290. Dan kan ik het af met: https://www.digikey.com/product-detail/en/mean-well-usa-inc/HLG-480H-C1400B/1866-2557-ND/7704101 Of raden jullie andere afmetingen strips aan en andere drivers? Wat zijn er voor de rest nog aan full spectrum type strips buiten samsung en drivers buiten mean well. Uit de videos van led gardener begreep ik ook al dat je in dit scenario ook gemixed parallel en serie kan schakelen met B drivers, maar ik vind dit toch wel een stuk lastiger worden.
 5. Ik ben begonnen met mezelf in te lezen en aantekeningen te maken. Bedankt gtti, ik ga die topics eens goed doornemen.
 6. Jammer dat er niemand wat advies kan geven. Ben er inmiddels achter dat met LED kweken wat gecompliceerder is, je moet voor PAR gaan en niet zozeer voor lumen. Ben van plan voor gtools.nl te gaan, mooie osram lampen. iemand hier ervaring mee?
 7. Hallo mede hobby kwekers, Ik ben van plan om weer eens een kweekje te gaan starten. Voorheen had ik een 120x120 tentje met een 600watt lamp erin. Werkte goed, maar ik wil graag nu met LED gaan kweken. Nu wil ik overstappen naar LED, maar ik heb daar weinig kaas van gegeten. Ik wil dit keer zelf een houten hok timmeren van L200xB190xH200, omdat ik aan deze maten gebonden zit kan ik geen tent hiervoor kopen. Nu is mijn vraag vooral, wat voor LED lampen heb ik nodig of raden jullie aan voor dit oppervlak, 3.8m2? En moet ik voor deze lampen ook nog transformators aanschaffen? Ik ben van plan om het hok van binnen volledig te voorzien van lasdeken, wat denken jullie hiervan? Heeft een beetje een zilvere glans en is brandvertragend. Ook moet ik een soort lekbak in de bodem maken, wat raden jullie aan? En aangezien er nu minder warmte zal zijn, wat moet ik doen om toch een lekker stabiel klimaat in het hok te krijgen? Thermostaat met een kacheltje die snachts naar 20C schakelt en overdag naar 28C? Ik hoor het graag uit jullie kennis... Grtz, Bling Bling
 8. @vakman Waar moet ik precies opletten bij de aanschaf van zon led balk om wat stekken te kweken? Ik heb wel eens vroeg in het jaar, Januari, geprobeerd wat moederplanten te kweken om zo buiten stekken te hebben voor de lente, maar dat was toen niet gelukt met normale TL balken. Hoe doe jij dit als ik vragen mag!?
 9. Is er iemand bekend met een growshop in de buurt van Zierikzee of omstreken, Renesse? En is het ook goede service, prijs en kwaliteit.
 10. Nu Ze kunnen dit ook puur zeggen uit zakelijk oogpunt, zodat ze dit kunnen gebruiken als er ooit een rechtzaak wordt aangespannnen...
 11. Ja NL is een heel zielig ongezellig land aan het worden... Wat ze hier willen is: geboren worden, tot je 25 of 28ste de tering studeren, gaan werken, jezelf maximaal in de schulden steken, 3 kinderen nemen en dan met een karig penioentje nog een tijdje weg kwijnen zodat de ziekenhuizen flink aan je kunnen verdien... En de meeste mensen zijn zo brain washed dat ze dit ook heel normaal vinden. #$!@ land, ik ben zeker geen trotse Nederlander.
 12. Dus vanaf zondag bestaat sannie's shop niet meer? Heb gauw wat herijuana zaadjes bestelt, wanneer moet ik deze eigenlijk ontkiemen? De heribei was natuurlijk stormloop op geweest hahaha, kut zooi.
 13. Op de kachel gaat altijd goed... was rond de 30C het bord... In de kamer was het misschien 14/16C, maar de grond waar ze in gingen was ook koud ook 14/15C en de kamer daar hetzelfde...
 14. Jammer genoeg zijn ze geen eens opgekomen... Mijn vader had het bord met zaadjes van de kachel gehaald, denk dat het toen te koud was en zijn ze dood gegaan... Kut zooi.. Ga maar gewoon wat zaadjes planten in mei...
 15. Ja is een leuke test, als het werkt is het goede methode voor de fanatieke buitenkwekers onder ons. Hou er wel rekening mee dat ik op zee werk, dus gemiddeld om de 2 weken post... Die ouwe van mij neemt het dan over, hahaha, hij leert er nog heel wat van lol...
×
×
 • Create New...