Jump to content

Plantformer

Full member
  • Content Count

    1,202
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Posts posted by Plantformer


  1. Misschien een beetje laat, maar idd gewoon aansluiten op een schakelkastje. De Gavita is een digitaal voorschakelapparaat en zet het voltage intern om naar 400 volt om meer licht te genereren.

    • Like 1

  2. 2 hours ago, lostchild said:


    Overweeg eens om, nadat je de klok op 12/12 zette,  op de groei gerichte voeding te blijven geven totdat je pluisjes aan de plant gaat zien.
    Denk dat je op zal kijken van het resultaat qua gezondheid van de plant;)

    Vooral als je uit zaad op kweekt of kiest voor een lange voorgroei op grote potten kan dat langer groeivoeding blijven geven na de klok om je veel kopzorgen besparen. 

    @lostchild: dit is een goeie tip! ik geef ook altijd groeivoeding mee zolang er nog lengtegroei in de planten zit, stopt de plant met groeien dan stap ik over op bloeivoeding


  3. Quote: niet van die moeilijke vragen stellen :D Zoals ik al zei ik ben geen professional maar gewoon een simpele thuis kweker die liever niet naar de shop gaat. Ik neem aan dat ze daar aan gedacht hebben.

    https://www.greensoil.eu/tips-tricks/

    Daarbij is EC meten in biovoeding vrij lastig/niet betrouwbaar aangezien een EC meter de opgeloste zouten/mineralen in de vloeistof waarneemt. Biovoeding bevat niet of nauwelijks direct opneembare zouten/mineralen, deze mineralen moeten eerst worden omgezet door het bodemleven en in hapklare brokken worden doorgegeven aan de plant... Een actief bodemleven is onmisbaar in een goeie biologische kweek.


  4. 1 hour ago, wieries said:

    In mijn ervaring duurt het toch wel een paar weken voordat bevruchting ook daadwerkelijk een zaadje vormt in de bevruchte toppen dat laat me dan denken dat die kleine planten toch al wel rijper waren als de rest of toch stiekem een paar ballen erbij hebben geroeid waarmee ze anderen of zichzelf bevrucht hebben.

    Van bestuiving tot een vol rijp zaadje duurt 4 tot 6 weken. Cannabis is een 1 jarige, twee huizige plant en heeft van nature de behoefte om zich voort te planten, het is een soort van noodgreep die de plant zelf uitvoert, de vrouwelijke bloem wil hoe dan ook bestoven worden om de genetica in stand te houden voor de volgende generatie, krijgt ze geen pollen van een man? dan maakt ze  die zelf door een paar  mannelijke stampers te produceren.

    • Like 2
×
×
  • Create New...