Jump to content

Piston Pete

Full member
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Prima

About Piston Pete

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

658 profile views
 1. Piston Pete

  RIP HGP

  Het gaat per vandaag een stuk lastiger worden onze benodigdheden voor de hobby te kopen :-/ ... https://www.ad.nl/utrecht/politie-doet-grote-inval-op-bedrijventerrein-nieuwegein~a217fe3d/
 2. Inderdaad! Ik heb van de nieuwe planten weer stekken afgehaald. Ik had ze eigenlijk willen labelen maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Ik probeer deze week nog een ronde stekken eraf te halen en dan ga ik ze wel labelen. Ik wou dat ik mn moederplantjes van een tijd geleden nog had. Daar kwam zulke mooie Candy Kush vanaf. En ik ga ze zeker elke keer als ik ze zie checken op herma. Ach, heb nog nooit eerder herma's gehad, dus die kan ook weer afgevinkt worden. Misschien nu dan een ronde zonder noemenswaardige issues? ZOu mooi zijn
 3. @ iedereen ^^ Ik zie dat ik in de vorige update de reden vergeten ben te vermelden waarom ze mede nu om zijn gegaan en ik ze niet nog een week langer had laten staan. Ik verdacht enkele planten ervan herma's te zijn en vond ook zaadjes in enkele toppen (voordat ik ze om besloot te halen). Wilde geen risico's lopen. Daarnaast bloeit dit soortje in 6-7 weken af en ze hebben 7 weken gestaan. Misschien hadden sommige inderdaad wat langer gekund en waren ze dikker geworden. Maar de kans op eventueel meer herma's is ook niet alles. Ik ben allang blij dat ik weereens een ronde achter de rug heb zonder beestjes Overigens zijn foto 2,3 en 4 uit de vorige update, foto's van 1 plant. 50cm hoog waar toch nog een kleine 3 ons nat vanaf kwam. Als ik mn tent vol had met zulke zou ik nu wel in mn handen wrijven denk ik. Ach, we gaan het zien! Ga in ieder met goede moed en mooi voorgegroeide nieuwe "stekken" de nieuwe ronde in en kijken of we het er deze ronde weer wat beter vanaf gaan brengen! Live and learn ...
 4. 18 x Candy Kush in Phantom 240W onder een Gavita Pro 1000DE. Horende bij kweekverslag.
 5. Thanks Kamikaze! Thanks El Capitano! Het was ook redelijk synchroon, hoewel ik het aankomende ronde nog iets gelijker (Lees: hoger boven het net) wil hebben. De dames zijn inmiddels om Ik dacht ook aan calcium/magnesium. Heb het geprobeerd op te lossen, maar dat is niet gelukt. Het het wel weten te stoppen in ieder geval. Ze hadden nog te kort te gaan om het te verbeteren denk ik. Ach, we nemen we meer mee in de volgende ronde. Een geheel perfecte ronde hebben we nog niet meegemaakt Update 11-12 Ondertussen zijn de dames om en na een weekendje knippen hangt alles in het net te drogen. Had nog snel wat foto's gemaakt ook. Nu is het afwachten... Maar ik weet nu al dat het "tegen gaat vallen". Geen keiharde toppen zoals ik ze eerder had. Ik denk dat ik dit mede moet wijten aan de hoogte van de lamp. Ik had dit keer niet veel penetratie tot aan de 2e laag met veel fluff als resultaat. De vorige ronde had ik zelfs helemaal geen fluff en was elk topje tot aan onderaan keihard. Dit was de eerste ronde in deze setup, dus weer genoeg kennis om mee te nemen naar de volgende ronde. En zo blijven we streven naar de best mogelijke resultaten De nieuwe dames zijn vandaag de tent in gegaan en omdat het wederom 18 x Candy Kush is, in dezelfde opstelling. (met vooralsnog 1 lamp minder), hou ik de nieuwe ronde in dit draadje, om alles overzichtelijk te houden. De eerste plaatjes van de nieuwe ronde. Ze blijven denk ik nog een klein weekje op 18/6 en dan gaat de klok om. Het verslag zal dan ook vanaf dat moment bijgehouden worden. Dus volgende week weer een update, met hopelijk ook het gewicht van de zojuist afgeronde ronde Fijne avond!
 6. Jazeker Hombre! Even druk geweest met het troubleshooten de afgelopen 2 weken. Aanvankelijk werden de problemen erger, maar sinds afgelopen week zijn de problemen eigenlijk niet meer verergerd. We gaan nu ook de laatste week in, dus er valt ook niet heel veel meer aan te doen of bij te sturen. Nadat het huidige vat leeg is, zullen de dames alleen nog ge-pH't water krijgen de laatste paar dagen. De geur is ondertussen niet meer te harden. (in de goede zin van het woord). En de toppen gaan ook lekker door. Sommige wat minder compact dan de anderen, maar al met al ziet er toch wel veelbelovend uit. Ondertussen ook druk geweest met de moedertjes en het voorgroeien van de nieuwe ronde en nieuwe stekken maken etc. We zitten nu in het begin van week 6. Dit soortje zou 6-7wkn moeten staan. Ik krijg vd week een nieuw microscoopje binnen en dan zal ik de trichomen eens gaan bekijken. Ik denk dat dit de laatste update is van de dames in hun huidige vorm. De eerstvolgende update zal net voor en/of na het omhalen zijn Wat foto's van hoe de dames er nu bij staan. EC/Temp/pH + Klimaat En de dames Allereerst degene met de problemen. Hier heb ik er in totaal 3 van die deze problemen hebben. En de rest: Tot volgende week weer!
 7. wat is de PH van je bodem als die aan de rel is kan die ook tekorten veroorzaken Mister X, thanks voor het meedenken. Ik kweek op een relatief lage EC, hij komt eigenlijk nooit hoger uit dan 1.8 , ik geef 3 keer per dag water (3 x 2,5min), 2x 2l p/u druppelaars per pot. De pH en EC die ik de afgelopen weken hanteerde staan in mijn verslag vermeld. (elke eerste foto van de foto-updates). Ik druppel ook elke laatste waterbeurt met ± 20/30% run-off tegen het opbouwen van zouten etc. Mijn drain vandaag gemeten en die was pH5.0 en EC van 0.9 (terwijl er de afgelopen week pH6.0 en EC 1.5 ingegaan is vanuit mn vat). Vandaag ben ik gaan spoelen, EC van 1.2 en een pH van 6.2... Heb gespoeld en gespoeld, maar de drain wordt maar niet hoger dan pH5.0 en EC1.2 . De EC klopt met wat ik erin stop, maar waarom gaat die pH dan niet omhoog terwijl ik er 6.2 in stop?
 8. Het is inderdaad een erg lekker soortje! De laatste keer dat ik goeie Candy Kush had was de smaak niet te overtreffen. Dus ik ben benieuwd deze ronde Thanks! Aan allen: De update laat eventjes op zich wachten. Ik merkte afgelopen weekend een probleem(pje) op bij 4 planten. Klauwvormig, ingekruld blad en donkerbruine vlekken bij 3 en iets dat eruit ziet als een magnesium probleem bij een ander. Zelf dacht ik dus aan een teveel aan N (klauwvormig blad en erg donkergroen) i.c.m. een cal/mag tekort (of iig een van beiden) en een tekort aan cal/mag (of iig 1 van beiden) bij de ene plant. Dit zijn foto's van de geconstateerde problemen, ben benieuwd wat jullie denken. PLANT 1 PLANT 2 Klauwvormig blad en als je goed kijkt onderin bruine, roest-achtige vlekken... En daar heeft deze plant weer meer last van: PLANT 3: Zodra ik klaar ben met spoelen etc maak ik weer nieuwe foto's en volgt er weer een update!
 9. Ze zijn idd goed bijgetrokken. Nu idd geen fouten of gekkigheden tegenkomen en dan heb ik er ook alle vertrouwen in dat zo maar eens een erg goede ronde zou kunnen worden. Thanks Mister X. Qua tijd gaan we ongeveer gelijk op, geloof ik. Ha El Chapo Jr, thanks hombre! laten we het hopen! Toprot in week 6 of 7 zal me als het goed is bespaard moeten blijven, ze hoeven maar 6-7 weken te bloeien Maar ik hou het nu al goed in de gaten omdat het allemaal toch nog wat voller is geworden dan verwacht. Er is vooralsnog voldoende luchtverplaatsing in de tent, maar hou mn hart vast de aankomende tijd. 2e zonnetje erbij is wel prettig, dan zal mn temp toch een graadje, misschien 2 van omhoog gaan, waardoor mn afzuiger niet meer op minimaal zal draaien en dus ook meer LV eruit zal zuigen. Maar momenteel is de LV in de tent rond de 38-40%, dus dat is vooralsnog prima! Ik voed altijd op een lage EC omdat ik 3-5 keer per dag druppel. Dus mijn EC zal niet hoger uitkomen dan 1.7/1.8 Ik ben hem vanaf het begin af aan al langzaam aan het op laten lopen tot waar we nu zijn, een ec van 1.5 .... Thanks El Capitano! We doen ons best en de dames ook Vraag me alleen af hoe dat nou zit met mn booster (#3 van Woma). Die geeft aan vanaf week 5 meegeven. Dat heb ik eerder ook weleens gedaan met 8-9wkn planten en die waren binnen een week zo hard geworden dat er 0 lucht meer tussendoor kon en binnen 2 weken had ik toch mooi dikke toprot. Sindsdien geef ik het alleen hooguit de laatste 2 weken mee. Als ik dat bij deze ronde ook zou aanhouden, zou ik ze dus in theorie over 1,5 à 2 weken de booster al mee moeten geven, toch?
 10. Daar zijn we weer! De Gavita is opgehaald en opgehangen en nu schijnen er 2 x 1150w zonnetjes in de tent voor de laatste paar weken Update 13-11 Weer een week waarin weinig te melden is, behalve dat de groei/strek er nu wel zo'n beetje uit is en dat de ontwikkeling van de toppen erg lekker gaat. We gaan nu week 4 in dat de klok op 12/12 staat en sinds 30-10 is er zichtbare bloei. Het is toch nog wat voller geworden dan ik dacht, aan de kant waar de ex-moeders staan. Links had ik nog een gat zitten in het net waar wel wat bij kon, dus daar heb ik nog een ex-moedertje tussen gezet, zodat het net écht helemaal gevuld is. Alles staat er nu mooi bij, op het als laatst toegevoegde ex-moedertje na, die is wat lichter dan de dames die al in de tent stonden. EC/Temp/Ph+Klimaat Het 2e zonnetje ... En de dames ... Ben ook begonnen met het scheren van de benen van de dames Dat was hem weer voor deze week!
 11. Van een kennis die er 1 over had Deze Gavita's zijn inderdaad ook te dimmen. 1150w->1000->825->750->660->600 Morgen maar eens ophalen en ophangen Thanks voor het meedenken! Tot morgen bij de volgende update
 12. Je bedoelt in hoogte neem ik aan toch? Ik heb mn lamp gedurende de hele bloei eigenlijk op dezelfde hoogte hangen. (momenteel zo'n 90-100cm vanaf de toppen.) Waar ik wel aan zat te denken is om misschien de Gavita op te hangen en niet meteen op 1150w te beginnen, maar op 600w en hem dan gedurende de aankomende week op te krikken naar 1150w. Of heeft dat niet zoveel nut en zeg je meteen voluit knallen?
 13. Mede-hobbyisten! Een vraagje... Zoals @El Chapo Junior en @Kamihaze al voorstelden om er een lamp bij te hangen, krijg ik zojuist de kans er nog een Gavita Pro1000 bij te hangen. De klok staat nu sinds 24-10 op 12/12 en er is sinds 30-10 zichtbare bloei. Kan het kwaad om er in dit stadium een lamp bij te hangen? Ik denk dat het qua klimaat wel goedkomt met de huidige buitentemperatuur, maar kan het voor de dames kwaad dat ze ineens de dubbele hoeveelheid licht krijgen? ... Want zo niet, dan hang ik hem er graag nog bij voor de aankomende weken ...
×
×
 • Create New...