Jump to content

ziggymasterz

Members
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 Prima

About ziggymasterz

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

494 profile views
 1. gebruik hydro A/B voeding voor kokos.. dan krijg je geen rotzooi in je vat.En water moet je eigenlijk wel in 3 dagen verbruiken, dat klopt wel. Ik gooi ong. 25 ltr om de 2 a 3 dagen erbij, is de voeding weer wat doorgemixt, ook als ik het vat opruim zit er nooit geen smurrie aangekoekt Gewoon water uit de kraan gaat al meuren na 3 dagen
 2. wist ik , vandaar dat ik hem postte, ervaringen van agent moet je zeker meenemen, maar als je de search gebruikt heb ik meer over de blumats geschreven , ook hier. Komt er op neer,blumats moet je echt monitoren, eerste weken zeker, je moet bj het stelschroefje kunnen, dus alleen voor de hobbykweker,max. aantal potten/planten=uw eigen armlengte Gebruik de hydro voeding juist om verstoppingen e.d te voorkomen.(tip heb ik zelfs van dit forum ) Met mijn vaatje van 60 liter durf ik op vakantie te gaan voor een dag of 5
 3. dutchpro, hydro.A&B (ja ik heb gelezen in de topictitel aarde.. ) Zo doe ik het al jaren op een 60 liter vaatje.Heb nog nooit verstopte blue mats gehad, kijk wel uit met melasse zooi e.d., maar zelfs dat meng ik gewoon om de 3 dagen mee, beetje ph - en gaan. Eigen aarde mengsel ong. 50% kokos op 11ltr softpots
 4. vanaf de meterkast bekeken., -bruin is altijd L1,(ondanks dat je L2 &L3 gebruikt om te schakelen, maak dat gelijk goed.en als je maar 2 ~schakelt gebruik je L1 en L3 op je hoofdschakelaar -Je schakelt nu de N ook mee, soms is dat goed, maar in een PEN netwerk kun je hem soms ook beter doorlussen als je ongeaarde apparatuur gebruikt -aardlekschakelaars hebben nu geen aarde , check of de dinrail geaard is aub. verder vanaf het hoofdbord... ik zie geen timers? waarom niet alles 3~? wordt vervolgd., heb je een foto van je bordje?
 5. succes!we zien graag de foto's
 6. tip:zoek eens op doseerpomp voor aquariums. Maar dan kom je op hetzelfde als alkaline al getipt had.Dat is de enige oplossing die je zoekt. En zoals wietefras al min of meer aangaf, hoop moeite geld, tijd, gedoe, finetunen.. btw met een paar doseerpompjes (van 20 euro uit china, 12v erop elke 3min? digitaal schakelklokje rechtstreeks uit de jerrycan met siliconen of luchtslang werkt het ook... ,maar is voor meer als 400 ltr.
 7. waarom dan?? Ben echt wel benieuwd naar het antwoord... . behalve ik hou van schimmelwortels
 8. Je ziet wel dat de LED boys aggresiever zijn he mac? Zet mijn stoel vast klaar, heerlijk. Ook dat andere topic van die hash biotabs gaan we nog plezier aan beleven (on topic... Zoals boven al gezegd, ik dim niets meer met LED, hang ze in de groei wat hoger in de hoop op meer strek)
 9. Post eens wat foto's, kun je misschien beter advies krijgen Zijn die heatsinks niet voor de cree's? 1 gat klopt sowieso altijd wel , die andere 3 kunnen we zo niet zien.Dat vierkantje op die cob niet teveel op blindstaren
 10. Kijk een schroefverbinding, en waar bestaat een kroonsteen uit? Juist. Voor bewegende dingen zou ik nooit maar dan ook nooit iets op een klem met hefboompje monteren. Maar ik ben maar een elektronicus. Altijd goed vastschroeven, dan wurmen ze ook niet los. Maar er zijn ook een aantal trucjes om de draden niet aan je verbindingen te laten hangen. Wel kwaliteit spul gebruiken, koop je troep, krijg je ook troep. En laat nooit een amateur je elektra aansluiten. Hier heb ik nog wat foto's, van de aansluitingen wat je eventueel kunt gebruiken (hefboomklemmetje heb ik er ook bij gedaan): Dit is gewoon om te laten zien dat er verschillende maten zijn zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan onder forum-leden. Die grijze dingen zijn industriƫle klemmen, niet de (amateur) klemmen die je klikt maar klemmen met schroefterminaal. Deze zijn voor professioneel gebruik. Dan 3 maten kroonstenen, de grootse is 4mm2. De groene schroefterminals zijn voor printplaat. Er bestaan hier uiteraard grotere varianten van. 3 x 0,75mm2 zachte kern in 1 kroonsteen. Je kan trekken wat je wil, maar je krijgt hem er niet uit hoor. Maar dit is gewoon perfect, mooi in een waterdichte omhulsel en met (professionele) aansluitklemmen. Ziip heb je posts nu al een tijdje gevolgd, maar wil je nu toch vragen schroefklemmen niet te promoten voor onze hobby.Dit topic staat nu vol met onjuistheden die beginners voor waar aannnemen,Het eerste lijstje is prima, blijf aub ver van schroefverbindingen vandaan. Hint..==> warm, koud, warm koud schroefverbinding raakt altijd los, of je draait ze te vast (wat iedereen gegarandeerd doet )zodat je het koper beschadigd en nog meer overgangsweerstand creeƫrt.(is nog meer warmte) Voordeel veerdruk (is tegenwoordig vaak een vereiste voor scheepsbouw,zware maritieme toepassingen, offshore.. ), constante druk, geen aderbeschadiging. niet gevoelig voor warmte/krimp. Je voorbeeld met die frequentie regelaartjes slaat nergens op. Voor onze hobby is Wago prima geschikt, de oranje voor vaste kern, die met oranje schuifje voor alle soorten draad.
 11. Behoorlijke genenpoel zo. Hou je het wel een beetje wetenschappelijk bij, of is het meer gevoel, trial and error, en hobby, en we zien wel? Blijf die madagscar intrigerend vinden, zoals ik al eerder zei,en ook voornamelijk de naam malawi ook afrikaander he?
 12. ok, wilde alleen maar duidelijk maken dat je nu een 12 cilinder aggregaat start terwijl je maar 4 m3 moet filteren. Dat kan handiger en goedkoper. Die fan opstelling van jou verbruikt ook bijna 400w qua stroom. Als dat spul op 30% draait (wat die box nog niet eens doet omdat het vermogen niet linear afneemt) doe je alsnog 450m3/u , en dan nog een 1000m3 filter? ) ik vind het overkill, met 1 tentje.
 13. Daar gaan we weer..... De ene baskist nog groter als de andere.En dan terugdimmen tot 30%? Heb al eens meer op dit forum een verhaal over buisventilatoren laten vallen, er zijn hele goede stille (S&P), t.a.v. drukopbouw tegenover ingepakte boxfans welke eigenlijk misbruikt worden, stroomslurpers stiekem ,en geluid door het terugdimmen op 1~ Afzuigen hoor je niet...afblazen wel.Let op je uitblaasopening, hoe groter hoe stiller, maar hoe minder drukopbouw. Luchtverplaatsing hoor je altijd.
×
×
 • Create New...