Jump to content

Dr.Phill

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutraal

About Dr.Phill

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. De plantjes zijn op 24 Maart overgepot en de afstand van de lamp bedroeg toen 50cm van de topjes. Ik merkte toen op dat de randjes van de blaadjes bruin werden door de overbelichting en hitte, de temp was 30°c. Heb sinds 2 Mei de afstand verhoogt naar 90cm en de verkleuring/verbanding is gestopt maar nu blijven de plantjes relatief klein en zoals je kan zien is er verkleuring in het blad dat wijst op een nutrient deficiency. De grootte van de plantjes is ongeveer 5 a 7 cm groot sinds 2 Mei. De potgrond die ik gebruik is Plagron Royal Mix en is verdeeld in 18L potten dus een nutrient deficiency zou ik uitsluiten. Tot nog toe geen enkel voeding suplement gebruikt en enkel kraantjes water. Ik heb enkele BIO producten van Plagron om toe te voegen wanneer nodig. Heb de lamp nu op maximum hoogte gehangen (circa 140cm) om de plantjes te laten strekken, heb geen idee of dit zal helpen. Nu vraag ik mij af of het nog de moeite is om de lamp een extra 2 weken op 18/6 te laten draaien en hopen dat de planjtes tot hun recht komen of zou ik gewoon compleet herbeginnen. @oude rocker: Ik heb nieuwe 2 links toegevoegd helemaal bovenaan
 2. Heb een andere camera gebruikt en heb 2 nieuwe fotos geplaatst
 3. @CaveDave heb een foto toegevoegd
 4. Hoi Iedereen, Ik heb te maken met een vreemd probleem dat mijn plantjes al een tijdje niet meer groeien. Er komen wel nieuwe internodes bij maar ze willen niet uitzetten in de breedte. Ik heb steeds met HPS lampen gewerkt maar draai deze ronde met een nieuwe lamp Budmaster HPS-9 Led serie. Ik denk dat ik de lamp te dicht heb geplaatst (50cm) en dat ze daarom overbelicht werden, afstand is nu aangepast naar circa 90cm(2 weken) Heeft iemand gelijkaardige ervaring en zou ik deze plantjes gewoon vervangen of zouden deze hun groei nog kunnen hervatten? http://imageshack.co...5420/iu3DJI.jpg http://imageshack.com/a/img924/3534/E8zdvK.jpg Lamp: Budmaster HPS-9 Led (http://www.budmaster...grow-light.html) Pot: 18L Greetz Dr.Phill
 5. Bedankt aan iedereen voor de input zowel negatief als positief. @ jack white: Ik had duidelijker moeten zijn in de omschrijving van het probleem, er is eigenlijk geen sprake van een lichtlek maar ik doelde meer op het feit wanneer de lamp (1000w) op volle toeren draaide deze "kennis" de lichtcyclus moest onderbreken om de IR camera trachten te omzijlen terwijl deze over buurt bleef draaien. De tent staat in een opberghok waar amper tot geen licht in komt.dus er zou tijdens de nachtcyclus geen sprake kunnen zijn van lichtvervuiling. @iedereen: Wat zou de grootste factor zijn geweest die er voor gezorgd heeft tot het ontwikkelen van herma's, als ik een evalutie maak van meest opvallende problemen die deze "kennis" had waren: - Licht aan/uit tijdens de "aan"cyclus - Temperatuur gemiddelde tijdens de groei (18/6) periode nacht:16° dag: 25° en tijdens de Bloei (12/12) nacht: 19° dag:27° - Of trillingen aan de wortels door het achteruit trekken van de plank tijdens het dagelijks onderhoud van de plantjes.
 6. Hello Ya'll, Een kennis van me heeft net een rondje gedraaid en blijkt nu dat er hier een daar een zaadje in zit terwijl er geen enkele mannetje te bespeuren viel. Wel heeft ie enkele keren de lamp aan/uit moeten zetten omdat er een politie helicopter over de buurt bleef hangen. Dit kan stress veroorzaken bij de plantjes maar nu vroeg ik mij af of het verplaatsen van potten om deze te wegen en planten te behandelen een groter risico inhoud op stress dan bevoorbeeld licht-stress? Nu deze kennis had een lange plank voorzien met wieltjes waarop elk plank tot 4 potten op stonden zo kon hij deze naar achter trekken in de tent om zo sneller en gemakkelijker te kunnen werken. Zou het verplaatsen van de planten met dit soort systeem juist niet beter moeten zijn gezien de potten minder bewegen? Alvast bedankt voor jullie ingeving alle reacties zijn welkom..
 7. Knap gedaan El Oro weeral een topprestatie! Had niet minder van jou verwacht! Hopelijk mogen we snel terug genieten van een nieuwe ronde !
 8. Medium van alle planten staat nog lekker vochtig dus ik denk dat ik ze vandaag maar 300ML afgezuurd puur water geef Ja ik bedoelde Nute burn ... Plantformer! (na al dat opzoekwerk vang je termen op hier en daar) ! Ik blijf positief ingesteld en zal deze ronde zo goed als ik kan afronden, en volgend jaar beter doen natuurlijk, mss komt er dan wel een verslagje op WF. Alvast bedankt voor jullie Input en de tijd die genomen geweest is om mij op de goede weg te helpen! Greetz
 9. Nog een 2 tot 3 weken met spoelen bij gerekend.. Moet agenda nog eens nakijken. Ik heb nog steeds last van bruine blaadjes maar verder heeft de top zelf niets... Alle andere bladeren hebben een mooie groene kleur maar ze krullen wel naar boven dus ik weet echt niet wat het is.. Kan dit Nutburn zijn?????
 10. Hey plantformer, Bedankt voor de info! Ik ben gisteren even naar de shop geweest voor enkele callibratie voor PH & EC producten en Ph- (GHE). Na het afstellen van de toestellen kwam mijn Ph van het water op 7.4. Ik ga deze aanpassen tot 6.5 en hopelijk kan ik nog enkele dingen rechttrekken. Of is dit in dit late stadium verloren moeite? Ook heb ik een weerstation gekocht en de LV schommelt overdag 50% en Nacht 60% dus zit goed volgens mij.. Greetz
 11. Op verzoek heb ik 3 nieuwe foto's toegevoegd aan het album. Voor degenen die me verder kunnen helpen neem gerust een kijkje. http://s1164.photobucket.com/user/nightcrawler4real/library/Public%20Album?sort=3&page=1 Bedankt!
 12. @Plantenformer Alvast bedankt voor je reactie! De Ph van mijn leidingwater is 8,6 en zou normaal geregeld worden door mijn buffertabs. Gezien ik 4 tabs (te véél )gebruikt heb voor mijn 18L pot heeft die wss een effect gehad op de plant in combinatie met het snel (bij)voeden. Ik gaf tot in week 4 maar 0.5L tot 0.7L mee (met voeding) aan de plant waardoor het medium te droogstond (vermoed ik) en daarom zou het medium uit balans geraakt zijn en een blokade veroozaakt hebben. Ik heb 1 extra autoflower al geoost en heb bij deze een aftreksel genomen van het flushen en de Ph was hier van 7,4. Nu ben ik van plan om de voeding op te voeren want ik kan nog maar 2.5 weken voeden en sommige moeten nog serieus wat aandikken voor ik ze kan beginnen spoelen. Nu heb ik de EC eens gemeten van het Kieseriet en gaf me een waarde van 30 op 100. en is 2 maal toegediend, heeft iemand een idee hoeveel ik hiervan mag geven?? En is het wijs om dit kieserit water aan te dikken met Bac Pk booster?? (in combinatie dus) Hoe kan ik het best uitzoeken of het rot is ofniet en mag deze tussen de andere planten blijven staan?
 13. Hey wietefras, Bedankt dat je even kijkje neemt, ik ga mijn voeding langzaam terug opbouwen en zien of het beter of slechter wordt.. Zal morgen enkele nieuwe fotos nemen en terug linkje posten hier.
 14. Hey TheGreenMachine, - Temp op tophoogte is 26°C (is lekker afgedekt), met een Gavita zonnetje die gedimt is naar 850W. - LV meet ik niet gezien het zaailingen zijn, en een datalogger ben ik zelf in elkaar aan het knutselen maar is voor volgende ronde. - EC en PH meet ik niet elke keer gezien het BIO ronde is met tabs en BAC voeding. Maar toch meet ik met een Milwaukee PH meter de BAC bloei en Pk booster. geef om en bij de 2 Ml bloei en 2Ml Pk-booster op 2liter water. - Omdat ik te snel ben beginnen (bij)voeden is er een blokade ontstaan waardoor ik een Magnesium tekort heb opgebouwd bij de meeste planten en daarom dat ik 1 week enkel water heb gegeven om het medium licht te spoelen. Nu om het Magnesium te kort aan te pakken heb ik 2 theelepels DCm kiesriet in 2Liter water die ik opwarm tot 50°C en dan door een koffiefilter giet en nu al 2 maal gevoed heb aan de planten.
 15. Hallo, Dit is mijn eerste kweekje en zit in week 7, heb net 7 dagen 1L puur water meegegeven om het medium wat te spoelen omdat de Ph te hoog was. Nu heb ik gisteren enkele bruin kleurige blaadjes gevonden op mijn buds en ik heb de buds wat dieper gecontroleerd en niets anders gevonden.. Heb ook eens licht aan de blaadjes getrokken maar komen niet los. Kan dit een voedings tekort zijn? Info: - Zaailingen 18L smartpots. - Bio kweek met BAC grow,bloei, pk - Buffertabs met mycrohyza http://s1164.photobu...m?sort=3&page=1 Alvast bedankt!, Dr.Phill
×
×
 • Create New...