Jump to content

Binnenboer

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Binnenboer

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Als je het toch groot gaat aanpakken neem er dan 1000 en begin een abseil vereniging http://www.comansa.com/fotos/2012/Kalisindh01.jpg http://cache.wists.com/thumbnails/7/90/7908ad15a168eeb1fcbbfd800ed8988a-orig
  2. een deense bodem in je 1x1 tent past net/niet , zet m iets hoger, kraantje eronder, kun je vloeden door je emmer leeg te gooien, ebben door m onder het afvoerkraantje te zetten.
  3. Volle capaciteit. 1,4 mpa omdat de uitgang niet geknepen wordt. Een standaard cv pomp pompt het rond. Heb het pas aangesloten, ben benieuwd of het in de zomer ook zo goed gaat.
  4. nee, is een gesloten circuit. water van 30 graden komt de opti uit, komt met 20 graden weer terug.
  5. heb hier vloerverwarming in de schuur gelegd en daar een kleine opti op aangesloten. werkt prima
  6. @Papi, je bent nu Biomineraal bezig. Je Floranova voeding bevat naast synthetische zouten ook humine of fulvine zuren waarmee de plant efficienter de voedingsstoffen kan opnemen. Een Biologische wortel of bloei stimulator erbij, extra calcium en magnesium indien nodig, misschien wat amino en auxine spul. Veel meer zou ik niet meegeven. Mijn beste rondes heb ik gedraaid met Floranova met hier en daar een klein beetje extra. Less is vaak more, kijk naar Racker, alleen basisvoeding kan ook prima. Die BM bacterien kunnen volgens mij niet gedijen in een zoute omgeving. Ze kunnen weinig met plantenvoeding, wat geef je ze te eten en waarom wil je ze in je medium? Lijkt me in jouw situatie overbodig. Dat sevia gebeuren heeft een andere insteek. Het is of Bio met bodem / waterleven of mineraal gevoed (eventueel aangevuld met hier en daar een biologische goedje die niet te veel met je waardes en ratios fuckt) Dat is op aarde net zo.
  7. Precies Fras, Zo wordt het door de producent beschreven en heb ik geprobeerd uit te leggen. Lostchild zag hier vervolgens allerlei aannames in, begon over biomineraal en deelde zijn visie die volgens mij niet helemaal klopt.
  8. Het is lastig discuscieren als je niet inhoudelijk op argumenten ingaat en er vanalles bij haalt. Hydro is kweken met water, laten we het daar maar bij houden. ??
  9. Lostchild, als jij op een forum met je grote internetpiemel wil zwaaien, zorg er dan voor dat je verhaal een beetje klopt. Wat is hydro? Watercultuur. Het water is je grotendeels je medium/ bevat je voedingsstoffen. Wil je organisch kweken met je hydro/water toestand, dan zou je microorganismen en een organische voedingslijn aan je water toe kunnen voegen. Dit kan dus met dat biosevia spul. Lees alstjeblieft die laatste link van ghe eens door.. Aquaphonics is het combineren van het kweken van waterdieren en planten... Ik wil best zoiets proberen, maar rivierkreeften of karpers in mn vat erbij is in mijn opstelling niet te doen.. Je weet niet helemaal goed waar je het over hebt en gaat er van uit dat dat in mijn geval ook zo is. Ik denk dat ik een aardig idee heb over hoe voeding en planten werken. Bespaar me alstjeblieft je lessen. Ben er proefondervindelijk achter gekomen dat mijn planten het prima doen op 1 keer in de 5 dagen vloeden met wat van dat biosevia spul en af en toe een schepje schimmels.
  10. Prima hoor. Heb je je knip plaksel wel gelezen? Wat heeft DCM Organic-Mineral Composite Fertilizers er in godsnaam mee te maken?? Waar staat er dat die High quality mineral components in hun organische voeding synthetisch vervaardigd zijn... De inorganische componenten in die Biosevia voeding, mineralen dus, zijn niet synthetisch vervaardigd... Ik zeg niet dat iets niet kan, ik beschreef alleen wat er in dat spul zit. Biosevia = organisch kweken op hydrocultuur.
  11. Lostchild, wat een brakke manier van discuscieren heb je.. Leg mij met mijn tegelverstand eens uit hoe die zin de lading dekt. Mineraal lijkt mij in de context biomineraal die je aanhaalt synthetische mineralen te zijn. Die zitten niet in dat spul. Gesteentemeel en andere in de natuur vrij voorkomende mineralen volgens mij wel. Als jij dat biomineraal vind , prima.. Rotten en bodemleven peppen?? Gebeurd hier in de voedingsoplossing.. Waar roep ik dat zoiets biologisch telen is. Misschien kun je wat beter lezen. Hier wordt het uitgelegd. http://www.ghe-blog....strange-hybrid/
  12. Mijn aanname dat dat Biosevia spul organisch / biologisch is baseer ik op de beschrijving en etiketten van de fabrikant, Lostchild. Waar baseer jij je mening, die je als de beterwetende waarheid presenteert, dat het biomineraal spul is op?
  13. In wat voor zin moet het zin hebben? Heeft het zin? Ligt er aan wat je wil. Ik wilde organische plantenvoeding proberen met de hydro setup / spullen die ik had. Kun je zoiets misschien beter op aarde doen? Ja. Kan het met een inert medium zoals steenwol? Ja. Voor mij heeft het wel zin, een ander zal het stom en zinloos vinden. Up to you Papi
  14. Ja, je kan ook een spaarbloeilamp binnen ophangen, die op je hometrainer aansluiten en zelf voor je groene stroom zorgen... Echt biologisch of veel milieuvriendelijker is het allemaal niet. Die Bio spullen zitten meestal ook in flessen of cans en moeten weet ik niet waar vandaan komen. De echte biokweker zal zn planten vast buiten of onder glas zetten, gaat met compost aan de gang, op de fiets suikerbieten en brandnetels plukken en schept zn mest uit de stal... Binnen onder lampen een plant zo efficient mogelijk laten groeien en bloeien, wat organische voeding geven en het biologisch geteeld noemen klopt niet.
  15. Lekker kort door de bocht. Die meststoffen worden toch afgebroken en omgezet net zoals minerale zouten... Er zit toch ook geen calciumnitraat, fosfor en kalisulfaat in je hydro wietje? Mest of kunstmest, allebei wat voor te zeggen. In de natuur halen planten hun meeste voedingsstoffen uit organische materie. Microorganismen zorgen voor of maken de mineralen in de bodem beschikbaar voor de plant. Een plant doet het prima, net zo goed of misschien wel beter op een dieet van kunstmest. Komt neer op persoonlijke voorkeur als je onder gecontroleerde omstandigheden met planten aan de gang gaat en de natuur gaat nabootsen.
×
×
  • Create New...