Jump to content

trrekdrop

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About trrekdrop

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden
  1. Tja Blowmonkey. Je mag natuurlijk kritisch zijn, en als je iets beter weet vernemen wij dat graag. Het probleem is natuurlijk dat je al in je eerste reply in dit topic deze toon aanslaat. ("Dit zuig je uit je duim...") Hoe kun je daar nu een inhoudelijk antwoord op verwachten? Kritiek krijgen is nooit leuk, of het nou terecht is of niet, en als kritiek zo neerbuigend wordt geformuleerd kun je een prettige uitwisseling van kennis natuurlijk wel vergeten!
  2. Ik was deze zomer twee weken weg. Twee van de planten stonden op het balkon in kuipen. Ik meende dat het zou kunnen, maar we kwamen precies in de hittegolf terecht. Dankzij een alerte buurman, die eigenlijk alleen de kamerplanten zou water geven, is het goed gekomen. Hij is met gieters water via de slaapkamer naar het balkon geklommen omdat hij het niet kon aanzien.
  3. Niet in de bloemetjes prutsen, eromheen bijknippen. Zie: http://www.wietforum.nl/editie6/index.php?showtopic=5363
  4. Ik heb vandaag de balkonplanten geoogst. Vanwege toprot dus, het had nog iets langer mogen bloeien. Met de geleende QX3+ microscoop maakte ik dit plaatje: Vandaag ontdekte ik ook in de vaste planten een strukje toprot. Van die tricomes zijn eigenlijk nog teveel helder om al te oogsten, ik houd het angstvallig in de gaten: (Het is wel geinig, die usb-microscoop. Dit zijn 60x-vergotingen. De eigenaar zegt dat ie niet echt goed is, meer speelgoed dan een echt goede microscoop, maar dit is er best goed op te zien. De kleuren zijn niet bepaald perfect, ik denk door de combinatie lampje/lens.)
  5. Ja, ik heb er zijn al veel topics over gezien. Foei! Toch kan ik de laatste vraag niet beantwoorden : "En kan het kwaad met roken, proef je het ed...????????" Ik neem toch aan dat het niet echt giftig is als je het rookt, dan was dat wel ergens gemeld toch? En proef je het? Kweenie.
  6. trrekdrop

    help

    Bij mij is het ook mis. Van de balkonplanten (in potten) moet ik iedere dag delen wegknippen. Daaruit knip ik dan de rot weg en de lest laat ik drogen. De vaste planten in de tuin hebben nog geen problemen.
  7. Zojuist heb ik weer moeten snijden in de balkonplanten (allebei nu), één dag na de eerste toprot-stukjes te hebben weggehaald. Ziet er niet goed uit, ik denk dat ik ze donderdag maar helemaal neerhaal... Het zou zonde zijn als de toppen die er wel goed uitzien () verloren gaan. De vaste planten doen het nog prachtig, zonder rot.
  8. Wat een 'rot'dag! Ik heb vandaag m'n eerste stukjes toprot weg moeten knippen en zie dat ik bepaald niet de enige ben! Jij en een hoop anderen al eerder trouwens.
  9. Link moet zijn: http://nl.msnusers.com/plantzz/shoebox.msnw, dan doen de foto's 't wel. the game heeft deze vraag 2x gepost (foei!), die andere klopte wel. Zo te zien moeten ze nog een kleine maand. (Net als bij mij zijn de toppen, de haartjes, nog bijna helemaal wit.) Met dit weer inderdaad de vraag of dat gaat lukken.
  10. Als je 'm omhakt, gaat de schimmel tijdens het drogen dan niet verder? (Ik heb ook bij mij vandaag de eerste toprot-verschijnselen weggeknipt )
  11. Het lijkt op het eerste gezicht nog steeds wel lekker te gaan, de toppen worden steeds dikker en mooier. Van de potplanten worden steeds meer bladeren geel, lijkt me normaal. De vaste planten blijven helemaal groen. Omdat het iedere dag wel regent hou ik de toppen goed in de gaten, en vandaag zag ik toch wel twee rotte plekjes. Eén plekje was bruin en leek me niet echt toprot, maar een ander plekje was wel grijzer en daar lieten de blaadjes eromheen ook los toen ik er voorzichtig aan trok!! Beide plekjes heb ik dus maar weggeknipt, en nu is het afwachten of dit verder gaat en of ik (te) vroeg moet oogsten. Vooralsnog zie ik geen problemen bij de vaste planten. Na het wegknippen van twee stukjes had ik meteen erg plakkerige vingers, dus met de kwaliteit zit het denk ik wel goed. Als het me gegund is om toch pas over een kleine maand te oogsten wil ik het beste moment bepalen met de pro-methode: "Je moet naar de tricomes kijken met een 38x vergrootglas. Oogst als je 70% opgezwollen witte, 20% amberkleurige en 10 heldere trich's hebt, dan zo snel mogelijk het donker in. [...] Je hoeft echt niet eerst 100 trich's te tellen en dan precies uit te rekenen of je wel 70%..., 10%... en 20%.... hebt hoor want dat is echt lastig. Je kijkt gewoon een beetje globaal naar wat voor trich's je ziet. Als je maar heel veel dikke witte beetje mistige en redelijk wat amberkleurige ziet zit je goed." Een 38x vergrootglas heb ik niet. Volgens mij heeft een buurman van me zo'n QX3 usb-microscoop (10x, 60x en 200x). Het lijkt me geinig om die tricomes daarmee te bekijken, dan levert dat ook weer een foto op. usb-microscoop uurtje later, edit: De bovenste foto's vond ik niet erg duidelijk. Nog maar eens geprobeerd om betere close-up-foto's te maken. Ze laten goed zien waarom ik nog niet wil oogsten: prachtig maar lang niet klaar. Ik heb de balkonplanten na deze foto's uit elkaar geschoven, zodat de verdachte plant de andere niet zo gemakkelijk zal besmetten, hoop ik.
  12. Volgens mij heeft een buurman van me zo'n qx3 usb-microscoop. Daarmee kun je zelf dit soort plaatjes maken, 10x, 60x en 200x. Die kan ik vast wel lenen. usb microscoop
  13. Nee, dat vergrootglas op die foto heb ik niet, maar is een voorbeeldje dat ik vond bij http://www.loepen.com/peakloepen/index.asp. Ik vroeg me af waarom je precies 38x noemt en waar ik dat dan kan vinden. Maar goed, Bambo zegt dat het met 10x al kan. Het lijkt me een goeie methode.
  14. Blokker? Hema? Volgens mij zijn dat hooguit 6x vergrootglazen. 38x is veel. 'k Zal eens kijken. edit: deze is 30x Of zou pro een microscoop bedoelen?
×
×
  • Create New...