Jump to content

salvati

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About salvati

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. Over water gesproken, persoonlijk vind ik regenwater het best werken. Meet nooit PH (heb ook geen ph meter), zolang ik regenwater gebruik groeien ze super.
  2. Oh ja, wat ik een groot voordeel vond van deze olie (we hebben de Afghani geprobeerd) is dat we geen droge mond kregen van deze soort.
  3. Ja, een paar topjes zou beter zijn geweest bij nader inzien. Maar inmiddels heb ik het geprobeerd, en het is gelukt! De opbrengst is inderdaad iets minder dan de andere soorten, maar de olie is gelukt, en de werking is prima. Had zo'n anderhalve week geen olie gebruikt en er vannacht super op geslapen. Mijn man ook wat gegeven (zo jammer om, wat er achterblijft in de pan met verdampen en ik er niet meer uit krijg, weg te gooien) en die sliep als een hele kudde marmotten. Blijft mijn andere vraag (hierboven) nog over of er een soort bestaat waar je niet slaperig van wordt en over het eventuele verschil in werking van de cannabis hoe ver je de bloemen laat doorbloeien.
  4. Zal denk ik nog een weekje duren, maar dan zal ik het laten weten. Mocht iemand anders weten dat het niet kan, dan hoor ik het graag, anders jammer wanneer ik het weg moet gooien. Sowieso met soorten waar wel veel zichtbare harskliertjes opzitten, vind ik dat de 1e oplossing/spoeling het mooiste eindproduct geeft; een mooie gele redelijk vloeibare olie die naar bloemen ruikt en niet vies is. Bij de 2e oplossing wordt het aftreksel groen (ondanks dat de cannabis goed is gedroogd en gecured) en het eindproduct is veel dikker en teerachtiger, ruikt lang zo lekker niet en smaakt niet lekker en wat bitter. Zou het beter zijn om niet te stampen/roeren tijdens de 2e spoeling, want ik neem aan dat het chlorofyl is ofzo wat dan oplost? Oh ja, en wat ik ook graag zou willen weten; ik heb gehoord dat als je de trichomen van een plant weinig of niet amberkleurig laat worden, je dan eerder actief wordt dan slaperig. Nu neem ik soms 1 of 2 druppels voor het slapen, maar ik zou het overdag tegen mijn rugklachten ook wel willen proberen. Raden jullie een bepaalde soort aan en/of moet ik de trichomen niet of minder amberkleurig laten worden? Van alle soorten die ik heb geprobeerd word ik slaperig; Hollands Hope, White Widow, Micky Kush, Pure Afghan, Sweet & Sour. Overdag niet zo'n succes.
  5. Okee, nou, dan hoop ik dat dit soorten zijn waarbij je de harskliertjes niet ziet. Ze moesten wel echt geoogst worden, langer kon ik niet wachten, anders werden ze te bruin. De andere 3 soorten hadden juist heel veel zichtbare harskliertjes. Maar kun je, ondanks dat het er niet zichtbaar op zit, er wel gewoon olie van maken? En kun je de toppen even kort in de alcohol weken als bij soorten met zichtbare harskliertjes?
  6. 'k Heb gezocht, maar kan nergens antwoord vinden op onderstaande vraag. Op 2 van 5 soorten wietplanten zitten geen kristallen. De ene is Pure Afghan en de andere Afghani. Had er medicinale olie van willen maken, maar kan dat zonder kristallen? Heb het getest met vaporizen, maar dan werkt het wel.
  7. Goede tip Miramar. We kweken inderdaad onze eigen zaden, maaja, ergens moet een begin zijn; gekochte zaden.
  8. Xtreme schrijft: Wie is er bereid om twee kwartjes voor een ei te betalen? We do. Verder eten we (bijna alles) biologisch. Ook vlees (eten we niet zo vaak). Moet zeggen, zoveel biologisch eten kopen; lukt met moeite. Omdat het zoveel kost, moeten we andere dingen laten. Maar persoonlijk vinden we het waard, zowel voor onze gezondheid als voor de aarde. Sinds we biologisch eten en geen e-nummers gebruiken die schade toe kunnen brengen aan je gezondheid, voelen we ons veel fitter. Heb zelfs een jaar rauw gegeten (raw-food) en dronk veel zelf geperste rauwe groentesappen en voelde me toen het fitst. Allerlei kwaaltjes en pijntjes verdwenen, voelde me helder en blij en ik had veel energie. Voeding maakt echt veel uit. (Voor ons dan ook alleen regulier cannabis zaad)
  9. Te nat kan. Cannabis houdt sowieso niet van natte voeten, maar jonge planten zijn daar extra gevoelig voor. Bladeren gaan dan inderdaad hangen en krullen om. Soms komen ze er nog weer boven op wanneer je geen water meer geeft en de grond opdroogt, soms is het al te laat.
  10. Las hier wat over giftige stoffen in/uit pvc; http://www.aquaforum.nl/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=46965 Zoiets zal het toch moeten zijn? Lijm, pvc's (of via stilstaand water wat daarmee in contact komt) en zelfs verse verf kan problemen geven voor (alle) planten. Toen onze kamer was geverfd bijvoorbeeld gingen om de haverklap onze kamerplanten dood. Duurde zeker een half jaar.
  11. Elmanito, dank je wel voor de uitleg.
  12. Elmanito, maakt het uit, of het 't groene fenotype is of het paarse?
  13. Zeg dat. Terwijl ik die eerste keren het voor de nacht had genomen en het dus bij die druppel(s) had gelaten. 1e nacht 1 druppel, 2e nacht 3 druppels. Niks. En toen later een keer op een ochtend dat 1/3 theelepeltje...
  14. De groene voor zover ik weet. 'k Heb er nog weinig verstand van. Ben een beginneling. Zoek me suf naar onder andere een soort die ik eigenlijk zou willen; een soort met een hoog CBD gehalte. Of eigenlijk 2 soorten voor 2 soorten olie; 1 voor overdag tegen de pijn maar waar je wel fit bij blijft en 1 voor 's nachts om goed te kunnen slapen. Heb nu Mickey Kush zaden gekocht. Hollands Hope komt wel errug hard aan. Dacht dat het mislukt was (er zaten een paar zaden in de plant) en na een paar keer een druppel olie te hebben gebruikt en er gebeurde niks, dacht ik dat er door het zaad geen THC in zat. Vervolgens een derde theelepeltje genomen. Oei oei, dat had ik niet moeten doen. Dat was een dag en een nacht op bed. Maar....'k had 2 dagen geen pijn.
  15. Ja, dat is ook zo. Daarom beter ook maar niet koken denk ik. Ga het sowieso ook opnieuw proberen voor beter resultaat.
×
×
  • Create New...