Jump to content

OGKUSH14

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About OGKUSH14

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Kweekrapport buitenkweek autoflowers: Bubble Kush van Royal Queen Seeds en Lemon Skunk van DNA Genetics Medium: Bio Bova cocobricks, Plagron cocobricks en een lightmix Voeding: BioBizz en moet nog kijken voor een goede bio voeding voor cocos Ontkiemen zaadjes: dag 1 in glas water tot ze zijn gezonken. 2e dag vochtige watjes 3e dag worteltje dag 3: in propagator onder 40watt lamp ec 0.4 (leidingwater ec0.3) ph 5.8 dag 4 ontkiemd dag 5 buiten in 35 liter potten Ik heb veel verhalen gelezen op internet over cocobricks, vooral dat ze veel zouten bevatten en goed gespoeld dienen te worden voor gebruik. De verkoper in de growshop gaf aan dat dit achterhaald zou zijn en hij het vroeger niet deed. Ik had een plantje geplant in niet gespoeld en 3 in wel gespoelde potten. Het spoelen van de coco deed ik onder de douche. Pot vullen met 4 bricks en de douchekop erop. eerst heet water en vervolgens koud( anders verbrand je je handen bij het kneden). Ik was verbaasd toen ik de drain op ec ging meten... ec 2.8 sommige 3.2!!!!! dit lijkt mij absoluut niet goed voor je jonge plantjes. Na goed gespoeld te hebben tot de drain gelijk stond aan mijn tapwater en de p.h 5.8 plante ik de kleine schatjes. Voeding: Op het schema van BioBizz staat geen cocos vermeld. Alleen allmix en lightmix. Ik hanteer de hoeveelheid die gelijk staat aan de lightmix en meet mijn ph en ec. Volgens BioBizz staat week 1 in hun schema gelijk aan het plantje met 4 blaadjes dus als het goed gaat het eenvingerige blad en het 3 vingerige blad. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Morgen gaat de 2e week in (3e week na ontkieming) en ze zijn erg klein. Zien er gezond uit. Geef een ec van 1.0 en de drain is 0.8 ph 5.8. Kan meen ik door de volgende punten komen: - geplant in een te grote pot, waardoor de plant druk is met de penwortel naar de bodem van de pot te groeien ipv het groter worden - het wisselvallige weer en bewolking van de afgelopen week - het feit dat biobizz kennelijk niet voor cocos is maar alleen aarde - las dat planten slecht groeien op bionova dus dat de kwaliteit van de bricks niet goed zijn. Hopelijk hebben jullie een idee. P.s. Mischien suggesties voor goede bio voeding voor cocos? -
 2. Hi Klaver ik heb het ook over nieuwe cocos. Erg he. Zag dat jij met plagronbricks hebt gekweekt verleden x. Is dat goed bevallen?
 3. Hi Klaver, Mooie verslagen heb je. Ik zocht op kokos en vond jou. Ik heb nu 3 auto's buiten in bricks van bionova. Eerst de bricks in de pot en spoelen met hete douchekop. Als ze helemaal uitgezet zijn en de pot vol spoel ik door tot ik de ec van het leidingwater heb en de ec 5.8 is. Er kwam een drain van 2.9 sommige 3.2 uit. Moet je die bricks van plagron ook goed spoelen voor gebruik of zijn die al gespoeld? Succes met je kweek!
 4. Hallo Allemaal, Daar ben ik weer. Ik moest 2 dagen na de laatste update inpakken. Helaas maar waar. Tussentijd errug druk geweest met mijn zaak. Nu weer begonnen met 5 autoflowers op het balkon. Ik zal een nieuwe topic starten. Hi Topje, Ik lees nu... 15 maanden later je post pas. Ben te druk geweest met mijn werk. Ben nu bezig met autoflowers op het balkon en inderdaad die cocobricks van bionova eerst vreselijk gespoeld met een drain van 2.9. plantjes zijn nu 14 dagen oud en nog geen 10 cm groot. Begint wel aan het 5vingerige blad. Vind zze ook heel klein.... kan dit ook te maken hebben met het feit dat ik ze in een te grote pot heb geplant? Ik strat een nieuwe topic.
 5. Dag 3 aarde temp: min 17C max 23C lv: min 65% max 75% zaden staan in 1 liter voorgroeipotjes welke op dag 1 met planten gemiddeld 70ml ph 5.8 water 20C kregen en de dagen erna licht verneveld met idem water. de aarde is GoldLabel Lightmix geworden gezien de GS alleen deze had. De coco bricks van het merk BioNova. Iemand ervaring met cocobricks van BN? Las laatst ergens anders dat je ze wel goed moet spoelen gezien ze veel zouten schijnen te bevatten, klopt dit?
 6. Ik heb ook veel goede verhalen gehoord over dit soortje van DNA. Schijnt wel de hoogste opbrengst te hebben voor een Kush. Maar heb hem vooral gekozen voor de smaak!
 7. nou de dames zijn allemaal ontkiemd. 1e dag in een glas water 2e dag in vochtige tissues welke ik bevochtig met spa blauw. De worteltjes waren met 2 dagen al ruim 1,5 cm. dag 2 in aarde de groeikamer Uiteindelijk gekozen om op aarde en cocos te kweken. Dus 1 tent cocos en 1 tent aarde. Die airsonic bevochtiger werkt super in een kweektent. Voor een bedrag van 60 euro zeker een aanrader!
 8. En die goldlabel custom lightmix is cocos? kijk heb namelijk niet zo zin om 35 zakken naar binnen te dragen dus de cocos is een uitkomst. verder 11 liter potten omdat ik meer planten wil ivm uitvallen etc. En dan erbij heb me laten vertellen dat cocos minder snel overwaterd/overvoed dus genoeg redenen om geen aarde te gebruiken dit keer. je raade me verleden keer ook bio aan en vertelde dat je geen ph hoeft te meten. Dat voelt gelijk of je controle kwijt ben. Bij cocos moet je toch ook enzymen toevoegen voor het bodemleven? Waarom vraag je dan geen advies aan waar je je dat laat vertellen?! Met alle respect the predator, Maar als ik advies vraag met betrekking tot het kweken op cocos en vervolgens als reactie krijg 18 liter potten en zakken aarde kopen omdat dat makkelijk is ben ik daar niet mee geholpen. Als ik op aarde kon kweken had ik dat gedaan. Maar dat is niet het geval. Jullie zijn welkom
×
×
 • Create New...