Jump to content

Ernesto

New Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Ernesto

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Beste Wietforummers, Vanaf heden zijn de 1e 14 delen van Doedeledocu te zien op Youtube via de volgende link: http://www.youtube.c...v-fbD0Ip_0s20rw . Korte filmpjes met Doede als inspirerende hoofdpersoon. Allemaal kijken en liken! Commentaartjes erbij? - GRAAG! Vertel het door en laat iedereen dit zien. Des te meer aandacht des te meer goodwill voor de goede zaak. Let's boost Doede! Meerdere delen volgen nog.. Green Greetz! Like This
 2. Beste Wietforummers, Vanaf heden zijn de 1e 14 delen van Doedeledocu te zien op Youtube via de volgende link: http://www.youtube.com/channel/UCX8ZqXXwv-fbD0Ip_0s20rw . Korte filmpjes met Doede als hoofdpersoon. Allemaal kijken en liken! Commentaartjes erbij? - GRAAG! Vertel het door en laat iedereen dit zien. Des te meer aandacht des te meer goodwill voor de goede zaak. Let's boost Doede! Meerdere delen volgen nog.. Green Greetz!
 3. Beste Wietforummers, Vanaf heden zijn de 1e 14 delen van Doedeledocu te zien op Youtube via de volgende link: http://www.youtube.com/channel/UCX8ZqXXwv-fbD0Ip_0s20rw . Korte filmpjes met Doede als hoofdpersoon. Allemaal kijken en liken! Commentaartjes erbij? - GRAAG! Vertel het door en laat iedereen dit zien. Des te meer aandacht des te meer goodwill voor de goede zaak. Let's boost Doede! Meerdere delen volgen nog.. Green Greetz!
 4. Om even terug te komen op de kern van de discussie doe ik bij deze (wederom) een oproep aan alle coffeeshop-uitbaters in Nederland om de VOC financieel te steunen om zo te kennen te geven dat ze de belangen dienen van alle consumenten en niet hun eigen belang (lees: hun prive-portemonnee). Ze verdienen immers geld als water. Illustratief in dit verband is dat ik enige tijd geleden een advertentie zag in 'De Zaak', waarin een coffeeshop in een grote stad te koop werd aangeboden, met als lokcijfer: winst voor belasting 1,4 miljoen euro! De verkoopprijs? ZEVEN MILJOEN EURO. Nou zal dit een best een grote shop zijn, maar het geeft toch wel te denken. Een kleine shop zal al snel een tonnetje winst kunnen draaien, dus een bijdrage van minimaal 500 euro per shop zou geen enkel probleem hoeven te vormen. Ik was gisteren overigens ook aanwezig tijdens de VOC-vergadering en hoorde dat zo'n 5% van de coffeeshopuitbaters de VOC 'wel eens' wat toestoppen. Ik begrijp hier HELEMAAL niets van. Mischien moeten we naar een systeem (campagne?) waarin de donerende (solidaire) coffeeshops een 'GOED BEZIG'-sticker op het raam krijgen zodat we -als consument- weten dat we hier wiet kopen bij een bonafide ondernemer, die de consumentenbelangen voor ogen heeft. Verder nog ideeen, mensen?
 5. Als iemand twijfelt aan de integriteit van de VOC, vergewis je dan van het tegendeel door inzage te vragen in de jaarrekeningen. Je zult ontdekken dat het een transparante club is van bevlogen mensen die meer dan verantwoordelijk omgaan met de gedoneerde middelen. Ben je hier vervolgens van overtuigd, doneer dan ook JOUW bijdrage, bijvoorbeeld voor de 'kom uit de kast'-campagne met de voorlopige werktitel: IK GENIET ERVAN - JIJ OOK? Coffeeshop-uitbaters kunnen makkelijk 1000 euro bijdragen en particuliere donateurs 5 of 10 euro. Hoe eenvoudig kan het zijn? Steun de goede zaak en trek je portemonnee! Niet lullen maar poetsen!
 6. Stuur een Mailtje naar de VOC en je krijgt vast alle informatie!
 7. Wil iedereen die graag een blowtje rookt hieraan meedoen? Wie kent er BN-ers of mensen waarvan je niet zou verwachten dat ze blowen? Vraag of ze medoen of vraag om donaties. HELP!
 8. Ik ben Ernesto, zelfstandig scenarist/regisseur, en ik kweek al ruim 30 jaar probleemloos mijn eigen wietplantjes. Zonder lampen, in mijn eigen tuin. Meestal een paar plantjes. Maar omdat ze nogal eens gepikt worden, mag ik ook bij familie en vrienden een plantje in de tuin zetten. Ik kweek vooral voor mijn vrouw die cannabis -vanwege een rheuma-gerelateerde ziekte- elke dag medicinaal gebruikt, maar ik geniet zelf ook van een jointje hoor, de laatste jaren wat minder maar ik ben zeker een liefhebber. Zou graag wilen dat cannabis gelegaliseerd wordt vanweg alle bekende redenen. Ik wil daar dan ook graag een bijdrage aan leveren door af en toe eens mee te praten op dit forum.
 9. Beste mensen, Ik ben nieuw op dit forum en vraag me af hoe het mogelijk is dat de VOC -een eerlijke club van bevlogen mensen- nauwelijks financieel wordt gesteund door de vele tientallen coffeeshop-uitbaters in Nederland. Willen zij eigenlijk wel legalisering van cannabis? Of houden ze de situatie liever zoals hij is: geen legalisering/regulering, zodat ze gebruik kunnen blijven maken van de -wellicht uiterst lucratieve en niet-traceerbare- achterdeur'handel'? Als dat zo is, dan zijn juist de coffeeshop-uitbaters in feite bezig om de criminaliteit in stand te houden. Waarom? Voor persoonlijk gewin: zeer egoistisch en asociaal! Malafide gedrag! Ik denk dat er erg veel coffeeshops zijn -zeker in de grote steden- die tonnen (!) winst maken juist vanwege de huidige non-regulering. Als elke coffeeshop 1 procent van zijn winst jaarlijks doneert aan de VOC, dan kan de VOC een echte vuist maken en ervoor zorgen dat er een goede en rechtvaardige reguleringsvorm kan worden gecreeerd waar consumenten -en daarmee de coffeeshops- hun voordeel mee kunnen doen. Is dat nou zo ingewikkeld? Daarom: Willen de bonafide coffeeshop-uitbaters opstaan en leuke bedragen doneren aan hun belangenclub: de VOC? Uitbaters die niet hun eigen financiele belang voorop stellen maar vooral de gebruikersbelangen van hun klanten? Juist dan kan het criminele imago van cannabis worden omgebogen en bovendien kan de verkoopcontinuiteit veel eter worden gewaarborgd en kunnen we met z'n allen eerlijk verbouwde wiet blijven roken, tot in lengte van dagen. Reacties? Graag!
×
×
 • Create New...