Jump to content

Murdoch

Full member
 • Content Count

  1,021
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Murdoch last won the day on March 18 2015

Murdoch had the most liked content!

Community Reputation

195 Goed

About Murdoch

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

729 profile views
 1. Produceert geen kou “Kou” is een gebrek aan warmte. Airco’s ontrekken warmte uit de ruimte(lucht) en staan dit weer af op een andere plek. Bij een watergekoelde airco het water, verwarmen doet deze op basis van elektriciteit. Ook bij 0gr celsius is er nog warmte in de lucht, anders zou het wel 0gr kelvin zijn, nietwaar...
 2. Met 2 vaten kan je toch ook een ruimte vullen lol
 3. Medium droogt toch sneller uit met gaten rondom. Meer licht wat op medium schijnt/algengroei. En vaak naar verloop van tijd flikkert rfx door de gaatjes want dat spul wordt altijd fijner en met spoelen is dat helemaal kut. Maar jij gebruikt toch geen rfx en die gaatjes lijken me wel klein. Altijd dichte bakken beste gevonden en het goedkoopst lol 2 euro.
 4. Altijd onder afdakje meten Stralingswarmte
 5. Ozongenerator bespaar je het geld. Geprobeerd en ja met overcapaciteit. Geen succes. Haal een inline filter man, dubbel filteren is het beste.
 6. Zolder is ontstaan 5x4=20m2 En je wilt de helft gaan gebruiken 2.5x2=5m2 😂 lol
 7. Vloer hoeft niet helemaal waterpas te zijn. Als bv voor maar niet 1,5x zoveel water staat met vloeden dan achter. Je kan dit altijd nog oplossen door verschillende maten pvc pijpjes onder de bakken te leggen. Makkelijker dan een vloer storten. Aangezien de bakken op een verhoging komen(pvc pijpjes) hoef je de vloer ook niet te isoleren. Ook zullen de bakken niet in het water blijven staan mocht je niet tot het laatste beetje uit je vijver kunnen terugpompen. Is wel aan te raden zoveel mogelijk terug te pompen, aangezien water verdampt en voeding op je zeil blijft liggen. Ook wateren de bakken beter af bij terugpompen. Je pompt dus gewoon de vijver vol om de dag. Nadat de bakken een minuut of 30 het voedingswater hebben opgezogen(rfx) pomp je het weer terug in het vat met behulp van een vlakzuigpomp. De volgende keer vul je gewoon weer je vat aan, je hoeft dus geen voedingswater weg te gooien. Enkel aan het begin van de ronde als je je medium gaat spoelen, spoel je dit water gelijk weer door het riool, als je overstapt van groei op bloeivoeding idem en aan het eind van de ronde ofcourse. Hoeveel liter moet je ongeveer vloeden, voorbeeld met 10 cm(0.1m)vloeden; Lengte x breedte x hoogte x (2/3) 4x4x0,1x(2/3)=1m3 Voor een ruimte van 16m2 heb je dus een liter of 1000 nodig.
 8. Jij komt teveel bij de struisvogels? Kop in het zand. Als je het in de vingers hebt, leuk dat je dat zegt. Een kleine greep uit jouw kweek verleden(topics) laat enkel een droevig dwc zooitje zien. Stop toch met dat gelul over hoe men het in het westland doet. Miljoenen bedrijven die alles tot in den treure geregeld, gestuurd en geanalyseerd hebben. Feit is gewoon dat rfx eb en vloed een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker is dan slabs zooi. Rfx gaat jaaaaren mee en geeft toch iets meer buffer. Gelukkig gaat El Capitano op rfx? Overstappen.
 9. Gewoon eb en vloeden met rfx, dit kan elke boerenlul. Ik wil niks anders meer. Ten eerste gaat rfx zeker een jaar of 5 mee indien je gewoon de juiste ph blijft geven. Geen gesleep meer met medium. Ten tweede zoals dilago al zei, perfecte bewatering. Laat het medium zich maar lekker volzuigen. Ten derde valt best mee hoeveel je moet vloeden. Paar cm is al genoeg, zo gebruikte ik 750l op 10m2. Ten vierde laat je vooral niet ompraten om met deze setup door te gaan, het kan zoveel makkelijker.
 10. Stekken inderdaad extern voorgroeien liefst met tl een paar dagen en dan hpi op startblokjes of in plastic bekertjes met lightmix en gaatjes onderkant maken. Die kunnen dan zo de rfx in en zullen veel sneller aanslaan. Gelijk stekken hup erin en hps op de kop is best zwaar als je niet goed gewortelde stekken krijgt. Zet je ze gelijk in de rfx dan zet ik ze nooit te diep. Je wilt wel dat de stekken een beetje op zoek gaan naar water. Dat andere minder hoeven voor te groeien komt hoofdzakelijk door beter ontwikkelde(gewortelde) stekken. Het mooiste is wachten op een internode of 5 en dan toppen. Schakelen als je nieuwe uitgroeiers ziet. Nooit naar de dagen kijken, maar naar de plant.
 11. Sorry dat ik me al langer druk maak om jouw kweek, maar eigenlijk niet meer zoveel. Als je geld weg wilt gooien prima. Er is al zovaak tegen je gezegd om opnieuw te beginnen en deze troep de deur uit te doen. Eind 2016 heb ik je ook nog verteld om die gare paden weg te doen. Je schijnt een hele hoop op de grond zeker met zo'n veld. Toen je probs had met je opti heb ik je geadviseerd over het bijvullen, daarna deed ie het weer fijn he. En omdat je al lang met spint hebt gekampt om een elektrische spuit te halen. wiekspiet is een clown, misterx heeft nergens verstand van, bedankt voor de info lol. Supernoob weet wel waarover hij praat. Zodra jullie 900gr/m2 draaien per 7 weken hoor ik het wel, tot dan snaveltje toe.
 12. Back to basics. Is hem al 1000x verteld ook door mij in eerdere topics. Gast wil niet luisteren, prima. Dief van zijn eigen portomonnee en die van zn compagnonnetje. Ga me niet vertellen dat je het als hobby doet in deze setup. Je zal je magere loontje wel moeten aanvullen, zo bijster intelligent kom je niet over. Opnieuw begonnen en wederom wordt het niets, of je moet tevreden zijn met 0.3gr/watt. als je toch meer naar je domme compagnon luistert dan naar ons vraag ik me af wat je hier komt doen voor tips. Want die tips, om het juist te doen, zijn al 1000x gegeven. En dat een paar stonerds gaan lopen blaten en dat het wel prima gaat vind ik wel vermakelijk. Forum is echt dood, door mensen zonder knowhow zoals wiekspiet misterx en capitano onze zware jongen die typt alsof hij 16 is.
 13. Haha wiekspiet ouwe stoner. Volgens mij ben jij het compagnonnetje van El Capitano, twee kneusjes bij elkaar dan krijg je dit. Vakman dat klopt, zeker als je niet kan kweken zoals TS. Dan ben je juist gebaad om het simpel te houden. En more is less.
 14. Als het aan jou lag. Je bent dus gewoon een katvangertje. Advies wat hier gegeven wordt is inderdaad way to go. Gewoon met dichte kratten van de action, twee planten per krat van 32l. 16 gaten in de bodem op pvc buisjes en gaan.
×
×
 • Create New...