Jump to content

Panacea

Members
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Panacea

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Panacea

  Herma

  Ik heb ondertussen alles geoogst en verwerkt ik ben uiteindelijk in totaal 18 zaadjes tegen gekomen. De wiet zit ondertussen in weckpotten en heeft een totaal gewicht van 370 gram. Op zich geen slechte oogst dus voor een 600 watt systeem, in ieder geval 70 gram meer dan mijn vorige kweek maar nog steeds ruimte voor verbetering. Ik heb er ondertussen ook al het één en ander van gerookt en ook over de kwaliteit ben ik zeer tevreden. Of de kwaliteit en de kwantiteit beter waren geweest zonder de bestuiving is lastig te zeggen. Waarschijnlijk had het wel enigsinds uitgemaakt, maar hoeveel invloed het precies heeft gehad weet ik niet. Zelf denk ik dat het uiteindelijk allemaal best is meegevallen.
 2. Panacea

  Metal Halide 4200 Kelvin

  Zoals in onderstaande grafiek is te zien loopt het aantal lumens dat metaalhalidelampen uitstralen al vrij snel terug. Ik heb daarom een aantal weken geleden een nieuwe metaalhalidelamp bestelt om mijn oude te vervangen. Ik heb altijd een sunmaster gehad die een CCT had van 7200 kelvin, deze straalt dus voornamelijk blauw licht uit ideaal voor de groei periode. Daarom had ik deze weer bestelt. Ik kreeg echter daarna een telefoontje van de growshop dat ze deze niet meer op voorraad hadden en daarom boden ze mij een alternatief aan. Dit alternatief betrof een lumatek lamp waarvan ze mij verzekerde dat dit exact dezelfde lamp was alleen een ander merk. En volgens hun bewering was het zelfs een betere lamp. Toen ik deze echter binnen kreeg bleek dit "alternatief" een CCT te hebben van 4200 kelvin. Naar mijn idee zijn dit dus niet dezelfde lampen en is de lumatek lamp veel minder geschikt voor de groeiperiode. Maar de growshop is het daar natuurlijk mee oneens. Wat denken jullie? Hier staan de gegevens van de 2 lampen. Sunmaster: http://customername....ls_en_33912.pdf Lumatek: http://www.lumatek.c...alide-grow-lamp
 3. Panacea

  Herma

  We gaan het zien, zodra ik zaad vindt laat ik het weten. Begin September kan ik ongeveer oogsten dus dan weten we het zeker.
 4. Panacea

  Herma

  ?? Bedoel je daarmee dat er naar jou idee wel zaad in gaat komen?
 5. Panacea

  Herma

  Daar ben ik ook bang voor. Maar aan de andere kant heb ik volgens mij het overgrote deel al onschadelijk gemaakt door alles goed nat te maken nadat ik het stuifmeel opmerkte. Tevens zijn we alweer 2 weken verder en ik heb op de paar zaadjes van vorige week niets meer gezien en ik controleer iedere dag. Maar ze kunnen goed verstopt zitten dus ik hoop dat ik niet voor een verrassing kom te staan als ik over een aantal weken ga oogsten.
 6. Panacea

  Herma

  Uiteraard, maar ik kweek door middel van de scrog methode. Dus het valt niet mee om dan alles goed te checken, zeker niet de takken achter in het net. De omstandigheden in mijn hok zijn echter best gunstig op het moment en de overige planten doen het goed, dus ik verwacht niet nog meer herma's. Maar kan ik nu het beste de zaadjes die in de top groeien verwijderen?
 7. Panacea

  Herma

  De herma heb ik vorige week al verwijderd, dat had ik hierboven al beschreven. Ik heb een zaadje van vorig jaar gebruikt, dat zaadje is ontstaan uit zelf bestuiving en daardoor heeft het een grote kans om herma te worden. Dat hoeft dan niet door stress te komen, maar heeft gewoon met genen te maken. De moeder was een herma dus daarom is dit zaadje ook een herma geworden.
 8. Panacea

  Herma

  Hallo allemaal Half april ben ik met mijn huidige binnenkweek begonnen. In eerste instantie was ik met 5 plantjes gestart, maar omdat één plantje zonder lobblaadjes boven kwam besloot ik één zaadje van vorig jaar te laten onkiemen. Het plantje zonder lobblaadjes herstelde en uiteindelijk had ik dus 6 plantjes. Ik was mijzelf ervan bewust dat het zaadje van vorig jaar herma gevoelig was. Maar ik was bereid het risico te nemen in de hoop dat het plantje toch vrouwelijk zou zijn. En ik had de illusie dat ik deze anders wel op tijd weg kon halen mocht ze toch stuifmeel gaan produceren. Vorige week bleek dit echter niet te zijn gelukt, want er bleken toch een paar banaantjes te hangen en één á twee zakjes waren al open gegaan. Dus ik heb de herma weggehaald en voor tijdens en na het verwijderen heb ik de overige planten goed nat gespoten. Acheraf denk ik dat de schade bij de overige planten nog meevalt want we zijn nu één week verder en ik heb in totaal 5 zaadjes kunnen vinden na alle toppen goed onderzocht te hebben. Maar ik heb toch nog wat vragen die ik elders niet op het internet kon vinden. Kan ik ervan uit gaan dat dit alles is? Of kan er nog meer zaad gaan vormen? En kan ik de zaadjes beter laten zitten? Of is het voor de kwaliteit beter om de zaadjes weg te halen? Ik kan mezelf voorstellen dat de plant dan geen energie meer steekt in het zaadje als je die weg haalt. En ik heb na dit toch geen behoefte meer aan herma gevoelig zaad. Kort gezegd ben ik benieuwd wat deze "plaatselijke" bestuiving voor invloed heeft op mijn planten. Hier nog een foto van één van die zaadjes.
 9. Panacea

  Herma

 10. Panacea

  Growroom Constructie

×