Jump to content

inferno1234

New Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About inferno1234

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Hmm volgens mij heb ik nog een (wel paar jaar oude maar dat maakt denk ik niet uit toch?) fles van dit soort spul liggen, BAC biobloom ofzo. Dus die misschien dan maar voor de bloei gebruiken. Ze lijken er beter bij te staan en ben nu ook in elk geval begonnen met alleen in de ochtend water geven om een natte koude nacht te voorkomen. regenwaterinstallatie moet ik dit weekend even maken. Nieuwe blaadjes lijken er beter uit te gaan zien, misschien door de mindere hoeveelheid voeding en "droge" potten s'nachts(ik gaf vaak later op de dag water), dus dat is mooi. Ik zal over een weekje oid nog een foto maken, TMV lijkt niet zo widespread in de planten, dus ik hoop dat dat zo blijft. Dank jullie wel voor het goede advies, ik ga even bijsturen en laat jullie sowieso de voortgang zien. Laat dit echter niemand tegenhouden door te gaan met discussieren natuurlijk!
  2. de helft van de plantjes zitten maar in een smartpot(experimentje, meningen erover want so far vind ik ze te klein en lijken ze korter te don met water wat een beetje een hassle is.) maar de problemen lijken zich wel meer voor te doen in de grote potten. bio gaan, daarmee bedoel je niet voeden? ik heb geen voorbemeste aarde oid dus ik weet niet echt hoe dat gaat... en je bedoelt een EC meter neem ik aan non?
  3. Ok dus het lijkt erop dat er geen spint is, en dus geen speciale behandelactie? water krijgen ze wanneer dit op het oog nodig is. een halve liter per plant per keer in potten van 25 liter als ik me niet vergis, en dit was tot dit punt 1 x per 1.5 dag ongeveer. TMV lijkt me een geval van "niet optimaal maar ook niet funest voor de opbrengst" ? behandelplan tot zover: zo snel mogelijk een tensiometer aanschaffen, voeding verminderen, letten op de symptomen en als het doorzet kalium toevoegen en de pH van het water verlagen(regenwater moet dit probleem oplossen non?). Ook maar eens experimenteren met een warmtematje of kacheltje dan. anything I missed? En bedankt voor al jullie behulpzame replies
  4. De plantjes zijn niet lang geleden verplaatst en de screens zijn er gister ingehangen wat voor aardig wat gerommel zorgde, misschien dat dit toevoegt aan de stress? Voeding gebeurt volgens een schema van canna, op dit moment 3.8 mL terra vega per liter, 2.0 Rhizotonic en 2.5 Cannazym. Dit allemaal in een gieter met 4 liter water, afgemeten met het meetsysteem in de flessen dus misschien niet 100% exact. Weet niet of dat als "op het oog" beschouwt wordt? Ik ben nu zelf over pH aan het lezen en het lijkt me dat ik toch regenwater moet gaan gebruiken, of ph- aanschaffen. Waar ik me echter het meeste zorgen om maak is de mogelijke spinten en TMV wat zou kunnen betekenen dat het misschien helemaal niet slim is om in deze plantjes nog tijd te steken.
  5. Zon 3.5 week terug heb ik mijn nieuwe hokje eindelijk in actie gezet. 10 pp stekken en hoewel ze volgens ons een beetje tmv leken te hebben (bevestiging zou fijn zijn, om het zo goed mogelijk te leren herkennen) en wat wij dachten dat spint was deden ze het na een spraytje antispint heel goed onder de 400 watt hpi met luchtbevochtiger. Inmiddels zijn de screens om te gaan scroggen opgehangen maar de plantjes lijken wat bladproblemen te hebben waarvan ik het moeilijk vindt om te diagnostiseren wat er precies mis is. Als iemand een idee heeft zou dat fantastisch zijn.Ik heb ze consequent onder 18/6 gehouden en de voedingslijn TERRA van CANNAgebruikt. Hierbij is het misschien belangrijk aan te geven dat ik de benodigde Cannazym vergeten ben de afgelopen 5 dagen.Temperatuur in het hot is 25 graden s'nachts minimaal 19. de hygro/thermometer heeft echter wel eventjes gedaan. PH van het water ligt aan de lage kant(5). Een EC meter heb ik helaas (nog) niet.Heeft iemand een prognose voor deze plantjes. Ik wil natuurlijk liever niet opnieuw beginnen dus bestrijding lijkt me het fijnst maar wat moet moet dus alle adviezen zijn welkom. P.S. Ik ben nieuw maar mijn images lijken erg groot. weet iemand hoe ik dit op kan lossen zodat je thumbnails krijgt ipv de hele afbeelding in je post?
  6. Nou, daar gaan we dan, een voorstel post. Ik ben Inferno1234, 22-jarige student farmacie. in mijn leven aardig wat minder serieuze kweekjes gedaan maar wilde het nu wat beter aanpakken, dus ik ben hier om zoveel mogelijk te leren. Mijn andere hobbies zijn fitness, chemie en koken. Ik hoop dat ik veel kan leren en misschien zelfs hier en daar wat kan bijdragen aan dit mooie forum. Grtz, Inferno1234
×
×
  • Create New...