Jump to content

Utopia

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Utopia

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Ik heb gisteren een paar soorten binnen gekregen, en ik heb Caboose, white lemon en white strawberry meteen op een keuken papiertje gezet. Caboose heeft vandaag al een flinke wortel. Ik had Caboose erbij genomen omdat deze uit Californie komt waar de temperaturen en luchtvochtigheid redelijk vergelijkbaar kunnen worden. Ik ga uiteraard foto's maken en een dagboekje bijhouden
  2. Ik denk dat mijn volgende probeersels inderdaad richting xocolope en panama gaan. Hoewel ik wel rekening moet houden met de hoogte en korte intense dagen met zon. In de tussentijd probeer ik hogerop buiten de bewoonde wereld plekken te zoeken om guerilla te gaan. Ik houd op de hoogte
  3. Goed, ik heb dus een testje staan om te kijken of honing beter is dan gewoon water, helaas geen stekpluggen om de wortels te bekijken, maar de gezondheid van de plantjes is verschillend. Stekken komen van dezelfde tomatenplant en waren absoluut identhiek. Na 3 dagen een foto'tje; het mag duidelijk zijn dat de H voor honing staat en de N voor niets
  4. Goed heb vandaag kokosvezels gevonden, mocht ook niet moeilijk zijn de palmen groeien hier volop. Dit spul zou een PH tussen de 5.7 en 6.1 moeten hebben dus ik ben blij. Minder blij ben ik met de realseedcompany. Ik had een order geplaatst en heb ook al betaald, ik heb alleen geen bevestiging oid gekregen, ik heb ze al een paar keer een bericht gestuurd maar geen respons. Ik moet eens wat meningen over deze toko bekijken.
  5. Ik ben eigenlijk begonnen met zoeken op Youtube maar heb niet echt een fatsoenlijk onderzoek gezien. Het effect van honing vergeleken met stekgel zegt me niet zo veel omdat ik het effect van stekgel niet ken. Een betere vergelijking zou zijn, stekgel, honing en niets/water. Ik ben dan vooral benieuwd of water en honing een vergelijkbaar resultaat leveren of juist niet. Overigens ben ik hier rond gaan kijken, er zijn wel bomen die volledig teruggesnoeid worden en vervolgens weer wild uitlopen, kan dit een alternatief op de wilg betekenen? Edit, heb intussen een proefopstelling staan.
  6. Een wilg heb ik zo 1-2-3 niet gevonden Ik zal eens kijken of ik een testje kan draaien met een tomaten plantje oid, water met een apserientje, volle grond en honing. Wellicht dat het wat bruikbaars oplevert. Bedankt!
  7. Stekgel is hier helaas niet te krijgen. Ik zou het via internet kunnen importeren, maar ik vraag me af wat te douane er van gaat vinden, en ik vind het ook teveel moeite. Stekpoeder is hier wel te krijgen, maar de ervaringen die ik er mee heb zijn op zijn zachtst gezegd beneden de verwachting. Her en der lees ik dat honing een aardig alternatief kan zijn, heeft iemand dit weleens geprobeerd en hoe is dit bevallen? Zo niet, dan ga ik het over een maand of wat proberen.. als ik de zaden binnen heb en de planten groot genoeg zijn om stekken te kunnen maken.
  8. //EDIT onnodig quoten, meer info? hier De uitzending Colombia was erg interessant, een vergelijkbaar klimaat maar helaas hadden ze die zaden dan weer net niet. Ik heb 4 soorten en een mix besteld, ik hoop ervaring te kunnen delen
  9. Luchtvochtigheid, ja dat speelt inderdaad een rol. Tijdens het droge seizoen is het kurk droog, dat houdt een maand of 4 aan waarna we ongeveer 3 maanden overgangs periode hebben. Drie maanden per jaar zijn nat en vochtig en is er kans op meeldauw. Een en ander kan met een maand uitlopen. Ik zal eens naar wat haze varieteiten kijken, ook Mazar trekt de aandacht.
  10. Goed, ik woon niet in Nederland ik zit in centraal amerika. Ik heb momenteel een mystic blue autoflower binnen staan, maar die doet het niet bepaald goed met 18/6 led licht. Na het regenseizoen komt de droogte er weer aan met veeeeel zon en dat een maand of 6 en dan wil ik gebruik gaan maken van zonlicht; wel binnen en wellicht een paar uur op het balkon. Ik zit op ongeveer 1200m hoogte, de temperatuur schommelt hier tussen zo'n 16 graden (extreem koude nacht voor ons) en zo'n 27 graden overdag. De grond is veelal klei achtig en heeft een PH waarde van iets boven de 7 ik probeer het lager te krijgen met fosfor rijk mengsel, maar denk dat bij 6.5 de koek wel op is. Het zonlicht is fel, vandaag bewolkt zonnekracht 9; ter vergelijking de Bilt noteert vandaag 1.3 veel planten kunnen hier niet tegen. De dag nacht verhouding in winter en zomer is hier ongeveer 11/13 tot 13/11. Bij het zien van een Blueberry begin ik te watertanden, maar misschien moet ik een meer exotische soort zoeken die beter bij het weer past. Kan iemand iets aanbevelen wat bij deze hoogte, temperatuur, grond en lichtsterkte past? Oh bedenk me net dat hydro geen optie is vanwege gevaar voor dengue.
  11. Daar zeg je zo eens iets, geen lolletje met 20 man in een cel.
  12. Als Nederlander wonend in centraal amerika begon ik een paar goede Nederlandse gewoontes te missen en ben ik aan het kweken geslagen. Vooralsnog niet veel succes, maar ik hoop het een en ander op te steken om een goede teelt te krijgen.
×
×
  • Create New...