Jump to content

Guillian

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Guillian

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  • Birthday 06/23/1993

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Bedankt iedereen, De lemon haze is er toch doorgekomen na de fikse aanval, maar hij oogt al veel mooier nu. Nu zit ik echter met het probleem dat, wanneer mijn 5 andere dames hier terug in het gezelschap komen, dat de lemon haze nog eens 3 weken extra groei krijgt. Hopenlijk schiet deze mijn tent dan niet uit, heb wel een 90*90*160 tent aangeschaft voor volgende ronden. Om alles gestructureerd te houden begin ik best een ander verslag, maar dit pas na een week of 2 zodat ik meer zekerheid heb. Dit wist ik dus eens niet, ik heb ze hun trukje al afgeleerd door met een plantensproeier hen te besproeien wanneer deze de deur willen openen. Nu staat deze lekker dreigend op een kastje naast de deur, heb ze er niet meer in de buurt gezien Bedankt, het probleem is opgelost dus op hoop van zegen hoef ik geen draad meer te spannen Hier nog een paar foto's van onze survival expert : dag 11 na ontkiemen: En dag 13, morgen begin groeiweek 2 de blaadjes hangen een beetje, en ik dacht aan de bruuske waterbeurt van gisteren, deze gaat morgen een dagje zonder extraatjes dus: de schade van de katten heeft zich beperkt, slechts het linkse blad is hier het slachtoffer geworden. maar in het begin was dit geen zicht met slechts 2 blaadjes
  2. Ben benieuwd naar het eindresultaat, ziet er echt goed uit ! Ik ga dit toch nog even opvolgen
  3. Het raadsel is al opgelost. De 2 huiskatten hebben zich een weg geïnfiltreerd door de deur open te krijgen en langs een luchtgat in de tent te gaan spelen... een dure grap maar ik ga me in ieder geval die deur op slot moeten doen voortaan. enkel een lemon haze met anderhalf blad blijft over, maar deze ziet er raar genoeg nog lekker gezond uit. dan ga ik men tactiek toch wat aanpassen door lightmix te gebruiken en een starterskit van sannie's shop. ik zie jullie wel weer !
  4. Ik moet met spijt in het hart mededelen dat dit kweekje vroegtijdig stopt. Ik word vandaag wakker en wil de kleine rakkers water geven, nu blijkt dat er nog 1.5 overlevenden zijn. De lemon haze heeft een half blad verloren, een quick one staat nog mooi, en de rest zijn gewoonweg verdwenen Hoe dit is kunnen gebeuren weet ik niet, ik vermoed dat universele potgrond te sterk is om net gekiemde zaden in te stoppen. Ik ga me nieuwe zaden halen en toch gaan voor een lightmix. misschien nog wat tips?
  5. dankje, ik was zeker van zin om de dames wat wat in te korten bij het overpotten, maar dit kan nog wel 2 weekjes duren ik gebruik momenteel al 2 klipventilatoren die onder de lamp onderdoor blazen, maar de lamp hangt momenteel op 30cm dat lijkt me wel voldoende. kan nu ook een tijdje testen met mijn afzuiging voor tijdens de bloei. Ik heb eindelijk, na enig getreuzel met de aarding, dat dimmertje toch de stekker in gekregen. zo kan ik mijn lamp hopenlijk op optimale hoogte hangen voor bij de bloei zonder alles te verschroeien.
  6. Ik heb dit topic een beetje op de achtergrond gevolgd, Je maakt wat mee zo blijkt, nooit leuk om zulk nieuws te vernemen. maar goed nieuws is ook altijd leuk meegenomen natuurlijk, sterkte man, ik wens jou en de dames veel succes !
  7. We zijn al weer een paar dagen verder en heb nog wat foto's om hierop te gooien. de lamp is verlaagt naar 30cm, dit is het absolute minimum van hoogte of mijn temperatuur stijgt al snel naar 35°. hier staan ze allen bij elkaar, slechts 1 is nog niet uitgekomen, maar er is nog hoop. Er is bijna 2 dagen verschil tussen het eerste zaadje Quick One en het laatste ( dat nog onder de grond verdoken zit. ) de lemon haze ziet er gezond maar lang uit, dit waarschijnlijk door in het begin mijn lamp te hoog te hangen. en hier onze kleine rakkers: Ik ben ook in euforie vergeten mijn sprout pads te gebruiken, maar ik spaar die wel voor een paar specialere zaden voor de volgende ronde groetjes
  8. bedankt voor de tips ! zoals jullie wel weten heb ik nu een verslagje hier. Dit is een ijzerdraad voor de lamp, vrij stevig maar een easyroller zou veel handiger zijn voor deze telkens te verstellen ! Die kettingen zijn nog zeker een goed gedacht, allesinds voor mijn afzuiging want zulk draadje is maar onbetrouwbaar al zeg ik het zelf. dit heb ik uiteindelijk gedaan, mijn voorbereidend werk is veel beter en heb verscheidene opstellingen geprobeert om de optimale te vinden. ik hou dit ook allemaal bij in een excel bestandje om nog even te antwoorden op de vragen: Deze is niet zó bruin, maar inderdaad niet meer vers. Het is het tweede kweekje dat gebeurd met deze filter, maar hij is in bruikleen en hierna koop ik mezelf wel een mooie nieuwe aan. ( waarvan ik dan ook meer specificaties van weet. ) beneden links is een ingang voor verse lucht, maar meestal moet ik de tent nog openzetten voor het juiste klimaat, en daar maak ik gebruik van om een ventilator bij te zetten voor verse lucht.
  9. lostchild: heb de lamp inderdaad een fors stuk nog laten dalen nog De tent, afzuiging en lamp zijn in bruikleen, en voor zover ik weet was hier geen binnenbak bij. Ik gebruik toch nog steeds een tweede fannetje rechts beneden ( ook een klipfan maar deze staat niet bij op de foto ). anders stijgt de temperatuur tot een piek van 37°. nu is het constante temperatuur van 28° mijn temperatuur meet ik met een thermo- en hygrometer en ik geef water a.d.h.v. een vochtmeter. de termometer is te zien aan de linkerkant van de eerste foto. groenethee: dankje, ja ik was vandaag nog eens de afmetingen aan het checken, en ik vermoed wel dat ik 6 grote potten van 6.5l in deze tent krijg. anders volg ik jou raad en ga ik 1 autoflower in een 3l pot behouden en de rest gaat in 6.5l potten. Nog even een update: Vandaag waren alle zaden netjes gekiemd, maar in staat van euforie ben ik foto vergeten te nemen. De tent wordt nu toch al beter gebruikt dan met 1 plantje. Het tweede fannetje is hier niet op te zien. Afstand tussen pot en lamp is 32cm. De grond lijkt droog maar heb na de foto nog bijgesproeid, naast de normale watering, denk wel dat ik ongeveer juist zit en hier nog de lemon:
  10. even een korte update Ik heb mijn lamp verlaagt naar 45cm afstand + 2 ventilatoren gehangen voor de circulatie. de temperatuur bedraagt momenteel 26° en LV is 42% ( beetje aan de lage kant maar nog net goed genoeg ). De eerste 2 zaadjes van de 5 vertonen al een klein worteltje, en 2 zijn er aan het opengaan, het laatste houdt zich nog redelijk stil maar we zijn nog maar 1 dag verder dus geduld De lemon haze steekt al met zijn kop uit het zand en heeft een grootte van 4cm.
  11. Krasi: Verplaats maar gerust hoor. Deze ronde ga ik wel volledig op 250 Watt moeten doen vanwege mijn investeringsbudget ( dat al te ruim overschreden is ) Ik had zelfs niet door dat er een aparte sectie was t.e.m. 250 Watt. bedankt !
  12. toch nog even leuk nieuws, ik was een paar dagen geleden al een gekregen zaadje "lemon haze" aan het ontkiemen, en dat is vandaag de grond in gegaan. Dit wil zeggen dat ik mijn tent ga vullen met 5x 6.5l (na pads en na 3l pot), en de lemon haze ga ik behouden in een 3l pot en gewoon klein houden. Dit is toch wel een maximum voor mij in dit tentje. Morgen komt het laatste van mijn bestellingen binnen: Profile Stekker Dimmer Ventilator klem Moistick Vochtmeter digitaal toch nog even snel kosten gedaan dankzij jullie raad ! Dit wil dus ook zeggen dat ik hoogstwaarschijnlijk mijn lamp wel kan verlagen. momenteel als alles, buiten de afzuiging, opstaat schommelt mijn temperatuur tussen 26-30 graden en mijn LV is redelijk stabiel op 48%-50%. morgen laatste testen en metingen opnemen voordat ik (hopelijk) zondag kan beginnen planten met mijn pads. lostchild: Ik heb vandaag de effectieve waarde van ons water opgenomen, dit is 8.0, wat ik vrij hoog vind. Nu zoals jij het uitlegt ben ik op het gedacht gekomen om mijn water naar +- 7.0 te brengen, lekker neutraal en dan zijn gang laten gaan. Panc-Justed: leuk om een soortgelijke setup te zien, als ik nu ook maar succes boek. lekker duidelijke en uitgebreide uitleg wat weer wat twijfels wegneemt ! en ook bedankt casto nog even succes wensen aan onze 5 (op de foto onduidelijke ) vrienden: Ze worden tussen 2 vochtige stukken keukenrol ontkiemd, ik denk dat iedereen de techniek wel kent.
  13. lostchild: de lamp mag 25-35 cm verwijderd zijn van de plant, maar nu heb ik enkele testen gedaan met mijn nieuw materiaal en dergelijke en krijg ongeveer een temperatuur van 27-30° ( zonder afzuiging ) wanneer dat de lamp al op ongeveer 1m hangt. Ik weet dat ik mijn lamp lager moet hangen wanneer ik effectief begin ( normaal zaterdag / zondag ) de pot die ik gebruik, na het gebruik van de pads, zijn 3l, later pot ik ze over naar 6.5l. de wortelstimulator was ik slechts tijdens de eerste week van plan om te gebruiken, kwestie het schema ( tijdens de eerste watering ). de rest van de voeding ( enzymen, terra grow, terra bloom, green sensation ) vind ik wel zonde van de aankoop dan, maar als het niet aangeraden is kan ik dit nog steeds houden voor enkel wanneer mijn plantjes dit effectief nodig hebben. De ph-waarden vanuit ons kraantjeswater heeft men ons verteld dat het rond de 7.0-7.2 ligt, maar morgen kan ik hier een effectief testje op doen. Ik heb altijd gelezen dat dit best rond 5.8-6.3 ligt , ik volg slechts de theorie, dus altijd leuk dat mensen met praktijkervaring mij hierop wijzen. Panc-Justed: hoezo grappig, kan je dit aanvullen? ik ben van plan ook mijn afzuiging te dimmen want nu heb ik hier niets controle over, maar ik vind nergens een relatief goedkope schakelaar om mij hierbij te helpen. Ik zit namelijk wel redelijk krap bij kas, ik heb de laatste weken vrij ruim geïnvesteerd in materiaal voor slechts een student te zijn, dus hou ik het liever nog low-budget. ( met de gevolgen vandien natuurlijk ) natuurlijk kan je me altijd spullen aanraden, ik noteer deze telkens zodat ik hierover kan nadenken voor gebruik in de toekomst. VenaSnar: De koolstoffilter is slechts in bruikleen, deze heeft al 1 kweekje meegemaakt en ik vermoed ook dat deze aan zijn laatste kweek zit. Hij lijkt op de foto wel inderdaad vuiler dan hij effectief is, maar ik kan niet zeggen dat hij gloednieuw is. Ook heb ik vandaag alles een beetje klaar gemaakt om te beginnen en dus ook alles proper gemaakt, het is geen reuzeverschil maar het is geen bruin gerookte filter hoor Ik heb momenteel 2 ventilators toegevoegd, een klein computerfannetje (binnen) en een gewone ventilator (buiten de tent aan een luchtgat ). Foto's zal ik hier morgen bijgooien. is dit een goed idee? nog even enkele algemene vragen/opmerkingen: - mijn luchtvochtigheid krijg ik maar slechts rond de 50-55%, iemand wat tips? - waar vind ik een relatief goedkope schakelaar om mijn afzuiging te dimmen, want nu zuigt hij veel te krachtig, zelfs op stand 1. - mijn temperatuur ligt vrij hoog op een afstand van 1m, terwijl ik dit vanop de grond meet. zal dit minderen met mijn afzuiging op zodat ik mijn lampen lager kan hangen? ( deze zal op 25-35% draaien sinds hij anders toch mijn tent vacuum zuigt ). bedankt !
  14. Bedankt voor de tip, ik lees regelmatig wat kweekverslagjes door wanneer ik niet weet wat doen, hierdoor heb ik ook het meeste van mijn kennis opgedaan. Nu zou het inderdaad misschien handig zijn om een ander kweekverslag te volgen als handleiding. De afzuiging is een redelijk probleem geweest, deze heeft een forse zuigkracht maar bij mij vorig 'probeersel' ( wat héél low budget was ) was er niet genoeg aanvoer van verse lucht en werd het er een woestijn vanwege de forse zuigkracht. maar hierbij had ik wel enkele basisfouten gemaakt ook dus het was niet enkel de fout van de afzuiging, verre van. Deze afzuiging heeft ook maar 2 standen en ik gebruik telkens de laagste stand, wat volgens mij wel meer dan voldoende is. Het wateren dacht ik om telkens 100ml water met een ph-waarde van 6.2 en dit zo systematisch opbouwen naargelang de behoefte, maar om de 2dagen een dagje slechts 50% van dit getal. maar dit hangt natuurlijk allemaal van het moment zelf af, ik ga niet te ver voorlopen Ik hou het toch bij op dit forum dus we zullen wel zien
  15. Ik ben nieuw met kweken en dus heb ik de simpelste zaden genomen. Bij autoflowers kan ik al niet te vroeg of te laat overschakelen van groei- naar bloeifase. Dit maakt het mij simpeler om het gehele proces eens over te gaan, dacht ik dan. verbeter mij indien foutief? mvg
×
×
  • Create New...