Jump to content

Outdoormagic

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Outdoormagic

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Gewoon laten gaan, je hebt nog wel ff de tijd voor ze in bloei schiet dus nog tijd zat om te kijken en bepalen wat je wilt laten zitten en wat je wilt weghalen.
 2. Hoi Rudi, ik heb weleens gelezen dat Northern Light ook niet té moeilijk is en ook een leuke opbrengst geeft. Maar qua prijs kan je denk ik inderdaad naar Amnesia gaan kijken. Of die makkelijk te kweken is weet ik dan weer niet
 3. @FoolOnTheHill Klopt, ik heb allen nog geen vrije dag kunnen vinden om van 5 tot 11 naar buiten te kunnen kijken... Druklevenmagic
 4. Heb geduld! Sommige zaadjes komen wat eerder uit dan de andere. Hou het in ieder geval vochtig (niet zeiknat dus...) en kijk niet té vaak... Ikzelf ontkiem eigenlijk altijd met spongepots en dit gaat voor mij prima. Is ook ietsje makkelijker te bekijken/controleren dan met keukenpapier.
 5. Ja ik vind het ook een beetje een gedoe om foto's toe te voegen... Maar ik heb ze evengoed bekeken, Ziet er goed uit! Die algamic, is dat vergelijkbaar met zeewierpoeder?
 6. @Lo_PRO, ik heb 2 t-neon lampen voor mijn 110 watt armatuurtje. Deze ga ik er zo snel mogelijk inhangen! De ventilator was niet tegen het strekken maar voor wat dikkere stammetjes, had ik misschien ff anders neer moeten zetten @Mitsz, Ik ga zo snel mogelijk wat regelen voor de DP en de FD krijgt gewoon kraanwater. Kan ik nog steeds gewoon bacto geven om de zoveel tijd in combinatie met die fishmix? Bedankt voor jullie snelle reacties!
 7. Hallo allemaal, Ik heb sinds een tijdje een Homebox Clonebox om in voor te groeien. Ooit wil ik hier misschien in afbloeien maar voor nu gebruik ik hem vooral om in voor te groeien voor ze naar buiten kunnen. Hierin hangt 110watt t-neon met 9500K lampen erin. Ik heb sinds 2 dagen een draaiende ventilator neergezet met op de rustigste stand. De afzuiging draait vooral overdag aangezien het hele gebeuren in mijn slaapkamer staat en het hier om een buisventilator gaat. Hier zit uiteraard ook een filter op aangesloten De temperatuur loopt van 20-28 graden en de luchtvochtigheid heb ik eigenlijk nieteens gechecked maar dit kan nooit superveel zijn. Ik heb voor de volgende soortjes gekozen: - Frisian Dew, - Durban Poison, - Hollands Hope, - Blue Magnum (hier heb ik eigenlijk nieteens voor gekozen maar ik mocht ze houden na een foutje van de leverancier) En er staan 4 Himalaya Blue Diesel Autoflowers in het tentje. Ze zijn allemaal op 11-05 in de spongepotjes gestoken en 16-05 heb ik ze overgepot. De FD, DP, HH en BM heb ik in kleine potjes gezet, geen idee hoeveel liter die zijn. Staat ook niks op ofzo. Die zijn met spongepot en in de stek en zaaigrond gemengd met een beetje perliet en onder de spongepot een gram mycorrhiza. Ik had niet genoeg om er ook wat van door de aarde te mengen maar nu hebben ze allemaal wat. De 4 HBD staan in dezelfde hoeveelheid stek en zaaigrond met daar omheen lightmix met 2 tabs. Dit zijn 11 liter potten. Ik heb ze na het overpotten allemaal een beetje bacto gegeven en probeer niet te enthousiast water te geven zodat ze wat meer zelf op zoek gaan. Zo ziet het er allemaal een beetje uit Nu is mijn vraag: wat is er met de Frisian Dew en de Durban Poison aan de hand? De DP (roze kaartje) is flink lichter van kleur ten opzichte van de rest en heeft een dor lobblaadje en de FD (rode kaartje) heeft verbrande bladpuntjes... Wat kan de oorzaak hier van zijn? Ik ben een beetje twijfelachtig met de hoogte van de lamp maar de vier in de kleine potjes lijken ook wel flink te strekken. Nu heb ik de lamp op ongeveer 5 centimeter van de plantjes staan en de ventilator blaast er in omwentelingen onderdoor, Hiermee hoop ik de steeltjes wat dikker mee te maken en ze wat minder te laten strekken. Ook vraag ik mij af wanneer ik de groeilampen er in kan zetten. Naar mijn idee kunnen ze nog wel even met de 9500K lampen maar ik weet het niet zeker. En ik heb ergens gelezen dat iets in aspirine gunstig is voor wortelgroei, hoe dien ik dat toe en is het een goed idee om dat te doen in combinatie met de mycorrhiza? Ik hoor graag van jullie!
 8. Thanks jongens, hij springt vanaf morgen om 5:00 aan en om 23:00 gaat hij weer uit!
 9. Thanks, ga ik stap voor stap de tijd verstellen tot ik de 18 te pakken heb. Moet ik dan uitkomen op 5:00 tot 23:00? En ja, het zijn tot nu toe als het allemaal klopt vriendinnetjes, haha!
 10. Hallo allemaal, Ik ben mijn kleine vrienden binnen aan het voorgroeien in een tentje onder t-neon om vervolgens buiten verder te groeien en bloeien. Ze zijn pas net opgekomen maar ik heb een vraag over de tijd en het schakelen daarvan. Als ik op mijn telefoon kijk, zie ik dat de zon opkomt om 5:40 en de zon ondergaat op 21:35. Volgens mijn berekeningen heb je dan ongeveer 15/16 uur licht terwijl de plantjes binnen "normaal gesproken" altijd 18 uur licht hebben toch? Moet ik mijn klok gewoon van 5:40 tot 21:35 aan laten schakelen of moet ik de "normale" 18 uur aanhouden? Ik probeer de overgang naar buiten natuurlijk zo stressvrij te houden en dit lijkt me een best belangrijke factor. Ik hoor het graag!
 11. Hey Capo, volgens mij kan dat niet zoveel kwaad hoor, zolang je het maar niet te gek maakt met je aantallen, ruim onder de 600 watt blijft en gewoon een goed (gezekerd misschien?) verlengsnoer gebruikt.
 12. Yes komt goed man! Ik ga nog wel ff meten en surfen en even kijken waar ik op uitkom. Moet ik wel een beetje snel zijn aangezien het outdoorseizoen alweer voor de deur staat! Thanks!
 13. Voor de zomer alleen voorgroeien en dan naar buiten en na de zomer als alles droog is een binnenrondje scroggen mét bloei! Ik heb er weleens over nagedacht om buiten te scroggen maar dat lijkt me te veek gedoe. Dus voorgroeien voor buitenkweek en daarna een ronde binnen groei en bloei. Ik heb nog ff wat t-neon kweekjes bekeken en het ging idd niet super met afbloeien... Voorgroeien is wel perfect met die dingen denk ik, duurt alleen ietsjes langer. Ik ga nog wel ff goed research doen naar een goeie HPS met cooltube!
 14. Ja die gedachte heb ik dus ook, ik wil mijn tentje gebruiken om vóór de zomer te voorgroeien voor mijn buitenavontuurtjes en dan heb ik hem eigenlijk net voor de herfst pas weer nodig om in te drogen. In herfst/wintermaanden kan ik wel een binnenkweekje doen maar in de tussentijd wil ik hem gewoon opgeruimd hebben. Een tentje vouw je zo weg, kastje niet... Precies, dat gaat heel krap worden. Daarom kwam ik eigenlijk al een beetje op t-neon uit. Voor voorgroeien werkt het prima en ik had de gedachte een scrog te gaan doen waar je toch niet superveel dieptestraling nodig hebt, en genoeg speling hebt qua ruimte om misschien een foutje te kunnen opvangen. Ik zit precies onder een schuin dak dus. Een kast van 2 meter hoog past ook wel, maar dan moet hij in het midden van mijn kamer staan wat niet helemaal de bedoeling is.
×
×
 • Create New...