Jump to content

datsensi

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About datsensi

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Klopt! Ik heb het van mij ook verspreid over 3 schalen, de ISO was helemaal helder aan het begin van het uitdampen, en kreeg geleidelijk een gouden tint naarmate het niveau daalde. Af en toe de schaal kantelen bij het verwarmen voor meer warmte-ISO contact is ook handig. Ik heb ook meerdere QWISO runs gezien waarbij de kleur van de ISO al vrij snel veranderde na contact met het plantmateriaal, hierbij was het voorgenoemde materiaal niet van tevoren ingevroren, ik ben er van overtuigd dat het invriezen van zowel de ISO als de toppen erg goed helpt voor de zuiverheid van je extractie!
  2. @gobru Ik heb uiteindelijk door mijn gelimiteerde hoeveelheid ISO, alleen mijn betere oogst gewassen, en dus niet ge decarb'd. @sensi life Ik heb door tijdgebrek mijn proces niet gefotografeerd, maar het is super simpel: -ISOPROPYL alcohol + toppen/knipafval 24 uur van tevoren in de vriezer (zo krijg je minder snel chlorofyl in je extract, en breken de trichomes makkelijk los) -Toppen allemaal in een grote weckpot en vullen met ISO totdat het ISO level iets boven de toppen komt -Stevig schudden voor 40 seconden (korter = voornamelijk cannabinoiden, langer = 'meer' cannabinoiden maar ook veel meer ander plantmateriaal) -Uitgieten door een vergiet met daarin 2 koffiefilters naar een glazen ovenschaal/meerdere schalen( het kan even duren voor de ISO door het koffiefilter is!) -Oplosmiddel uitdampen: OF zet een ventilator op je schalen(ISO damp vervliegt niet zo makkelijk) en laat het buiten op 'natuurlijke' temperatuur uitdampen, OF maak een warmwaterbad klaar en laat het daarin verdampen, ook met ventilator (ik moest dit laatste doen door tijdnood, maar dit gaat ten koste van smaak) Doe dit alles ALTIJD BUITEN!! Het is misschien 'minder gevaarlijk' dan Butaan extractie, maar nog steeds gevaarlijk! Altijd goed ventileren! Ik heb 100% ISOPROPYLalcohol gebruikt voor mijn extractie en kon het verdampen dus vrij snel laten verlopen.
  3. Het is uiteindelijk dus toch QWISO geworden, dit was met alle drukte de beste oplossing, en ik heb geen spijt! Wat een heerlijk potent goedje is dit zeg, heerlijke zoetzure-haze smaak alsof je het wietje verdampt, gevolgd door een heldere maar retesterke sativa high.
  4. Voor het uiteindelijke rookwaar verwijs ik door naar: http://www.wietforum.nl/Critical-Haze-QWISO-t103801.html
  5. Er moest jammer genoeg vroegtijdig geoogst worden, maar ik heb nog wel belachelijk lekkere QWISO kunnen maken van mijn wiet!
  6. Setup: -gratis zaden -gratis oude potten -goedkope supermarkt potgrond -bloeivoeding
  7. Na heel veel verplaatsen en beschermen tegen regen, is nu ook een van mijn dames het bokje.. Toprot! En op wel zulke 'gevaarlijke' plekken dat ik me niet ga wagen het weg te knippen, nu wil ik de te redden (vochtige) toppen niet alsnog tenonder zien gaan aan toprot, en zit ik met het idee om ze na het knippen te decarben in de oven, omdat het vocht er dan in ieder geval goed uit gaat. Ik wil graag jullie meningen hierover horen. Ik ga er olie van maken dus hoef de toppen zelf niet te roken, de hogere eindtoppen zijn voor 2/3e bruinharig. Dus, gaat langzaam drogen voor deze toppen nog veel betekenen, of kan ik beter voor safe spelen? Bij voorbaat dank!
  8. Ja hoor! de resterende honderdste is als het goed is water, en de ISO is aan het eind van het proces niet meer aanwezig in je concentraat. @gobru : Weet jij dan toevallig ook waar ik een goede doe-het-zelf extractor kan scoren? In de VS zijn RVS kalkoenvullers bijvoorbeeld hele populaire budget extractie-tubes, maar die kan ik hier nergens vinden.. Zou het het waard zijn een pyrex extractor te importeren, of zijn er makkelijke alternatieven beschikbaar? Ik wou dat de concentrate-scene wat groter was in Nederland. Maarja die tijd komt nog wel, ik was al heel positief verrast toen ik laatst in Amsterdam in meerdere coffeeshops VAC purged wax op het menu zag staan(de boefjes )
  9. Ik ga binnenkort mijn Critical Haze dames oogsten, en van deze opbrengst ga ik olie extraheren, ik ben er alleen nog niet helemaal uit welke methode ik wil gebruiken. Ik wil het liefst een concentraat met zo min mogelijk chlorofyl en dergelijk plantmateriaal, en de potentie om tot een mooie wax geklopt te kunnen worden, ik twijfel dus tussen een 30 seconden ISO wash, en een BHO extractie. Het voordeel van QWISO is dat ik goedkoop uit ben, en behalve de alcohol alleen materiaal nodig heb wat ik thuis heb liggen. Voor BHO zou ik een extractie buis moeten kopen of maken en schoon butaan aanschaffen. Ik ben van plan om het concentraat alleen te 'dabben' en wil dus het liefst een zo smakelijk mogelijk product met een waxy textuur die geschikt is voor de dabber. Er zijn veel stoners en connoiseurs die zweren bij BHO als het om dabben gaat, dat had te maken met hoe butaan de stoffen van je materiaal stript t.o.v alcohol. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar jullie input! Peace!
  10. Ik zou de wiet gewoon strippen en alsnog oproken als het er voor de rest goed uit ziet, heb wel vaker kwekers in de (binnen) stad horen klagen over dit soort taferelen.
  11. Ik gebruik zelf momenteel een party tent voor mijn bloeiende dames, is een mooie open constructie met alleen een dakzeiltje, zodra het weer slecht word schuif ik de tent erover. En als het hard gaat waaien gebruik ik touw en stoeptegels om de boel te verstevigen. Maarja ik spendeer momenteel veel tijd thuis, dus kan me in principe constant op het weer aanpassen.
  12. datsensi

    Super dab

    Het water loopt me in de mond als ik dit zie, ze hebben daar wel vaker de neiging om dit soort stunts uit te halen, en ondanks dat ik sowieso zou mee doen als ik de kans had, doet dit toch wel een beetje pijn.. Ik zou zo lang zoet zijn met al dat heerlijke concentraat . Oh well, ik heb in ieder geval een oil-dome en dab setje thuis, nu maar wachten op de oogst
  13. Hallo! Hierbij stel ik mij maar even voor; aangezien mijn account net goedgekeurd is, Ik ben Datsensi, cannabis liefhebber in hart en nieren. Ik kom uit het hoge noorden van ons koude kikkerlandje, en heb momenteel een buitenkweekje van 4 mooie Critical Haze dames. Het einde van het seizoen begint in zicht te komen, en daarmee dus ook de laatste struggle om de dames met hun bloemetjes het matige weer door te krijgen, ik wil wat ideeen opdoen voor het maken van een goed ondersteund dakje voor boven mijn dames, aangezien ze al belachelijk mooie topjes aan het maken zijn(veel haar, frosty calyx ontwikkeling, sugar/resin blaadjes om de topjes). En dat voor een kweekje waarbij ik alleen geinvesteerd heb in een flesje bloeivoeding . Van mijn oogst wil ik QWISO of BHO gaan maken, waarbij ik naar de QWISO neig vanwege het gemak van materiaal en het toch hebben van een product van hoge potentie. Enfin, ik heb, en ga dus genoeg vragen krijgen over het verloop van mijn situatie, en hoop hier wat wijze raad te vergaren en aan leuke discussies mee te gaan doen. Peace!
×
×
  • Create New...