Jump to content

Koninginnedag

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Koninginnedag

  • Rank
    Hang hier wat rond lid
  1. De kosten die jij opgeeft gelden voor elke onderneming. En hoewel die kosten hoog kunnen liggen, liggen ze echt niet zo hoog dat de shop de prijs van de wiet daarvoor op moet drijven met 120 tot 200% . Laat staan dat ze voor normale kwaliteitswiet geen 3 en een half zouden betalen bij inkoop als het tussen bedragen van 6,50 en een joet wordt verkocht. Als jij verkoopt aan een shop voor dat bedrag dan heb je geen goeie deal gesloten...
  2. Goed zo. Het spijt me zeer, maar als je kinderen hebt dan heb je een verantwoording tegenover hen en zou je eigenlijk al niet eens na moeten hoeven denken over dit soort dingen...
  3. Ik zou het gewoon niet meenemen maar als je het dan toch doet dan zou ik het gewoon vrolijk in mijn borstzakje houden in een baggie. ALS er dan controle komt in de bus dan kan je het snel opvreten. En wegspoelen met een duss............... dan kan dat al lang niet zoveel problemen geven als wanneer het in je bagage zit. En in frankrijk doen ze dus zeker wel moeilijk. Een vriend van me heeft een keer 3 maanden vastgezeten voor een stukkie hasj van een geeltje uit NL. Hangt er ook een beetje vanaf waar je terechtkomt en wie je dan treft. Net als in NL. De ene smeris is moeilijk, de ander niet. edit: overigens is dat van die vriend van me al meer dan 10 jaar geleden en ik geloof niet dat het beleid dans la france er soepeler op is geworden.
  4. Dat kan best. Dan ist een menneke dat een behoorlijk kwekerijtje draait. Waarschijnlijk gewoon bij een kweker in een kas o.i.d.
  5. Buitenwiet voor 6.5 € ,lijkt me nogal erg veel . Ik had he took over de inkoops prijs van shops . 't lijkt mij niet dat de kwekers van NL voor 2 euro per gram risico gaan lopen, wetende dat hun afnemer het voor het, naar blijkt, 3 tot 5 dubbele verkoopt, te weten 6,50 tot over een joet. Waarom zou de kweker al dat risico lopen en dan dat geld weggeven aan een shopeigenaar? Ik denk dat het voor zo'n 3 en een half eurotje onder de toonbank doorgaat. Hogere prijzen ook, afhankelijk van het soort wiet en de kwaliteit. Anders zou je nooit prijzen van 9,50 etc. in de shop vinden. Maar een wietje wat de kweker voor 3,50 verkoopt aan de shophouder, en de shophouder weer aan de gewone klant voor 6,50... ja daar pakt die shophouder toch 100 procent winst op. En hij loopt geen risico... (naja, een stuk minder dan. Stashen van 't spul kan iedere gek). Ook zal de productiehoeveelheid en de afnamehoeveelheid een rol spelen bij het bepalen van de prijs, maar ik denk dat bovenstaande wel redelijk klopt voor een wietje met matige kwaliteit. Voor echt goed spul gaan de prijzen al snel hoger liggen. Ook lijkt het me sterk dat de gemiddelde shop buitenwiet verkoopt trouwens... ;-) Maar als 't goede kwaliteit is en goed van smaak zou dat eigenlijk niet uit mogen maken natuurlijk Thuisdealertjes zijn weer een verhaal apart, die kweken vaak zelf, of in groepsverband, ook tref je daar van de meest geweldige wiet tot de afgrijselijkste zut aan die je ooit hebt geproeft. Dus daar kan je idd denk geen vergelijk tussen trekken.
  6. Hmzzz.... als het geen toppen worden... ehrm... dan heb ik heel veel liefde in een plant gestoken die me niets oplevert. Dan gaat de fik erin, samen met de kerstboom!! Maar het is dus normaal dat het ff duurt voordat het echt de "vruchtvorm" van wiet krijgt? De haren worden nog wel steeds langer...
  7. hmm... beetje voor m'n zelf en een beetje voor een ander. Maar 2 euri vind ik wel errug goedkoop. Als je kijkt wat voor troep je in veel shops meekrijgt... en dan te bedenken dat de prijzen daar beginnen bij 6,50 tot over de 10 euro....
  8. Vorst was de zorg waarvoor ik dit topic opende, wind en regen is waarmee ik graag verder wil gaan. Al mijn planten staan buiten in 40 liter bakken. Sommige planten kan ik dusdanig uit de wind zetten dat ze niet omwaaien. Anderen niet. 1 daarvan is al een paar keer omgewaaid met als gevolg dat er grote takken zijn afgebroken die heb ik geknipt en stekken van gemaakt. Staan in flesjes water in een kast met 1 grote tl en een kleine fan en overdag in de vensterbank. Het wortelen laat echter lang op zich wachten... 1 andere tak zat nog net een beetje vast aan een klein stukje v.d. plant en die heb ik dus maar weer in zijn "oksel" teruggedrukt en steun gegeven met leukoplast. Hopen dat ie genoeg voedingsstoffen op kan nemen nog om verder te bloeien/genezen. Maar die wind, als ze dat overleven ok... de zware regenval maak ik me wat drukker om. Door het gewicht van het water en de harde wind breken takken toch makkelijker? Zeker als ze "topzwaar" beginnen te worden lijkt me. Dit is mijn eerste jaar en ik vraag me ook af of de kristallen die zich vormen niet te lijden hebben onder het weer (dus dat de kwaliteit v.d. wiet minder wordt?) Mijn planten zijn nu nog in het stadium dat er hoofdzakelijk bosjes wit haar uit de toppen groeien en dat dat nu dichter begint te worden. Haartjes van een cm of 1,5 a 2. Na hoeveel tijd bloei vormt zich de typische wiettop? Want het lijkt er nu absoluut nog niet op dat al die haartjes een top kunnen worden zoals ik die ken. Is dat normaal? De bloei van mijn planten is nu denk ik een week of 4 bezig. ... Hopende wat nuttige vragen gesteld te hebben waar anderen ook weer wat mee kunnen ...
  9. Koninginnedag

    risky?

    ALS je neef het zo graag wilt en jij wilt hem daarmee een plezier doen dan zou ik het lekker via de pakketpost sturen in een pot pindakaas. Dan weet jij van niks, en je neef ook niet en zit de schuldige bij calve.
  10. Ook als het eigenlijk binnenplanten zijn? (master kush)
  11. Ik hoorde dat er weer (mogelijk) nachtvorst op gaat treden. Zodra dat gebeurt voordat je geoogst hebt van je buitenplanten, wat doen jullie dan met je planten? Of overleven ze een nachtje met wat vorst nu wel nu ze zo gigantisch zijn?
  12. Tnx for the tip ONE, 'k kan je niet terug PB'en omdat dat stomme ding het nog steeds niet helemaal lekker doet...
  13. Ja, er is van alles te vinden daar. Heb ook al vrij veel gelezen over drogen etc. Maar ik ben nergens iemand tegengekomen die zijn shrooms direct na oogsten heeft ingevroren. Wel gedroogt, al dan niet met licht/lucht, en dan ingevroren. Maar verse paddo's hebben bij mij een sterker effect. Gedroogde paddo's minder. Ja per gewichtseenheid natuurlijk wel maar of ik nou 3 verse paddo's eet en lekker uit mijn bol ga, of dat ik bij wijze van 6 gedroogde moet eten om uit mijn bol te gaan. Drogen doe ik overigens zonder lucht er tegenaan te laten blazen, wel in licht (niet zonlicht maar gloeilamp 40 watt) waarbij de temp zo tussen de 30/33 graden ligt.
  14. Heeft 1 van jullie weleens geprobeerd om direct na het oogsten de paddo's in te vriezen? Wat is daarvan het effect op de werkzaamheid van de paddo na ontdooiing? Weinig verlies? Veel? Geen? Drogen van paddos met een doos, waarin een 40 watt gloeilamp stond met over bovenkant van de doos een stuk stof gespannen en een thermometer erop (temperatuur lag zo tussen de 30/33 graden) is me tegengevallen, de werkzaamheid lijkt per hoeveelheid een stuk minder als bij de verse. Ideeen iemand?
  15. Prepareren casing Voor het casing mengsel hebben we nodig: 10 delen turfstrooi 5 delen vermiculite 2 delen kalk 10 delen "turfstrooi" -> is dat gewoon turf van het tuincentrum of is het iets anders? En waar haal ik dat? Vermiculite spreekt voor zich, ik weet alleen niet waar ik het kan krijgen. Wie wel? 2 delen kalk -> wat voor kalk? Kalk als in zeewierkalk wat je ook gebruikt bij grond voormengen bij het kweken van een wietje of gaat het hier over andere kalk en zo ja, wat dan en waar is het te koop? Ook zie je op veel plaatsen dat rogge, graan maar ook juist bruine rijst (of rijstmeel) wordt aangeraden om te gebruiken als voedingsbodem. Als je rijst zou gebruiken (in de hakmolen gegooid om het kleiner te maken), is het dan verstandig om te koken voordat je gaat steriliseren? Dit ivm het vermogen van rijst om grote hoeveelheden water op te nemen (rogge doet dit ook geloof ik). alvast bedankt!
×
×
  • Create New...